Четверг, 25.04.2024, 04:37
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Ноябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Ноябрь » 12 » Як вибрати АЗС
15:11
Як вибрати АЗС

Автомобілістів завжди хвилює питання про те, за якими критеріями треба вибирати АЗС. Адже якість бензину – це цілий набір показників, куди входять октанове число, фракційний склад, а також наявність всіляких шкідливих домішок – кислот, лугів, органічних сполук та інших речовин. На жаль, далеко не завжди вибір АЗС, що належать відомим компаніям, що гарантує високу якість бензину, що заливається в бак.
Як пише газета «Нафтопродукти», в Україні мережі АЗС налічують більше семи тис. автозаправок. За даними НТЦ «Психея» найбільшою є мережа групи «Приват», в яку входять бренди ANP (552 АЗС), «Авіас», «Укрнафта» (520 АЗС), «Сентоза» (46 АЗС), «Мавекс» (48 АЗС) та ін Нафтопродукти на заправках цієї мережі – переважно виробництва Кременчуцького НПЗ.
Читайте також: Найбільша в світі електрозаправка відкрилася в Норвегії
Друга за чисельністю мережа ОККО з 443 заправками, що належать Ст. Антонову і Європейському Банку. На третьому місці – мережа АЗС WOG, нараховує 428 автозаправок і належить волинському бізнесмену В. Єремеєву. Бензин на автозаправках цих мереж, в основному імпортного виробництва.
Станом на 2014 рік найбільш динамічно розвивається мережею АЗС в Україні є азербайджанська SOCAR, яка активно будує свої автозаправки в центральній частині України та Одеської області і планує довести чисельність своїх автозаправних комплексів до 120. Сьогодні під брендом Socar працюють 42 заправки.

Нелегкий вибір

Варто зазначити, що підхід до вибору АЗС в Україні і в Європі кардинально відрізняються. Так, якщо в західних країнах водії керуються близькістю заправки до звичного маршруту і наявністю дисконтної картки, то українці в сьогоднішніх умовах керуються, в першу чергу, ціною.
Однак, хоча ціни на паливо за короткий термін стали близькі до критичних, немає гарантії, що вони відповідають якості. Більш того, з травня 2011 р. власники АЗС звільнені від відповідальності за реалізацію неякісних нафтопродуктів при наявності на них супровідних документів (справжність яких встановити досить складно).
Для залучення уваги до цієї проблеми створюються незалежні ресурси з відгуками покупців. Ініціативні групи замовляють проведення досліджень у незалежних лабораторіях і організують народний контроль якості палива на заправках.
Для гостя країни якість палива тим більше стає лотереєю. На відміну від білоруських заправок, де все паливо має уніфіковані назви, в Україні від заправки до заправки можна зустріти різні бренди бензину і дизеля. Не рідкість в Україні і небрендированное паливо.
За словами директора спеціальних проектів НТЦ «Психея» Геннадія Рябцева, сьогодні навіть професійні водії, інструктори автошкіл та інженери-автомобілісти впевнені, що, «чим вище октанове число бензину, тим він чистіше». «Між тим, транспортні засоби слід заправляти лише тією маркою палива, на яку розрахований його двигун. Якщо використовувати паливо з октановим числом вище рекомендованого виробником, то воно буде горіти довше, віддаючи більшу кількість теплоти. З-за цього зросте витрата моторного масла, а двигун буде працювати на знос (хоча тихіше і рівніше, оскільки із-за теплового розширення вибираються зазори)», – розповідає експерт.

Просмотров: 454 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz