Среда, 24.04.2024, 00:38
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Февраль 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2018 » Февраль » 6 » Як вибрати амперметр або вольтметр
17:43
Як вибрати амперметр або вольтметр

Амперметри, вольтметри і частотоміри є панельними цифровими приладами і призначаються для енергомереж і різних галузей промисловості для вимірювання змінного струму, напруги, 1/3-фазної активної і реактивної потужності, частоти, коефіцієнта потужності.

Амперметр – це прилад, призначений для вимірювання кількості проходить через провідник струму.
При виборі амперметра слід враховувати, що внутрішній опір амперметра має бути дуже маленьким (0-1 Ом), т. к. амперметри включаються спільно із споживачем електроенергії. Струм споживача електроенергії повинен безперешкодно проходити через вимірює його амперметр. При вимірюванні малих значень струм в амперметре може проходити безпосередньо через рухому котушку амперметра, має дуже маленьке перетин дроту.
У микроамперметрах і миллиамперметрах підведення струму до рамки здійснюється через спіральні пружини або дуже тонкі розтяжки, і при великих струмах виникає небезпека нагріву і перегорання пружинок або розтяжок, тому верхня межа таких найпростіших приладів становить 50 мА. Нижня межа вимірюваних струмів складає 10. Для збільшення межі вимірювань амперметри підключаються спільно з шунтом (низькоомним високоточним резистором, який включається паралельно обмотці рамки) або через трансформатор струму. В даний час виробляються амперметри переносні і щитові, однопредельные і многопредельные, всіх класів точності, від класу 0,1 до 4,0.

Потрібен амперметр?! Тоді вам сюди: sm-store.com.ua/zapchasti-na-dizelnie-dvigateli/zapchasti-na-dvigatel-r180n-r175n/.

Вольтметри – прилади, що вимірюють напруга чи різниця потенціалів в мережі. Вольтметри підключаються паралельно до об'єкта вимірювання і величина проходить через нього струму пропорційна величині напруги. Разом з тим внутрішній опір вольтметра має бути великим і у зв'язку з цим котушка вольтметра конструктивно відрізняється від котушки амперметра, маючи більшу кількість витків.
Існують вольтметри постійного і змінного напруги, а також вольтметри, вимірюють постійну і змінну напругу.
Цифрові вольтметри зазвичай застосовуються замість аналогових вольтметрів і дозволяють вимірювати постійні напруги в широкому діапазоні від одиниць нановольт до тисячі вольт, а з зовнішнім подільником і більш високі напруги. Відносна похибка вимірювання коливається від 0,5% до 0,001%. Цифрові вольтметри мають широке застосування на увазі того, що вони не мають рухомих механічних частин і є більш надійними в експлуатації, більш компактними і мають мінімальні експлуатаційні витрати. Цифрові вольтметри набагато перевершують електромеханічні прилади, а за габаритами вони сумірні з електромеханічними вольтметрами, хоча в деяких випадках вони можуть мати великі габарити, наприклад, якщо прилад має дуже високий клас точності. Наприклад, є цифрові вольтметри, виконані у вигляді щупа, на верхньому кінці якого розташоване невелике цифровий відліковий пристрій.
При виборі цифрового вольтметра для проведення вимірювань, поряд з перерахованими характеристиками, необхідно також враховувати, яке значення постійної напруги вольтметр вимірює. Також рекомендується вибирати вольтметри з внутрішнім опором, рівним вимірюваного опору ізоляції.
Серед електромеханічних вольтметрів, магнитоэлектрические вольтметри володіють найвищою чутливістю, самим малим власним споживанням енергії з вимірюваної ланцюга і найменшою похибкою від взаємодії. Тому, в більшості випадків при вимірі напруги на постійному струмі використовуються саме магнитоэлектрические вольтметри.
Існують також і частотоміри, які є пристроями, що вимірюють частоту і показують кількість циклів у секунду. Частотоміри підключаються до вимірюваної мережі паралельно, як і вольтметри, його можна підключити між фазою і нейтральним приводом або між двома фазами.

Просмотров: 709 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz