Пятница, 29.03.2024, 17:27
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Декабрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2014 » Декабрь » 29 » Як стати хорошим керівником жінці
23:35
Як стати хорошим керівником жінці

Як стати хорошим керівником жінці? Успішного керівника відрізняють п'ять істотних якостей: харизма, високий професіоналізм, неймовірна працездатність, наявність принципової позиції і невгамовна віра в свою правоту. Всі ці якості притаманні як жінкам, так і чоловікам. Саме тому, набираючи людей, багато керівників ніколи не ставлять в основу підлогу претендента і не вводять в зв'язку з цим ніяких обмежень. Сьогодні в багатьох компаніях з дев'яти топ-менеджерів першої лінійки шість - жінки. Топ професій - директор з продажу, комерційний директор, фінансовий директор, головний бухгалтер, директор з персоналу та головний технолог. Чоловіки займають пости виконавчого директора, директора з розвитку та керівника служби безпеки.
 
Жінка-лідер і керівник в бізнесі

Хочете стати успішним керівником?! Тоді вам сюди: http://www.kiy.kiev.ua.
Тренінг як для керівників, так і для персоналу дозволить вам досягнути вищої професійності.

Генеральний Директор компанії-дистриб'ютора на умовах анонімності

Результати дослідження організації Global Enterpreneurship Monitor показали, що жінки в Росії проявляють більше ініціативи в бізнесі, ніж чоловіки. Виявляється, Росія - єдина країна світу, в якій частка жінок, які прагнуть стати підприємцями, помітно перевершує частку чоловіків. Кожна п'ята росіянка (22,58%) хотіла б спробувати себе в ролі власника власного бізнесу. Чоловіки менш активні: лише 18,4% готові взяти долю у свої руки.


За спостереженнями дослідників, російські жінки всіх вікових груп володіють високим рівнем освіти і кваліфікації, а також хорошими соціальними зв'язками. Крім того, в Росії багато жінок у віці близько 40 років або трохи старше з непоганим освітою (наприклад, вищою технічною) не бачать для себе перспектив на ринку праці. Їм не залишається нічого, окрім як спробувати щастя у власному бізнесі. І, нарешті, в Росії, на відміну від багатьох розвинених країн Західної Європи, держава не зуміла створити надійної системи соціального захисту жінок.

Як стати хорошим керівником жінці: нюанси жіночого стилю управління

Істотних відмінностей в чоловічому та жіночому стилях керівництва немає, але деякі нюанси можна виділити.
 
По-перше, жінки-лідери та керівники більш принципові і менш згідливі, особливо якщо справа стосується тактичних і оперативних дій.
 
По-друге, жінки сильніше в тактиці, ніж у стратегії. Вони більш рішучі, коли справа стосується прийняття термінових рішень. А в розробці і формулюванні стратегії жінки частіше займають вичікувальну позицію і в своїх рішеннях враховують думку більшості.
 
По-третє, жінка-керівник менш сором'язлива у відстоюванні власних інтересів - як у матеріальних запитах, так і в інших вимогах до керівництва. На мій погляд, у жінок менше, ніж у чоловіків, комплексів в цьому відношенні.
 
По-четверте, жінки мають інтуїцію в бізнесі. Тут можна навести багато прикладів. Так, ми стояли перед дилемою - погоджуватися на досить серйозний і кабальний для нас контракт, запропонований мережею супермаркетів, чи ні. У частині доходів від маркетингу і реклами я в нього не вірив, так само як не вірили всі керівники-чоловіки. Однак комерційний директор наполягла на підписанні договору і при цьому взяла на себе всю відповідальність. Я думаю, укупі з розрахунком тут присутня й жіноча інтуїція. У результаті ми отримали безсумнівну вигоду в порівнянні з минулим роком. Виходить, що саме жінка вирішила долю нашого перебування в цій мережі.
 
По-п'яте, жінки добре відчувають людей. Тому вони набагато успішніше в пошуку кадрів: краще за чоловіків оцінюють і порівнюють кандидатів. Не випадково 95% директорів з персоналу - представниці прекрасної статі. Вони роблять менше помилок і в підборі людей, і в їх заміні. У нашій компанії я, наприклад, беру участь в прийомі на роботу топ-менеджерів другого лінійки - начальників відділів, але мої рішення завжди грунтуються на думці директора з персоналу.

Просмотров: 1400 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz