Пятница, 19.04.2024, 09:31
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Июль 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Июль » 21 » Як реставрувати ванну
17:43
Як реставрувати ванну

Якщо сантехніка в квартирі знаходиться не в кращому стані, не спишіть її викидати, наприклад, реставрація ванни своїми руками поверне їй минулий блиск і до того ж збереже Ваші гроші. Слід врахувати і той факт, що при повній заміні ванни, її необхідно відключити від водопроводу і каналізації та винести з ванної кімнати, а самостійна реставрація ванни дозволяє уникнути цих клопотів.

Якщо не виходить очистити ванну, відреставрувати її можна, якщо її поверхня покрилася іржею і плямами, а емаль стала шорсткою і змінила колір з білого на брудно-жовтий. На жаль, реставрація не виправить потрісканого корпусу ванни або його деформування.

У промислових умовах реставрація проводиться методом розжарювання чавунних ванн і нанесення на них спеціального порошку рівним тонким шаром. Під дією високих температур цей порошок розплавляється і перетворюється в шар емалі. Таке покриття служить близько 20 років, а потім його треба міняти.

Звичайно ж, в домашніх умовах реставрація проходить по іншому методу, і для неї буде потрібно банку емалі, обезжириватель, порошок і абразивний камінь, а також запас часу, оскільки робота цей не швидка.

У загальних рисах реставрація ванни проходить наступним чином: поверхня ванни обробляється абразивом, обезжиривается, грунтується і покривається нової емаллю. Існують фірми, які відновлюють поверхню ванни методом нанесення емалі пульверизатором, але для цього потрібні особливі умови, тому вдома емаль найчастіше наносять кистю, хоча можна спробувати і метод розпилення.

Замовляйте реставрацію ванни у професіоналів тут: ytenok.by. Висока якість та швидкість виконання за доступною ціною.

Реставрація ванни своїми руками

реставрація старої ванни

Знімаємо старий шар емалі за допомогою чистячого порошку, що не містить хлор, і абразивного каменю (можна використовувати водостійку наждачний папір великий зернистості). Порошок наносимо на внутрішню сторону ванни і за допомогою абразивного каменю знімаємо емаль.
Ретельно промиваємо поверхню ванни.
Знежирюємо ванну будь-яким знежирювачем. Якщо емаль наносити на погано знежирену поверхню, то вона скоро почне облущіваться і реставрація втратить сенс.
Наповнюємо ванну гарячою водою і залишаємо на 5-10 хвилин. Потім воду випускаємо, а ванну протираємо насухо неворсистою тканиною.
Змішуємо затверджувач і емаль (по інструкції на упаковках) і наносимо перший шар емалі. Наносити емаль краще плоскою кистю з натурального ворсу і стежити, щоб шар емалі виходив гладким. Від цього залежить термін експлуатації ванни.
Чекаємо висихання першого шару (10-15 хвилин), і наносимо другий шар емалі. Ми залишаємо ванну до повного висихання. На поверхні з емаллю не повинні утворюватися бульбашки повітря або патьоки, тому готувати емаль до роботи слід в повній відповідності з інструкцією.
Якщо все виконано правильно, то процес реставрації займає 3-4 години.

Догляд за відреставрованої ванній

технологія реставрація ваннРеставрація ванни своїми руками вимагає особливого підходу до чищення. Таку ванну категорично не можна обробляти порошками, а також засобами, до складу яких входить кислота. Для того щоб ванна зберегла свою чистоту і блиск, можна використовувати мильні засоби - пінисті пральні порошки або засоби для миття посуду. Оскільки очистити таким засобами застарілі плями дуже важко, необхідно регулярно мити ванну і підтримувати її чистоту. Не допускається попадання на поверхню відреставрованої ванни лаків (навіть лаку для волосся). Якщо у ванній замочується білизна, бажано уникати використання відбілювача.

Просмотров: 1015 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz