Пятница, 29.03.2024, 15:30
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Май 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2018 » Май » 19 » ЯК ПРАВИЛЬНО ВИБРАТИ ВІНЧЕСТЕР?
23:30
ЯК ПРАВИЛЬНО ВИБРАТИ ВІНЧЕСТЕР?

Вінчестер - це спеціальний пристрій, призначений для зберігання великих обсягів інформації. Іншими словами – це головне сховище всіх даних на Вашому персональному комп'ютері. В основному, вінчестери працюють за принципом магнітного запису.

В них використовуються спеціальні пластини, з нанесеним феромагнітною металом. Зчитувальні головки в процесі роботи не стосуються дисків, що забезпечує довговічність вінчестера, і відсутність необхідності заміни дисків з інформацією. Жорсткий диск може бути розташований всередині системного блоку, так і зовні.

Перше, з чого розрізняють жорсткі диски – це використовуваний інтерфейс. Основними інтерфейсами є ATA (або IDE), SATA, eSATA і SCSI. Найбільш популярний на даний момент інтерфейс - SATA. Розмір сучасних вінчестерів становить 3,5 і 2,5 дюйма в ширину. Перший розмір використовується в основному в стаціонарних настільних комп'ютерах, другий в ноутбуках. Стандарти обумовлені тим, щоб не було плутанини з розмірами і розміщенням вінчестера всередині системного блоку.

Замовляйте вінчестер та інші комп'ютерні запчастини тут: https://sven.dp.ua/.

За ємності зараз вінчестери випускаються різні. Старі моделі, IDE інтерфейсу випускалися ємністю двадцять, сорок і вісімдесят гігабайт. Сучасні ж моделі можуть досягати ємності чотирьох-п'яти терабайт. Тим, кому цього мало, можуть розташувати кілька таких вінчестерів в одному системному блоці.

Також важливою характеристикою є швидкість передачі і запису даних. Від цієї особливості значною мірою залежить продуктивність всього комп'ютера. Зазвичай це залежить від того, скільки оборотів може здійснювати диск вінчестера за одиницю часу. Чим вище це число, тим краще, але високошвидкісний вінчестер може сильніше нагріватися і давати більше шуму. В принципі, шум видають практично всі моделі вінчестерів. Для зменшення шуму використовують спеціальні засоби у вигляді гумових прошарків, які гасять вібрацію вінчестера при роботі, тим самим зменшуючи шуми. Також знизити шум можна програмно, обмеживши число обертів диска, але це завдасть шкоди продуктивності системи.

Самих популярних і великих виробника жорстких дисків в даний час три. Це такі компанії як Toshiba, Western Digital і Seagate. Їх продукція завжди затребувана на ринку споживачів і користується великим попитом.

Таким чином, до вибору вінчестера для свого ПК необхідно підходити з повною відповідальністю, беручи до уваги всі його системні характеристики.

Просмотров: 367 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz