Пятница, 29.03.2024, 01:53
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Январь 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2018 » Январь » 29 » Як правильно вибрати ноутбук
18:17
Як правильно вибрати ноутбук

Сьогодні власникам ноутбуків, по суті, доводиться вибирати між «віконцями», «яблуком» і «пінгвіном». Іншими словами, між операційними системами Windows, Mac Os і Linux. 

Windows - величезний вибір різноманітних програм: офісні пакети, різні аудіо - та відеоплеєри, з десяток різних браузерів, тисячі ігор і десятки антивірусів від сотень вірусів. Найпоширеніший варіант використовується в основному в офісах або як ігровий. Windows найбільш поширена ОС. 

Mac Os - відмінно збалансована система, у якій практично ідеально взаємодіють залізо і програмне забезпечення. Мінімальний ризик заразитися вірусом, прекрасна мультимедійність і легкість в управлінні. Правда, загальний набір доступних програм серйозно відстає від армади windows-додатків. Такі ноутбуки найчастіше використовують Дизайнери з-за Дуже хорошою матриці і великої кількості дизайнерських програм. 

Linux – Це не самий поширений варіант. Реально ноутбуки з встановленим лінуксом використовують системний адміністратори або програмісти. В основному виробники ставлять лінукс на бюджетних моделях, щоб зменшити вартість ноутбука до найменшої оскільки лінукс безкоштовний.

Вибір розмір ноутбука. 

Діагональ екрану ноутбуків варіюється від 10 до 19 дюймів. Якщо ви збираєтеся працювати з великими і широкими таблиць або баз даних, то чим більше діагональ, тим краще: вам не доведеться часто пересувати мишкою робоче поле, і 17 дюймів в цьому випадку будуть в самий раз. Сімнадцять дюймів так само зручні для перегляду відео та ігор, але не забувайте: чим більше діагональ, тим більше енергії споживає ноутбук. 

Шукаєте ноутбук?! Тоді вам сюди: хороший ноутбук до 10000 грн.

Найпоширеніша діагональ екрану серед ноутбуків - 15 дюймів, достатня для того, щоб досить комфортно працювати з мультимедіа, офісними додатками, а також дивитися відео. Загалом, 15 дюймів - це оптимальний варіант для звичайного користувача. 

Наймолодший формат екранів ноутбуків - 13 дюймів. Такий екран став альтернативою 15-дюймовим побратимам, коли стали випускатися монітори, що володіють високою роздільною здатністю. Тобто, на екрані 13 дюймів все буде виглядати мініатюрно і добре. 

Ноутбуки-малятка з діагоналлю екрану до 11 дюймів цілком підійдуть тим, хто готовий пожертвувати системними можливостями заради мобільності і низької ціни. Для спілкування в соцмережах або інтернет-серфінгу одинадцяти дюймів більш ніж достатньо. І нехай дивитися фільми і відео на такому ноут не настільки комфортно, зате він спокійно поміщається в сумку, досить мало важить і коштує недорого.

Також важливі параметри: Тип екрану (глянцевий або матовий) і Тип матриці IPS і TN)., Також бувають сенсорні екрани.

Наші рекомендації: беріть 15.9" Це 15 дюймовий розширений. Такий дисплей є золотою серединкою і тягати не дуже важко і працювати комфортно. Глянцевий або матовий тут на любителя (мені подобається матовий). А ось тип матриці повинен бути IPS (зображення чіткіше і не залежить від кута огляду).

Дизайн ноутбука (Товщина і вага ) 

Відразу два важливих параметри - товщина і вага ноутбука - тісно пов'язані і вкрай важливі для користувача. Чим менше вага і товщина ноутбука, тим дорожче обходиться висока продуктивність. Якщо ви постійно носите ноут з собою, вам варто вибрати ноутбук тонше двох сантиметрів і легше кілограма. Якщо ви просто іноді берете його з роботи додому або з вітальні переносите на кухню, то можна задовольнятися середнім варіантом – півтора-два кілограми вагою і стільки ж сантиметрів завтовшки. 

Примітка: Наочно можна подивитися наскільки може бути тонкий ноутбук подивившись на лінійку ноутбуків від Apple Mac book aIR 


Вибір процесор 

Процесор - мозок системи, від нього багато в чому залежить продуктивність вашого комп'ютера. Основні відмінності різних моделей процесорів полягають у кількості ядер, тип архітектури і тактовій частоті. Чим більше ядер процесора, чим новіше архітектура, чим вище тактова частота, тим спритніше буде працювати ваш ноутбук. 

Рекомендації: Середнім процесором зараз (на 2015 рік): Аналогічний Core i3 з частотою близько 2 Ггц.

Ми рекомендуємо брати процесор: На основі i5 або i7 вище 2 ГГц. 


Оперативна пам'ять 

Обсяг оперативної пам'яті - теж важливий параметр вашого ноутбука. Чим більше ПАМ'ЯТІ, тим швидше працює система. Мінімум для сучасних ноутбуків - 2 гб «оперативки». Такого об'єму вистачить, якщо швидкодія не надто важливо. 

Стандартна комплектація ноутбука - це 4 гігабайти ОПЕРАТИВНОЇ пам'яті. Високопродуктивні і дорогі моделі комп'ютерів можуть нести в межах від 12 до 16 гб оперативної пам'яті. 


Ми рекомендуємо оперативної пам'яті: не менше 8 ГБ. 

Вибір відеокарта 

Значну частину своїх ресурсів ваш ноутбук буде витрачати на обробку зображень, а отже, продуктивність її безпосередньо залежить від характеристик відеокарти. Ноутбук для роботи - відеокарта середнього або низького класу. Текст і просте відео будуть відображатися нормально. Ноутбуки, укомплектовані відеокартами класу Hi-End, можуть стабільно працювати з графікою будь-якого рівня - ніяких пригальмовувань і дефектів зображення не відбувається. 

Ми рекомендуємо при виборі відеокарти в ноутбуці: беріть ноутбук з дискретної( окрема ) відеокарта. 


Вибір жорсткий диск в ноубуке 

На сьогоднішній день існує два основних типи внутрішніх жорстких дисків – HDD і SSD. Механічні жорсткі диски більш дешеві і мають більший діапазон місткостей - від трьохсот гігабайт до півтора терабайт, але займають більше місця і споживають досить багато енергії. SSD накопичувачі вимагають мало місця і трохи енергії, однак і ємністю володіють також досить невеликий (найчастіше, це 128 і 256 гігабайт).

Також є гібридні диски HDD+SSD такий варіант є найбільш оптимальний при виборі дискової системи для ноутбука. 

Дрібниці при виборі ноутбука. 

Дрібниці наявність яких вкрай бажано і в 90% ноутбуків це є: 1. Ethernet (а простіше кажучи, підключення по локальній мережі) – роз'єм, через який ноутбук приходить інтернет. 2. USB-порт ви зможете підключати зовнішні пристрої: миша, телефон і планшет (Важливо їх кількість) 3. CdRom – зручно коли він є вбудований і не треба тягати з собою. 4.WiFI (бездротове з'єднання вик. Для виходу в інтернет), Bluetooth – використовується для бездротового подключенгие до пристроїв наприклад телефон, телевізр. 4. Виходи HDMI і VGA Через нього можна виводити відео на телевізор або проектор. 

Вибір ноутбука редакцією linuxshop

2015 рік. (на момент написання ціна ноутбука була 40 т. р на момент публікації вже 60 т. р)

Приклад: Ноутбук ASUS G56JR-CN287H, 15.6", Intel Core i7 4700HQ, 2.4 ГГц, 4Гб, 1000Гб, nVidia GeForce GTX 760M - 2048 Мб, DVD-RW, ос Windows 8.1, чорний

Розберемо по деталям чому наш вибір припав саме на цей ноутбук:

1. Матрица15,6 IPS , матова – оптимальний розмір і дуже хороша матриця

2. Процесор Core i7 – Найбільш продуктивний процесор на даний момент.

3. Дискретна відеокарта nVidia GeForce GTX 760M – можливість одночасної роботи до 4х моніторів тобто через VGA і HDMI разем можна підключити два монітори і працювати одночасно на 3х моніторах, що дуже зручно.

4. Пам'ять 4 ГБ – мінімально допустима кількість рекомендуємо докупити пам'яті: Модуль пам'яті SILICON POWER SP008GLSTU160N01 DDR3L - 8Гб 1600, SO-DIMM, Ret

5. Жорсткий диск тут HDD великого розміру, це найбільш вузьке місце даного ноутбука рекомендуємо замінити його на SSD або за місце другим жорстким.

З недоліків клавіатура червоні літери на червоним хоч і з красивою підсвічуванням. Повторюся 3й раз беріть ноутбук тільки з IPS матрицею, це завжди плюс до відчуття від ноутбука.

Просмотров: 584 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz