Пятница, 26.04.2024, 04:25
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Июль 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Июль » 20 » Як правильно підібрати меблі для вітальні
21:42
Як правильно підібрати меблі для вітальні

Тема моєї сьогоднішньої статті: вибір меблів для вітальні і як розставити меблі в вітальні.

Якщо раніше вітальня була кімнатою, де господарі зустрічали своїх гостей, то сьогодні цього приміщення віддається трохи інша роль. Природно, первісне призначення все ж грає головну роль, але також сьогодні вітальня може поєднувати і зону відпочинку господарів.

Особливо це проявляється в невеликих квартирах і будинках.

Так як сучасна вітальня - це і місце прийому гостей і зона відпочинку, то підібрати меблі для неї не так вже й просто. Звичайно, це заняття займе багато часу, та й витрати буде немаленькі, тому варто готуватися заздалегідь до таких планів.

З чого ж слід починати вибір меблів для вітальні.

Сучасні стильові рішення безмежні, і щоб максимально наблизити себе до своєї мети, необхідно визначитися саме з вибором стилю.

Вибір стилю повністю залежить від переваги господарів - це може бути класичний стиль або стиль мінімалізму, хай-тек або ретро, ​​модерн та інші. Але при цьому варто знати, що саме вітальня може дозволити пограти на змішування стилів, тільки це варто робити продумано, підбираючи кожну деталь і елемент.

Більше про те як правильно обирати меблі для гостьової, а також корисні поради ви знайдете тут: в статье.

Вітальня: що собою представляє саме для Вас.

Як правило, вітальня сьогодні - це сукупність двох зон, як вже було вище описано: зони відпочинку та гостьової зони, або її ще можна назвати обідньою зоною.

Тому перед тим як купувати меблі варто також уточнити для самого себе, яке навантаження повинна бути на вітальню саме у Вашому домі. Чи буде вона більше зонного відпочинку або ж, навпаки, стане зоною для обіду з друзями.

Як розставити меблі в вітальні

І якщо також говорити про призначення вітальні, то навіть меблеві виробники по-різному сприймають її. Деякі фабрики випускають меблі з більшою схильністю до відпочинку - це і різні модульні стінки, комплекти м'яких меблів, журнальні столики, стінки для установки теле-, відеоапаратури тощо.

Інші ж виробляють меблі з схильністю до обідній зоні, наприклад, комплект столу і стільців, буфети, комоди і так далі.
Звичайно, це не означає, що вітальня повинна стати, саме сукупністю двох зон. Для себе можна вибрати більш відповідну обстановку і тільки після цього, ви зможете правильно підібрати і розставити меблі в вітальні.

Яка меблі просто зобов'язані перебувати у вітальні кімнаті.

Сучасна вітальня все ж є більше кімнатою для відпочинку, ніж прийому гостей, тому є спеціальна група меблів, яка просто зобов'язана сьогодні бути присутнім в кожній вітальні.

Вітальня кімната сучасного типу повинна включати в себе наступну меблі:
- Диван;
- Стінка;
- Тумба під телевізор;
- журнальний столик.

інтер'єр вітальні
інтер'єр вітальні
Начебто зовсім невеликий список необхідних меблів, але навіть неправильне її поєднання може повністю зіпсувати всю атмосферу.

Правильно підбираємо меблі.

Якщо все ж Ви вирішили, що вітальня повинна мати такий набір меблів, то тут потрібно знати правила її вибору.
Природно, спочатку потрібно вибрати м'які меблі, іншими словами, підібрати диван. Але так зазвичай дивани йдуть в комплекті з кріслами, то і на це слід звертати увагу.

Вибираючи комплект м'яких меблів, варто враховувати площу самого приміщення. Якщо вітальня маленька, слід вибрати двомісний диван, а якщо вона велика, то підійде і чотиримісний.

До того ж сьогодні популярні кутові моделі, які можуть чудово вміститися в приміщення з будь-якою площею. Не варто м'які меблі для вітальні купувати світлих тонів або занадто темну. Хоча на смак і колір товариша немає, самі знаєте. І якщо подобається щось темненьке або Світленьке, то чому б і ні:

Кутовий диван у вітальні

Як стінки просто ідеальним варіантом може стати саме модульні меблі, адже в разі потреби можна буде її частини переставити, помінявши інтер'єр. До того ж при наявності у стінки навісних полиць або прозорих дверцят може візуально розширити простір.

Тумба під телевізор вибирається з урахуванням місця розташування всіх елементів аудіо- і відеотехніки. Наявність полиць допоможе при установці ресивера, DVD-програвача і так далі.
Підбираючи журнальний столик можна віддати перевагу мобільним моделям (столиків на коліщатках). Висота журнального столика повинна бути невеликою, досить буде всього до 50 см, до того ж форму слід вибирати круглу або овальну.

Якщо ж Ви наважуєтеся на створення в вітальні відразу двох зон, то без обіднього столу і стільців не обійтися.

При виборі столу для вітальні потрібно враховувати наступне: так як у вітальні будуть проводитися прийоми гостей, напевно не обійдеться і без спільних ігор або танців, тому форму для обіднього столу в цьому випадку варто вибирати овально або круглої. Але якщо стіл прямокутний, то нічого страшного в цьому немає:

Вітальня з обідньою зоною

Ще більш зручним варіантом може стати стіл-трансформер, який в разі потреби можна зробити більше або зменшити. Стільці вибираються під оформлення столу, щоб все гармонійно поєднувалося разом.

Слідуючи таким невеликим правилам і роблячи вибір меблів для вітальні, можна створити саму чудову і, найголовніше, комфортну вітальню, в якій буде приємно приймати гостей.

Звичайно, не варто забувати і про те, як розставити меблі в вітальні. Адже від її правильного розташування буде залежати зручність і комфорт для людей, що знаходяться в кімнаті.

Просмотров: 842 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz