Четверг, 18.04.2024, 18:09
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Август 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Август » 19 » Як пофарбувати меблі своїми руками
21:04
Як пофарбувати меблі своїми руками

Чи можна надати нове життя старих меблів? Звичайно, комусь вигідніше купити нову і не морочитися, але для кого-то меблі стає не просто частиною інтер'єру, а шматочком власного життя. Стіл, на якому сповивали дитини, шафа, який дістався ще від бабусі - та й хіба мало буває випадків, коли ми ласкаво чіпаємо звичні нам речі і вважаємо їх важливою частиною свого будинку і побуту. Старі меблі своїми руками пофарбувати - це значить, не тільки заощадити на покупці нової, але і оновити обстановку в своїй квартирі.

Сам процес фарбування не є особливих складнощів, а от з підготовкою Поверніть доведеться повозитися - почистити, прошпаклевать, прошлифовать, покрити ґрунтовкою, полірувати. І тут варто поставитися до виконуваних робіт дуже відповідально, тому що вдало пофарбувати меблі своїми руками-це на 99 відсотків добре підготувати робочі поверхні, а вже після покрити їх в 2-3 шари вподобаним кольором.

Добавлю, що краще замовити фарбування у професіоналів, це буде і красивіше і якісніше і без ризику для самих меблів. Зробити це можна тут: http://privatmebel.ru/pokraska-mebeli.html.

В першу чергу почніть з очищення поверхонь. Використовуючи обезжириватель, пройдіться по всіх місцях, призначеним для фарбування. Цю операцію краще повторити кілька разів, тому що, як ви і самі розумієте, на жирне фарба ніколи добре не лягає. Далі починаємо зашкурівают поверхні, шкурку беремо дрібну, зернистість 100-150. У цілям прискорення процесу деякі беруть розмір зерна крупнее- і роблять це даремно, тому що потім поверхню виходить нерівна, що видно навіть неозброєним оком під шарами фарби.

Як пофарбувати меблі своїми руками Якщо на поверхні є сколи або подряпини, то знадобиться шпаклювати поверхню. Тут краще працювати з шпаклівкою на епоксидної основі, вона досить міцна і довговічна. Перед кожним новим шаром шпаклівки на поверхню тонким шаром повинна наноситися оліфа. Після обробки шпаклівкою беріться за грунтування поверхонь.

Увага - меблі своїми руками пофарбувати без грунтовки можна. Але ненадовго, через рік максимум вся фарба почне відшаровуватися і всі ваші праці підуть нанівець. Саме грунтовка забезпечує максимальні адгезивні властивості поверхні і не дасть верствам фарби відійти від основного матеріалу. Тому-грунтуем грунтовно, якщо понадобатся, то робимо цю операцію кілька разів. А можливі патьоки грунтовки після її підсихання видаляються за допомогою наждачного паперу з розміром зерна 200-220.

Тепер, коли всі поверхні підготовлені, можна приступати безпосередньо до самого фарбування. Фарбу можна брати акрилову, масляну або використовувати емалевий склад.

Взагалі, обробка поверхні шляхом фарбування умовно розділяється на 3 види. Перший-він найскладніший і професійний - коли по закінченню робіт поверхня стає дзеркального кольору. Другий-менш трудомісткий, його результатом є зазвичай просто блискуча поверхня. І третій-найпростіший, поверхня стає матового кольору.

Як пофарбувати меблі своїми руками Перше фарбування завжди робиться рідкою фарбою, так як в цьому випадку фарба глибоко проникає в шар шпаклівки і добре зв'язується з нею. Оптимальною для першого фарбування вважається пропорція з однієї частини фарби і однієї частини оліфи. Після того, як перший шар висохне, починайте другий шар. Наносите його невеликими шарами, це прискорить процес висихання. Коли все висохне, ви можете покрити готові меблі лаком.

Якщо хтось думає, що меблі своїми руками пофарбувати дуже важко і легше придбати нову - що ж, кожен вільний чинити так, як хоче. Але якщо ви хоч колись бачили, у що може перетворюватися старі меблі після фарбування, то можливо, що ваша думка після побаченого зміниться і ви теж захочете попрацювати з пензликом.

Просмотров: 478 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz