Пятница, 19.04.2024, 05:40
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Ноябрь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2017 » Ноябрь » 23 » Як почистити матрац від сечі?
01:23
Як почистити матрац від сечі?

Плями сечі на матраці – одне із найстійкіших і найскладніших для чищення забруднень. І багато господинь просто не знають, як почистити матрац від сечі і затирають пляма водою. А для боротьби із запахом розпилюють на пляму і по кімнаті улюблені парфуми. Але на час перебити запах парфумом – не вихід із ситуації. Наявність запаху говорить про те, що рідина не отчистилась з матраца повністю. А до тих пір, поки забруднення залишається на місці, домашні кліщі, бактерії та інші паразити вже знайдуть у матраці затишне місце для розмноження.

У багатьох випадках видалити плями і вивести запах сечі з матраца підручними засобами можна. Але самостійну чистку потрібно проводити з дотриманням технології. В іншому випадку – бажання повернути матрацу чистоту обернеться безповоротної псуванням його оббивки. Отже, як видалити сечу з матраца своїми силами?

Як видалити свіжа пляма сечі з матраца?

Свіжа пляма сечі дитини або тваринного піде майже миттєво, якщо почати чистку матраца відразу після появи калюжі. Діяти в цьому випадку потрібно дуже швидко і правильно!
Зняти з чохол матраца і відправити його в прання. З самого матраца потрібно максимально швидко зібрати рідину сухим рушником або серветками! Промокніть ними поверхню матраца. Тільки ні в якому разі не тисніть на пляму і не тріть його, щоб проштовхнути рідину ще глибше.
Усунути їдкий запах сечі допоможе оцет. Він нейтралізує сечову кислоту і знищить її запах. Оцет необхідно розвести водою в пропорції 1:3 і розпорошити на матрац з пульверизатора. При відсутності розпилювача нанесіть розчин губкою, але відразу настелите поверх обробленого плями серветки, щоб вони увібрали надлишки вологи.
Допоможе зібрати залишки вологи звичайна харчова сода, яка є на кухні будь-якої господині. Розсипте соду по плямі на 10-15 хвилин, і вона поглине залишки оцтового розчину і сечі.
Для видалення плями з поверхні матраца нагоді перекис водню – ви її точно знайдете у своїй аптечці. 100 мл перекису розбавте в 200 мл води і гарненько струсіть. Після чого одним із вищезазначених методів (пульверизатором або губкою з серветками) нанесіть склад на пляму прямо поверх розсипаної по ньому соди. В результаті хімічної реакції між содою і перекисом повинна утворитися густа і стійка піна. Залиште її діяти на 2 години. Рясно виділяється під час реакції кисень ефективно знебарвлює пляма.
Через 2 години промокніть місце, де було пляма, сухими серветками і як слід пропилососьте, щоб зібрати з матраца соду. Після такої чистки потрібно залишити матрац в добре провітрюємо приміщенні не менше, ніж на 10 годин для повного висихання і вивітрювання запахів соди і оцту.
Таким методом можна очистити матрац від сечі людини і навіть тварин. Оцет відмінно впорається навіть з їдким запахом сечі домашнього вихованця! Нагадаємо, що цей спосіб підійде тільки в тому випадку, якщо пляма свіже.

Якщо нічого не допомогає, замовляйте хімчистку матраса на сайті: www.ktservice.kiev.ua/info/matrac.html.

Як очистити матрац від засохлого плями сечі?

Якщо пройшов час і калюжа вже підсохла – не сумнівайтеся, ніякими підручними засобами ви не видалите пляму і запах, у всякому разі – без шкоди для оббивки матраца. Сеча вже проникла в саму глиб його.
Увага, рада! На багатьох сайтах ви можете зустріти рекомендацію, як вивести пляму сечі з матраца, якщо воно всохло, за допомогою хлорки. Ніколи не робіть цього! Хлорка – потужне хімічне засіб проти забруднень, але ви не зможете повністю промити від неї матрац! А хлорований матрац – не найкраще місце для сну, особливо у дитячого ліжка. Крім того, під загрозою опиниться і оббивка вироби. У кращому випадку вона просто задеревенеет і стане жорсткою.

Є більш нешкідливий спосіб підручними засобами вивести сечу з матраца – чистка лимонною кислотою. Розведіть чайну ложку в склянці води і нанесіть склад на пляму. Через 1,5-2 години промокніть місце чищення, пропилососьте його і залиште матрац досыхать. У більшості випадків кислота роз'їсть і обесцветит пляма. Але, як і у випадку з хлоркою, хочемо зробити попередження – оббивка не кожного матраца вціліє під дією таких агресивних засобів. У деяких випадках пляма роз'їдається разом з тканиною, а на поверхні матраца утворюються катишки, нерівності, а при зовсім неблагополучному сценарії – і дірки. Ризикнути чи ні – ви вирішите для себе самі. Але наш досвід показує, що є більш економічний спосіб отримати чистий і свіжий матрац, ніж покупка нового.

Єдиний гарантований спосіб видалити пляму і запах із збереженням матраца – професійна хімчистка.

хімчистка матраца від сечі

Хімчистка матраца від сечі – видалення застарілих плям за 1 годину!

Професійна хімчистка матраца від сечі дозволяє максимально глибоко проникнути всередину матраца, а значить – знищити забруднення зсередини. Вона проводиться на дому экстракторным методом із застосуванням сильнодіючих миючих засобів. Хімчистка проходить у кілька етапів:

Підбирається відповідний вашому типу матраца миючий засіб з професійної лінійки. Всі професійні засоби екологічні і безпечні для дітей і тварин.
За допомогою спеціального екстракторного пилососа миючий склад розпорошується на матрац. Чистячий засіб під тиском проникає в глибокі шари вироби і руйнує забруднення зсередини.
Для стійких плям застосовується ручна чистка з використанням плямовивідників – вони ефективні проти будь-якого виду забруднень, але нешкідливі для оббивки і наповнювача матраца.
Матрац промивається чистою водою. На цьому ж етапі з нього вдаються надлишки вологи. Повністю матрац висихає після чистки через 4-10 годин в природних умовах.
Спеціальні аромати допомагають повністю вивести запах сечі з матраца.
Навіть якщо пляма на матраці не дуже велика, хімчистка проводиться по всій його поверхні. Це робиться для того, щоб після чищення оброблене місце не відрізнявся за кольором від решти площі. Адже в результаті хімчистки чистий оббивка стане помітно світліше, ніж не оброблені боку матраца.

Зверніть увагу! Виявивши пляма сечі на матраці, не розтирайте його звичайними побутовими миючими засобами! Склади для миття посуду, мило та інші пляшечки з хімією не впораються з плямою, а ось зіпсувати оббивку розводами у вас є всі шанси.

У випадку ваших самостійних спроб очистити матрац підручними хімічними засобами – ні одна хімчистка не дасть вам гарантії на роботу. Не ризикуйте своїм матрацом і краще відразу передайте його в руки професіоналів!

Майстри «Еко-чищення» проведуть хімчистку матраца від сечі тварин або очистять матрац від сечі дитини за 1 годину. Ефективна методика чищення, сильні миючі засоби та наш 7-річний досвід хімчистки матраців від сечі та інших видів забруднень – гарантія чистоти вашого спального місця і здоров'я сім'ї.

Якщо після висихання матраца ви залишитеся задоволені результатом, ми проведемо повторну чистку за свій рахунок.

Просмотров: 726 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz