Среда, 24.04.2024, 13:52
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Ноябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Ноябрь » 28 » Як підвищити імунітет дорослій людині в домашніх умовах
23:31
Як підвищити імунітет дорослій людині в домашніх умовах

доктор море

У зв'язку з погіршенням екологічної обстановки, особливо у великих містах, багато людей все частіше задаються питанням: як підвищити імунітет дорослій людині в домашніх умовах. У книжкових магазинах величезна кількість літератури присвячено надання порад про те, як зміцнити імунітет, а в інтернеті можна знайти ще більшу кількість інформації.

Методики абсолютно різні – як народні, так і фармакологічні засоби радять використовувати для зміцнення імунної системи. Давайте ж спробуємо розібратися, що собою являє імунітет в принципі і чому слід дбати про його рівні.

Отже, імунітет – це певна функція людського організму, що допомагає йому убезпечити самого себе від зовнішніх загроз здоров'ю. В першу чергу, ця функція спрямована на те, щоб захистити організм від різних вірусів, бактерій та захворювань, які присутні в навколишньому середовищі. По-друге, завдяки імунітету організм перебуває в тонусі, менше втомлюється і людина відчуває себе більш енергійним. Про те, чи варто підвищити і укріпити імунітет, в першу чергу говорить кількість простудних захворювань, якими людина вболіває за певний період часу. Так, якщо за один рік людина перенесла не більше трьох застуд – він може бути спокійний за свою імунну систему – це цілком природне кількість, хоча ще кращим результатом буде повна відсутність простудних захворювань за рік. В такому випадку, не варто навантажувати свій організм додатковими медикаментозними засобами, спрямованими на підвищення імунітету. Однак, якщо, незважаючи на правильне харчування, здоровий спосіб життя і регулярні заняття спортом, ви все одно часто застуджуєтеся, то необхідно підтримка для вашої імунної системи.

Рекомендую препарат доктор море: Pharm Ocean Lab.

В ідеалі в такому випадку краще звернутися до фахівця, лікаря-імунолога, який зможе з'ясувати першопричину проблем імунітету, провівши певні дослідження, аналізи та опитування. Крім причини, лікар також зможе дати кілька порад і рекомендацій, спрямованих на підвищення імунітету і його стабілізацію. Самостійно підбирати собі програму лікування небажано, навіть якщо ви виберете легкі медикаменти для підтримки організму. З одного боку – навіть найпростіші ліки можуть завдати шкоди, а з іншого – їх прийом може бути просто безглуздим.
Як же зрозуміти, чи слід підвищити імунітет дорослій людині?

Люди Часто дивуються тому, як одним вдається встояти навіть у найбільш сильних епідеміологічних умовах і холодних зимах від простого нежитю, а інші в період спекотного літа застуджуються щотижня. Природно, в першу роль тут відіграє рівень імунітету людини, але чи варто звертатися до лікаря чи можна зміцнити імунітет самостійно, без медикаментозного і лікарського втручання.

Ця проблема вже давно цікавить як вчених, так і простих людей, які турбуються про своє здоров'я. Шляхом проведення різних досліджень і аналізів, фахівцям вдалося з'ясувати, що іноді причина частих застуд лежить саме в наших власних звичках і життєвих підвалинах. Так, деякі людські слабкості і ті звички, які ми навіть не помічаємо, викликають значне погіршення імунної системи, постараємося виділити основні з них:

• Проблеми з імунітетом дуже поширені серед ласунів. Якщо ви є великим любителем солодкого, і постійно вживаєте цукерки, шоколад і торти, то це цілком могло стати причиною частих захворювань і погіршення роботи імунної системи. Прийнято вважати, що від переїдання солодкого найгірші наслідки – це зайва вага, однак це далеко не так. Згідно з дослідженнями американських вчених, які спеціалізуються на клінічному харчуванні, доведено, що кожні сто грам цукру, вжиті людиною, припиняють боротьбу білих кров'яних клітин з вірусами на період до п'яти годин. Таким чином, любителям солодкого для того, щоб підняти імунітет без ліків, і перестати хворіти кожен місяць, достатньо обмежити споживання цукру.

• На рівень імунітету також впливає і кількість спожитої за день води. При будь-якому простудному захворюванні лікарі радять споживати велику кількість рідини. Це може бути чай, вода з лимоном, морси або компоти – головне рідина. Мабуть, це неспроста, і спожита організмом рідина дійсно допомагає організму боротися з бактеріями і вірусними інфекціями. Саме вживаючи рідина, людина виводить з організму токсини і шкідливі елементи. За статистикою, найбільш оптимальна кількість споживаної рідини – два літри в день. Однак, слід враховувати і той факт, що у кожного з нас організм різний і працює по-різному. Хтось може спожити і чотири літри, а іншому - норма півтора, тому тут необхідно орієнтуватися на колір сечі: якщо ви вживаєте потрібну кількість води, то вона буде блідо-жовтого кольору. Для того щоб підвищити і укріпити імунітет, необхідно визначити свою норму рідини і дотримуватись її.

• Часто проблеми з імунітетом відчувають люди з зайвою вагою. Про шкоду ожиріння і занадто великої ваги написано безліч літератури і проведено безліч досліджень, що, однак, не заважає цій проблемі все з більшою швидкістю поширюватися по світу. Люди із зайвою вагою мають не тільки зовнішні проблеми, а й внутрішні: страждає серцево-судинна система, нирки, м'язи і суглоби, так і всі інші органи тіла. Крім проблем з фізичним здоров'ям, люди із зайвою вагою страждають психологічними розладами: часто впадають в депресії, стикаються з невдачами в особистому та повсякденному житті. Ні для кого не секрет, що і простудні захворювання частіше долають людей з проблемами ваги. Ця категорія людей, яка в першу чергу страждає недоліком імунітету, так як на тлі ожиріння порушується гормональний фон, і виникають запалення, які заважають організму боротися з вірусами. З цього випливає, що якщо ви хочете зміцнити імунітет і страждаєте зайвою вагою, то варто зайнятися своєю фігурою.

• Ще однією причиною слабкого імунітету може стати якість води, яку регулярно споживає людина. Відомо, що вода – основна складова нашого організму, тому якість і чистота споживаної рідини повинні бути на необхідному рівні. Ні для кого не секрет, що нинішнє якість проточної води залишає бажати кращого, особливо це актуально для мегаполісів, в яких вода містить цілий спектр різних хімічних елементів. Одного разу навіть проводився спеціальний експеримент: мишей заразили вірусом грипу, одних поїли звичайною водопровідною водою, а інших джерельною. Через деякий час ті, які пили чисту воду – одужали, а ті, що вживали джерельну – практично всі не вижили. Підвищення імунітету безпосередньо залежить від підвищення якості споживаної рідини, так що слід уважно стежити за тією водою, яку ви п'єте.

• Як би не дивно це звучало, але саме слизові виділення з носа зміцнюють імунітет людини. Звичайно, навряд чи хто радіють появі нежиті або таких виділень, але саме завдяки їм з організму виводяться бактерії і віруси, захищаючи, таким чином, організм від захворювань. Часто причиною зниження рівня імунітету виявляється надмірна сухість у носі, яка для мікробів є зеленим світлом для атаки вашого організму. Що ж робити, якщо ви зіткнулися з даною проблемою. В першу чергу, це говорить про те, що приміщення, в якому ви проводите велику кількість часу, містить сухе повітря. Отже, слід контролювати рівень вологи, використовуючи пуливизаторы або спеціальні прилади для зволоження повітря. Для зволоження носової порожнини можна використовувати спеціальні спреї, виготовлені на основі морської води або ж робити промивання з соляними розчинами. Якщо ж все це не допомагає, то доведеться все ж звернутися до фахівців і уточнити, що стало причиною постійної сухості в носі.

• Причини слабкого імунітету у дорослих найчастіше криються в їх емоційному і психологічному стані. Саме часті стреси можуть стати причиною частих хвороб, згідно з дослідженнями психологів американських університетів. Це доводить і той факт, що люди, які працюють в стандартному режимі, найчастіше хворіють в кінці тижня. Протягом усіх трудових днів, легкий стрес на робочому місці поступово накопичує і до кінця тижня послаблює імунітет. Тим більше, якщо людина вже був трохи застуджений або в його організмі перебували бактерії, то ймовірність захворіти дуже висока. Звідси висновок: людям, які працюють в стресових умовах і часто нервують на роботі необхідно підвищення імунітету з допомогою додаткових засобів: народних або медикаментозних.

• Ну і звичайно ж привід для занепокоєння – це постійні простудні захворювання. Якщо ви весь час перебуваєте на протязі, працює в умовах, де велика ймовірність застудитися, імунітет буде поступово згасати. Його необхідно також підтримувати спеціальними засобами і якщо при цьому ви все одно будете хворіти частіше, ніж три рази на рік – слід-таки відвідати фахівця і проконсультуватися з ним. Крім цього, приділіть увагу своєму способу життя: необхідно спати достатню кількість годин, виключіть всі шкідливі звички зі свого повсякденного життя і займіться своїм харчуванням.

Для того щоб зберегти і підвищити імунітет без ліків, необхідно значну увагу приділяти здоровому способу життя: спортивні тренування і правильне харчування – допоможуть у налагодженні роботи імунної системи.

Пам'ятайте, що для здоров'я дуже важлива постійна робота імунітету, а не періодична активність імунної системи. Тому, якщо ви переїжджаєте на нове місце проживання з іншими кліматичними умовами, то бажано в перший час підтримати імунітет. Те ж саме можна робити і при зміні сезонів: наприклад, двічі – навесні і восени, приймати певний комплекс вітамінів. Якщо ви відчуваєте, що організм отримав сильний стрес, то також слід приділити увагу його підтримки, щоб не злягти з застудою або грипом.

Просмотров: 552 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz