Пятница, 26.04.2024, 12:17
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Декабрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Декабрь » 24 » Як підготуватися до іспитів
02:55
Як підготуватися до іспитів

Кілька порад про те, як правильно підготуватися до іспитів.

Визначте рівень своєї підготовки з предмета. Це найкраще зробити, маючи під рукою три авторучки різного кольору. Уважно, не поспішаючи, прочитайте питання білетів (або програму по предмету - для абітурієнтів). Позначкою одного кольору відзначте питання, відповіді на які знаєте добре і навіть без підготовки можете відповісти. Значком іншого кольору позначте питання, відповіді на які знаєте слабо. І значком третього кольору - питання, відповіді на які не знаєте або знаєте погано. За співвідношенням цих квітів ви побачите стан своєї підготовки. А ось після цього можете приступити до повторення матеріалу. Спочатку повторіть матеріал з питань, відповіді на які знаєте погано. Повторюйте звичайним способом, використовуючи конспекти і підручники.

Який же можна підвести підсумок цієї роботи? На іспиті «двійку» ви вже не отримаєте. Ви гарантували собі від отримання цієї оцінки, тому що вивчили те, що не знали. Потім повторюйте матеріал з питань, відповіді на які знаєте слабо. І знову можна зробити висновок: «трійку» я вже не отримаю. Настрій бадьорий, впевнене.

Допомогти вам у підготовці до екзаменів можуть тут: МАУП.

А якщо хочете здати на «п'ятірку», то в час, що залишився до іспиту час (а при такому способі час завжди залишиться) ще раз продумайте свої відповіді на деякі питання. І ще один простий рада: продумайте, якими прикладами ви будете ілюструвати свою відповідь.

Не бійтеся повторювати навчальний матеріал не по порядку. Ви вивчали цей предмет «по порядку». А потім про окремі проблеми говорили на консультаціях, виконували завдання.

Не потрібно в час, що залишився до іспиту час продовжувати згадувати повторений матеріал, «довбати» один і той же, боячись «розплескати» знання. Це може привести до стомлення. Найкраще побудьте на свіжому повітрі, відверніться, постарайтеся не думати про майбутній екзамен, довіртеся своїй «ближній пам'яті». Конспекти та підручники приберіть і більше до них не торкайтеся. І вже, звичайно, не беріть з собою на іспит.

Приходити на іспит і здавати його краще в числі перших. Ви ще в бадьорому стані і викладачі бадьорі, не роздратовані поганими відповідями.

Якщо вам поставили додаткове питання не за квитком, спокійно і ввічливо скажіть: «Вибачте, питання не за квитком. Дайте мені час подумати і підготуватися ».

Ви прийшли на іспит, отримали квиток і сіли готуватися до відповіді. Читаєте перше питання, і ... все вилетіло з голови. Це буває від хвилювання. Не втрачайте час, готуйтеся по другому питанню. Підготувавшись по ньому і заспокоївшись, повертайтеся до першого питання і неодмінно згадайте те, що вчили, і відповісте на нього.

Відповівши на питання, не мовчіть, не чекайте, коли викладач скаже: «Переходьте до наступного питання». Викладач може втратити нитку вашого викладу і подумати, що ви мовчите, не знаючи матеріалу. Така ситуація завжди чревата низькою оцінкою на іспиті.

Будьте активні під час складання іспиту. Відповівши на питання, скажіть: «Ось все, що я можу викласти по першому питанню». І відразу переходите до другого питання. Ніякої довгої паузи не повинно бути. Вам дали слово - відповідайте! А закінчивши відповідати, скажіть: «Питання вичерпані».

Відповіді повинні бути короткими, чіткими, але вичерпними. Ні в якому разі не варто уподібнюватися студенту з анекдоту, який на іспиті почав так: «Перш ніж поговорити про Японію, поговоримо про її сусідів». Але якщо ти не знаєш відповіді, і ніякої ідеї за час роздумів в голову не прийде, впевнено викладай екзаменаторів якусь суміжну тему. Якщо екзаменаторів це не влаштувало, не соромлячись, проси задати питання по тим розділам, якими добре володієш. Цілком можливо це допоможе підвищити оцінку, адже екзаменатори переконаються, що дещо ти все-таки знаєш і навіть непогано.

На письмовому іспиті з математики не варто поспішно «наскоком», відразу ж братися за рішення запропонованих завдань (або прикладів). Спочатку обміркуйте умови і визначте, яка з задач найменш важка, а яка - більш. Після цього приступайте до вирішення. Не беріться вирішувати першої найважчу для вас завдання (навіть якщо вона перша). На ній ви можете втратити багато часу. Дійте в порядку, зворотному розглянутому нами «Правила трьох олівців»: вирішуйте першої найлегшу завдання, потім переходите до більш важким. І ви встигнете в відведений на іспит час вирішити більшу кількість завдань і прикладів.

«Не лізь в пляшку». Амбіції і різкість зазвичай викликають негативну реакцію, а якщо тобі здається, що екзаменатор не правий, запропонуй повернутися на кілька кроків назад і ще раз повторити розгляд питання.

Просмотров: 753 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz