Пятница, 29.03.2024, 05:02
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Декабрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2014 » Декабрь » 29 » Як доглядати за паралізованим хворим (patronage)
23:26
Як доглядати за паралізованим хворим (patronage)

На жаль, буває так, що у вашому будинку з'являється паралізований хворий. І відразу ж виникає питання ... ..что робити? ... Як робити? ... З чого почати? ..

Звичайно, найкращий варіант - найняти професійну доглядальницю. Але це не завжди можливо. Так що не лякайтеся, запасайтеся терпінням і вперед .... Найоптимальніший варіант - доглядальниця, яка буде знаходитися поряд з хворим 24 години на добу, а точніше, доглядальниця з проживанням. У наш час можна дуже часто побачити оголошення із заголовком: Потрібна доглядальниця з проживанням? Але не варто відразу кидатися у вир з головою і брати на роботу кого попало. Адже ця людина стане доглядати за вашим близьким.

Отже, з чого почати?

Почнемо з того, що можна замовити професійний догляд.
Зробити це можна тут: patronage.
Це буде краще як для хворого, так і для вас.
Хворий отримає належний професійний догляд, а ви купу економію часу.

Перш за все, поки ваш хворий ще в лікарні, приготуйте для нього місце подальшого проживання. Переважно, якщо ви його оселіть в окремій кімнаті. Поставте ліжко або диван так, щоб ви могли підійти до хворого з усіх боків. Адже вам доведеться всі процедури з хворим проводити саме на цьому ліжку.

Матрац застеліть клейонкою або целофаном. Зверху постеліть простирадло. Просто чудово, якщо ви придбаєте протипролежневі матрац. У цьому випадку вам не доведеться вставати по ночах, щоб перевернути хворого на інший бік. Досить буде денних перевертиванія. Ковдра підберіть по сезону і в залежності від температури повітря у вашому домі.

Поруч з ліжком поставте тумбочки або невеликий столик. На цьому столику у вас завжди повинен стояти стакан з водою, камфорний спирт, горілка з шампунем для розтирання, дитяча присипка, дитячий крем.

Підберіть хворому посуд, включаючи тазики для вмивання та підмивання.

Ну от, місце для хворого готово, тепер підемо далі.

Якщо ваш хворий не може самостійно не тільки сідати, але і перевертатися, запасіться памперсами для дорослих відповідного розміру. Одягати і знімати їх ви будете, перевертаючи вашого підопічного з боку на бік.

І ось ви привезли свого хворого додому, поклали в ліжко, закінчилася вся ця метушня. Постає питання: як? ...

Згадайте, як ви доглядали за новонародженим. Все те ж саме, тільки дитина у вас тепер дорослого розміру. Його треба вмивати, підмивати, годувати і поїти.

Годувати намагайтеся тільки легкою їжею. Це кашки, супчики, йогурти. Не забувайте давати протерті фрукти і овочі. Якщо, до всього іншого, хворий не може жувати (що при паралічі зустрічається досить часто), їжа повинна бути протертою. Годувати намагайтеся по режиму 4-5 разів на день.

Обов'язково зверніть увагу на гігієну. Протирайте хворого раз в день вологим рушником або серветкою. Нічні сорочки, піжами міняйте, як тільки побачите, що вони стали брудними, але не рідше, ніж раз на тиждень. Якщо сорочки довгі, обріжте їх, щоб вони були довжиною сантиметрів на десять нижче талії. Так вам буде набагато зручніше.

Не забувайте щотижня стригти нігті. Бо чим довше їх не зістригати, тим твердіше і товщі вони стають (особливо на ногах), і потім їх навіть ніякі бокорізи не візьмуть.

Тепер давайте трохи поговоримо про найголовнішу проблему паралізованого хворого - про пролежнях. З'являються пролежні дуже швидко, і часто ще в лікарні, а от лікувати їх доводиться місяцями. Тому не лінуйтеся перевертати свого підопічного кожні дві години. Протирайте його камфорним спиртом або горілкою. Потрібно сказати, що рецептів лікування пролежнів багато, але не обов'язково, що вони підійдуть саме у вашому випадку. Пробуйте, радьтеся з лікарем.

Так, і ще один важливий аспект. Моральний стан хворого.

Чи не дорікайте його, адже він не винен, що його паралізувало. Ніколи не показуйте, що вам противно, або вас нудить при збиранні фекалій. Зробіть все швидко, чисто й акуратно.

Будьте доброзичливі. Підтримуйте свого хворого, підбадьорюйте. Не забувайте хвалити навіть за найменші досягнення.

А на закінчення хочеться сказати: будьте терплячі, посміхайтеся. Ведіть себе так, щоб ваш підопічний навіть думки ніколи не допустив, що він став для вас тягарем. Нехай ваш хворий одужає.

Просмотров: 1434 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 1
1 RemZona  
0
В моєму випадку все відбувалося протягом багатьох (15) років. Розсіяний склероз, на даний час, я паралізований чоловік. Працює шия, розмовляю, маю сім'ю - дружина і донька (13 років). Був час підготуватись - 10 років. Останні три роки я вже паралізований. Як пишу це? Читайте в моєму блозі, там про все, про те як живу, як працюю. Так, так. Працюю і непогано заробляю. https://remrok.com.ua/blog/glassouse_komp_39_juterna_mishka_dlja_paralizovanikh_i_ljudej_v_jakikh_nemae_ruk/2018-10-29-210

Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz