Пятница, 19.04.2024, 21:21
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Ноябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Ноябрь » 26 » Гіпсова плитка
01:46
Гіпсова плитка

Гіпсова плитка — оздоблювальний матеріал на основі гіпсу, природного мінералу осадового походження з класу сульфатів. Гіпс використовувався в якості будівельного матеріалу вже в глибокій старовині. Був час, коли гіпсові плитки були досить популярні; зараз інтерес до них відроджується, і невипадково — сучасні облицювальні матеріали з гіпсу відповідають найвищим естетичним вимогам, володіють значною міцністю, архітектурною виразністю, а також високими теплотехнічними і звукоізоляційними властивостями. Тому все більшого поширення набувають оздоблювальні матеріали на гіпсовій основі — гіпсокартонні (ГКЛ) і гіпсоволокнисті листи (ГВЛ), ідеально рівна поверхня яких дозволяє застосовувати їх для облицювання стін і перегородок, пристроїв підвісних стель безкаркасної конструкції, різних арок, пройомів химерної конфігурації і т. п.
Відносно рідкісне використання гіпсової плитки в обробці інтер'єрів пов'язано багато в чому з тим, що цей матеріал під дією вологи деформується. Однак існує ряд способів, за допомогою яких виробники намагаються підвищити міцність і водонепроникність гіпсових плиток — армування скловолокном, склосіткою або оцинкованим залізом і покриття спеціальними водозахисними складами. Крім того, застосування удосконаленої технології дозволяє отримувати гіпсову плитку, яка майже не вбирає вологу і стійка до чистячої побутової хімії, а за ступенем міцності співвідносна з керамікою.

Замовляйте гіпсову плитку тут: купить гипсовую плитку. Завжди доступні ціни на плитку високої якості.

За зовнішнім виглядом гіпсова плитка має певну схожість з аналогічними керамічними виробами; крім того, на основі гіпсу виготовляється декоративна облицювальна плитка, що імітує натуральний камінь.
Хоча по ряду параметрів облицювальні матеріали з гіпсу поступаються виробам з кераміки і скла, гіпсові плитки тим не менш можна успішно вико - ристовувати для облицювання стін і стель в сухих приміщеннях. Однак сучасну гіпсову плитку застосовують для облицювання ванних кімнат і кухонь, де рівень вологості вище, ніж в інших приміщеннях. Гіпсову плитку використовують для облицювання стін і стель приміщень громадського призначення, а також камінів, печей та деяких пожежонебезпечних приміщень (наприклад, складів, АЗС тощо), так як вона є вогнетривким матеріалом.
Технологія виготовлення гіпсових плиток досить проста. Попередньо готують формувальну суміш, для чого гіпс змішують з водою, іноді з додаванням піску. Потім підготовлену масу розливають у форми і залишають сушитися. Після сушіння готові вироби виймають з форм, фарбують і покривають спеціальними лаками або мастиками.
Примітно, що гіпсова плитка, на відміну від металу, не потребує випалі і висихає при кімнатній температурі.
Гіпсова плитка
Рис. 1. Зовнішній вид гіпсової плитки
Фарбують лицьову сторону гіпсової плитки методом напилення фарби або емалі. У середньому термін служби гіпсової плитки становить 5 років, що в 2-3 рази менше тривалості служби аналогічних виробів з кераміки.
До достоїнств гіпсових плиток слід віднести їх екологічність, високу вогнестійкість (не горить і не), високі тепло — і звукоізоляційні характеристики, відсутність запаху.
Лицьова сторона гіпсової плитки може бути пофарбованою або нефарбованої, гладкою або з рельєфним малюнком. З метою зменшення ваги виробу на тильній стороні плиток роблять некрізні порожнечі. Випускаються декоративні гіпсові плитки розмірами 300 х 300, 600 х 600 мм; товщина таких виробів становить 15-40 мм Бічні грані плиток можуть бути прямими або мати спеціальні виступи, пази. На ці особливості необхідно звертати увагу при виборі способу кріплення. Гіпсові декоративні плитки кріплять або сухим способом на болтах, гвинтах і з допомогою декоративних розкладок, або вологим способом з використанням спеціальних мастик і клеїв. Плитки з прямими бічними гранями застосовуються для вологого способу облицювання стін і перегородок, а з виступами — для сухої. Крім того, плитки з виступами і пазами використовуються для пристрою підвісних стель безкаркасної конструкції.
Як вже зазначалося вище, декоративна облицювальна плитка на основі гіпсу, призначена для обробки внутрішніх приміщень, а також фасадів, може представляти собою імітацію натурального каменю. Відповідно, подібні імітації виготовляються різних розмірів і різної текстури. Така плитка дозволяє втілювати у життя оригінальні дизайнерські ідеї.
Слід зазначити, що декоративна облицювальна плитка значно легше натурального каменю, що істотно полегшує процес монтажу — немає необхідності зміцнювати стіни спеціальною залізною арматурою, завдяки чому знижуються витрати коштів і часу.

Слід мати на увазі, що при наявності кількох однотипних форм, під кожну форму необхідно виготовити свою основу.
Досвідчені майстри радять зробити це наступним чином:
♦ у форми для плитки потрібно обрізати краю, залишивши 7-8 мм (намітити лінію відрізу зручно за допомогою лінійки і ножа, відрізають звичайними ножицями);
♦ потім потрібно вкласти вкладиш 148 х 148 х 8 мм у форму для плитки і помістити у ванну для підстав лицьовою стороною вгору;
♦ приготувати суміш з води і гіпсу в співвідношенні 1,5 частини води: 2 частини гіпсу (не за масою, а за об'ємом): консистенція суміші повинна нагадувати не дуже густу сметану;
♦ далі суміш потрібно влити у ванну таким чином, щоб виникла вібрація, завдяки якій із суміші видаляється повітря; при цьому чіпати ванночку не слід, щоб форма всередині неї не підвелася;
♦ потім слід накласти на форму притискний скло і притерти;
♦ слід почекати 20-25 хв до повної кристалізації;
♦ виймати отримане підставу слід, попередньо впевнившись, що форма тепла, а не гаряча (для цього потрібно обережно доторкнутися до неї тильною стороною долоні);
* кути підстави потрібно обробити, після чого сушити виріб ще протягом 48 год;
♦ по боках готову основу рекомендується обклеїти скотчем, щоб гіпс не прилипав до основи в процесі виготовлення плитки.

Просмотров: 718 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz