Пятница, 29.03.2024, 09:24
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Ноябрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2014 » Ноябрь » 6 » Дієтичний плов: як готувати
17:47
Дієтичний плов: як готувати

Ми всі любимо побалувати себе смачним пловом, однак багато дівчат, прагнучи схуднути, відмовляють собі в цьому блюді, так як вважають його занадто калорійним. Але позбавляти себе задоволення пообідати цим чудовим представником східної кухні зовсім не варто, адже його цілком можна зробити більш легким, вдавшись до всього парі хитрощів.
Як зробити плов менш калорійним? Дуже просто, треба всього лише знати кілька нюансів.
секретні інгредієнти
По-перше, врахуйте - чим легше інгредієнти, тим більше дієтичним буде ваш плов. Таким чином, всі складові потрібно підбирати за принципом «менше жиру, більше смаку».

Навчитись готувати можна з сайтом: вкусно и быстро.
Всі найсмачніші рецепти, і описано так, що зрозуміє кожен.

1. Зверніть увагу на нежирні види м'яса: телятину, індичку, кролятину, морепродукти або куряче філе. Вони додадуть плову чудовий смак, але не обтяжать його, адже в цих продуктах міститься набагато менше жиру, ніж в свинині або баранині. Для прикладу, в 100 г курки лише 113 кілокалорій, тоді як у свинині показник в два рази більше - 257 кілокалорій.
2. Масло для дієтичного плову радимо використовувати за смаком будь-яку рослинну. Воно легше курдючного жиру, який застосовується в класичному рецепті страви, а в невеликих кількостях (якщо задіяти під час приготування не більше 2-3 ст. Л.) І зовсім здатне зменшити калорійність плову на дві третини.

3. Від вибору правильного рису залежить не тільки смак, зовнішній вигляд і текстура страви, але також і його дієтичні якості. Один з найбільш низькокалорійних видів рису - це нешліфований. Його взагалі можна назвати незамінним помічником для усіх охочих здобути осину талію. Наприклад, на 100 г нешліфованого рису від ТМ «Жменька» доводиться всього 285 кілокалорій, що в середньому на 50-80 ккал менше, ніж у більшості інших сортів. Крім того, завдяки наявності висівковій оболонки нешліфований рис ТМ «Жменька» зберігає в кілька разів більше корисних речовин, ніж у звичайному шліфованої рисі: в 6 разів більше вітаміну В1, в 4 рази - вітаміну РР, в 2 рази більше магнію, цинку і фосфору , в 12 разів більше клітковини. До того ж нешліфований рис володіє легким горіховим ароматом і після приготування завжди залишається розсипчастим.
4. Овочі теж можуть зіграти хорошу роль в рецепті дієтичного плову. Зазвичай в нього кладуть цибулю, часник і моркву, проте якщо ви додасте ще й зелений горошок, кукурудзу, спаржеву квасоля або зелень, то блюдо стане не тільки більш корисним і смачним, але і просто стане яскравішим. З точки зору дієтично краще використовувати більш легкі заморожені заготовки, а не консервовані.

ароматні спеції
Другий важливий момент - це, звичайно ж, спеції. Ні-ні, від них відмовлятися не варто - навпаки, в дієтичному плове приправи просто необхідні. Безліч досліджень вже давно довели, що прянощі і спеції сприяють кращому травленню і ефективнішому розщепленню жирів, так як вони посилюють смак їжі. Через це в людини виробляється більше слини, активніше працюють щелепи і, як результат, відчуття насичення від приправленою їжі з'являється швидше, ніж від пісної.
Для плову традиційними є наступні спеції: куркума, шафран, зіра, гострий перець і сушений барбарис. Кожна з них робить блюдо смачніше і аромат.

вегетаріанський варіант
Ну і останній на сьогодні рада від FeelGood про те, як можна зробити плов дієтичним, - це приготувати його по-вегетариански, замінивши м'ясо іншими менш калорійними продуктами. Варіантів досить багато: ви можете використовувати гриби (підійдуть як свіжі, так і сушені), квасоля (істинно індійський варіант), горіхи, кукурудзу та інші овочі. З точки зору калорійності різниця буде, звичайно ж, колосальною. Так, наприклад, в 100 г квасолі ви знайдете всього 100 кілокалорій, а 100 г грибів різних сортів містять в середньому не більше 30 кілокалорій (!). Подробиці приготування вегетаріанського плову ви можете дізнатися в нашій статті «Вегетаріанський плов: три смачних варіанту».

Просмотров: 1142 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz