Пятница, 19.04.2024, 16:26
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Май 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2018 » Май » 12 » dибираємо велосипед для міста
17:31
dибираємо велосипед для міста

Історія велосипеда нараховує вже більш 100 років! Сьогодні здається дивним, але спочатку він вважався транспортом саме для міського жителя, якому необхідно було добиратися до місця роботи... Отже, відповідаємо на вічне питання: як підібрати велосипед? 

І лише з середини 20 століття, після того як велосипедний спорт увійшов у моду, з'явилися моделі для занять екстремальним спортом. У 1970-х роках в Каліфорнії винаходять гірський велосипед, який був спеціально розроблений для бездоріжжя. Спочатку екстремальне катання було хобі для групи ентузіастів, яке дуже швидко переросло у практично самостійний вид спорту, винахідниками якого стали Гарі Фішер і Чарлі Келлі. Вони стали мільйонерами, а їх захоплення переросло в історію екстремального катання! 

Тим часом велосипед набирав свою популярність. Вчені зуміли виділити 33 обґрунтовані причини того, чому велосипед корисний для організму, починаючи від профілактики серцевих та легеневих захворювань, і закінчуючи поліпшенням сну і травлення. Крім того, їзда на велосипеді — відмінне рішення для тих, хто хоче схуднути. 

Обираєте велосипед?! Тоді вам сюди:сайт байквей.

Гірський велосипед — це данина моді?

Гірський велосипед для жителя міста — це банальна данина моді. Так стверджують і медики: адже в міських умовах зовсім не обов'язково приймати спортивну посадку, а вузьке спортивне сидіння призначене для екстремального переміщення. І все це веде до великих перевантажень організму! Пропонуємо розібратися... Отже, міський велосипед. 

Посадка: зручна і правильна. Від інших різновидів велосипедів він відрізняється, в першу чергу, не просто зручною, але і правильною посадкою. Адже нетренований хребет не пристосований для екстремальних навантажень, тому сидіти на велосипеді звичайній людині, не спортсмену, потрібно прямо, або кожна поїздка буде закінчуватися перевтомою. Саме для цього у міського велосипеда кермо вигнутий, і тримаючись за нього - ви сидите прямо, розслаблено. 

Сидіння: жодних велотрусов! Відкриємо секрет. Бачачи шосейний або гірничий професійний велосипед Ви дивуєтеся - як можна сидіти на сидінні такому вузькому і жорсткому. Професійний гонщик завжди «коштує» в сідлі. Розганяється стоячи, долає перешкоди теж стоячи, так і велотруси у нього з м'якою прокладкою. Що ж стосується сидіння у міських велосипедів, то воно нагадує крісло: м'яке, дуже комфортне іноді з внутрішнім амортизатором або пружинами, загалом не розраховане на спортивну попу (немає необхідності купувати спеціальні велотруси, щоб сидіти було зручно). 

Ланцюг: кататися в модному одязі. Дуже часто ланцюг міського велосипеда спеціально захищена, і ви можете кататися навіть в дуже модних довгих широких штанях (вони не потраплять в ланцюг!). Цей момент особливо важливий для дівчат, які віддають перевагу стильні сукні та спідниці. 

Колеса для «позашляховика» 

Важливий і той момент, що колеса міського велосипеда відрізняються гладкістю, без всяких шипів і зачепів. Все це для того, щоб ваш велосипед мав хороший накат ( легко котився) та покришки не гуділи. Гірські велосипеди мають в покришках грунтозацепи і шипи для їзди по бруду, мокрій землі, піску, для кращого зчеплення з грунтом. 

Види міських велосипедів: найпопулярніший — круїзер

Сьогодні існує величезна кількість різновидів міських велосипедів. Це може бути ситибайк з низькою рамою, щитками, ліхтариками, замками, комфортним сидінням і багатьма іншими функціональними деталями. На такий велосипед дуже зручно сідати: він гармонійно поєднує в собі те, що необхідно велосипедисту в умовах міста. 

Більш того, в останні роки виробники обладнують деякі моделі ситибайков додатковими акумуляторами. Так ви можете крутити педалі з ще більшим комфортом, витрачаючи при цьому значно менше енергії. У автомобілістів такі машини іменуються «гібридами», де електрика бере на себе частину навантаження. 

Про інших видах міських велосипедів можна розповідати нескінченно, всі вони широко представлені в спортивних магазинах міста. але є ще один, заслуговує особливої уваги. В народі їх називають круизерами. Важливо, що це не просто міські, але і дуже стильні велосипеди. Такі моделі вибирають ті, хто хоче виділятися, бути впізнаваним і особливим. Цей велосипед — ваша індивідуальність в деталях: незвичайний дизайн рами, великий кермо, розмальовка з різними малюнками..... Безперечно, такий велосипед помітний здалеку! 

Цікаво, що круізер, як клас велосипедів, з'явився ще в 1933 році. Це був велосипед з назвою і зовнішнім виглядом мотоцикла, але без двигуна. Згодом він знайшов обтічну форму, фальшивий бак і фару освітлення. Саме така модель стала еталоном на довгі роки.

Був час, коли круїзер втрачав свою популярність. Але про нього знову згадали, коли почалося активне впровадження міської субкультури: круїзери просто підкорили активних городян своєю комфортністю, дизайном та стилем. Сьогодні ж цю модель, найчастіше обирає молодь і люди у віці, і це самий «міський» велосипед! 

Як правило, ці велосипеди не мають багато швидкостей, а якщо вони і є то, на них настільки комфортно їздити, що ви, сидячи на сидінні, можете отримати «задоволення» перемикаються так м'яко, як коробка «автомат» в автомобілі. 

Також такі велосипеди досить прості в експлуатації. Але при цьому ціна на них часом висока, але ви платите за комфорт, стиль, дизайн. При цьому важливо розуміти, що, незважаючи на ціну, ви купуєте на багато років і вам їздити на ньому і отримувати задоволення, такий велосипед — це ваша візитна картка, і з роками такий велосипед, як і хороший коньяк, лише зросте в ціні. У країнах Західної Європи люди купивши такий ситибайк їздять на ньому 15-20 років. 

Звичайно, це не всі різновиди міських велосипедів. Відомі у всьому світі бренди-лідери (Trek, Fuji, Specialized, Slhwinn, Electra) виробляють величезну кількість видів і моделей для жителів міста. Пропонуємо познайомитися з деякими з них.

У цих моделях присутні всі ознаки міських велосипедів: 
• Високий кермо;
• Дуже зручне сидіння;
• Пряма посадка;
• Щитки, кошики, багажники, дзвінки ви отримуєте в подарунок від velo.by. 

При цьому обладнання, яким оснащений міський велосипед, аналогічний гірському: це від 21 до 30 швидкостей. Відзначимо дуже міцні рами, а також те безперечну перевагу, що встати з велосипеда ви зможете, лише трохи-трохи підвівшись з його сидіння! 

Не поступається в комфорті і так званий Touring-байк — туристичний велосипед. Його головна відмінність від гірських і міських моделей полягає в тому, що в ньому поєднується висока міцність і комфорт. Крім того, велосипед пристосований долати великі відстані. При цьому туристичний велосипед не вибирає доріг: це може бути добре бетоноване шосе або сільська грунтовка. Варто відзначити, що прохідність у такій моделі велосипеда не така висока, як у гірського. Ваш стиль катання на такій моделі — розмірений, тривалий, з постійною швидкістю. Не потрібна зайва маневреність і не вітається високі швидкості укупі з жорстким стилем катання. Це не модель для екстремальної їзди! Але він обладнується щитками для захисту від бруду, освітленням, багажником для велорюкзаків, а також відрізняється такою ж посадкою, як на міському велосипеді. З великим вибором туристичних велосипедів можна познайомитися тут. 

Однак якщо ви все ж хочете брати участь в екстремальних змаганнях, стати володарем шрамів на ногах і переламаних ключиць, то ласкаво просимо в світ гірського велосипеда! І не забувайте: вага спортсмена горніка не перевищує 70 кілограмів, тому для людей більш великої комплектації купувати таку модель як мінімум небажано, навантаження замість отримання задоволення. Загалом, світ гірського велосипеда відкритий не для всіх. Але про це ми напишемо пізніше.

Просмотров: 565 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz