Четверг, 28.03.2024, 11:15
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Август 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Август » 13 » Цікаві місця Венгрії
00:49
Цікаві місця Венгрії

Венгрія, це та сама країна, яка вб'є Вас своєю надзвичайною красою. У ній розташоване місто Будапешт, який вважається однією і найкрасивіших столиць світу. Отже, обговоримо пам'ятки цієї чудової країни, на які Ви просто зобов'язані глянути, докладніше.

Угорська Академія Наук
Найзначнішим і старим будинком на площі Рузвельта, є Угорська Академія Наук. Спорудження надали абсолютну форму в стилі неоренесансу, в період з 1862 по 1864 рік, за типовими проектами Штюлера, берлінського будівельника. Крім безлічі офіційних кабінетів, в будівлі Академії мистецтв знаходиться актовий зал, який служить місцем проведення концертів, а так само зберігає картини Каро Лотц. До всього іншого, в академії існують наукова бібліотека, яка має величезну цінність і зали засідань.

палац Грешем
У стилі сецесії за проектами Жигмонда Квітнером і братів Ласго і Йожефа Ваго, по доручення Лондонського Товариства Страхування, було споруджено будинок цього чудового палацу, а дія це сталося в 1907 році. Барельєф легендарного Томаса Грешема, засновника лондонській біржі, можна знайти нагорі фасаду, серед величезної кількості дивовижних кам'яних скульптур. На сьогоднішній день, тут відкрита найдорожчий готель столиці, класу люкс, під назвою The Four Seasons.

Все про отримання візи в Венгрію а також отримати допомогу в отриманні можна тут: http://visaes.com.ua/visa-hungary/.

Westend Sity Center і Західний вокзал
Одним з найбільш популярних пам'яток мистецтва високого рангу, вважається Західний вокзал, що відрізняється винятковою унікальністю. Він був побудований за проектами відомого Густава Ейфеля. Поруч з вокзалом, в кінці 1999 року, розташувався якийсь ансамбль будівель сучасного стилю і досить значних розмірів, під назвою Westend Sity Center. В даному комплексі, який за великим рахунком формує загальну картину міста, знаходиться закупівельний центр, розмір якого становить цілих 65 тисяч квадратних метрів, і на передньому плані якого, знаходиться шикарний водоспад, а так же будинок бюро кантор, і кіно в чотирнадцяти залах.

Кафедральний собор
Даний собор вважається єдиним будівлею в місті, виконаним в стилі неокласицизму, а так само вважається другою за величиною церквою в Угорщині. Собор розташовується на площі Eszterhazy. Влітку, в будь-який день тижня, Ви можете навідатися в собор і послухати дивовижні органні концерти.

Фортечна гора, Квартал Фортеці
Дані об'єкти, по праву вважаються частиною світової спадщини. У далекому 18 столітті, з огляду на надзвичайно сприятливих умов, тут оселився король Бела VI.

Відразу після татарської навали, він спорудив тут фортецю, яка в подальшому слугувала йому місцем перебування. Дана фортеця включає в себе пам'ятники, три церкви, площа, шість музеїв, кілька будівель, які несуть історичне значення, театр, кілька готелів і велика кількість затишних кафе і ресторанів. Особливо варто виділити сувенірний магазин і чудову художню галерею, які так само знаходяться всередині фортеці.

Королівський палац
Даний палац, в період з 18 по 20 століття, знаходився на перехресті воїн і підкорення, і на сьогоднішній день, вважається одним із символів країни. Замок тричі був спустошений, проте всякий раз піддавався відновленню, у відповідному той час стилі. У ньому проживали Габсбурги і турки. Після закінчення Другої Світової війни, він остаточно знайшов свою справжню форму класицизму. У будівлі фортеці розташувалися: Державна бібліотека, музей Людвіга, Угорська національна Галерея і, звичайно ж, Будапештський Історичний Музей, в якому Вам обов'язково потрібно побувати.

міст Свободи
Ця споруда була побудована ще в далекому 1899 році, а первинна назва моста Свободи, звучало як - міст Йожефа Ференца. Після наймасштабніших руйнувань будапештських мостів в 1945 році, цей міст так само був зруйнований. Але з огляду на те, що він постраждав найменше, міст благополучно був відбудований вже в 1946 році. Практично всі елементи прикраси, такі як королівський герб, тотемістичного птах і інші, були збережені під час будівництва нового моста.

міст Елізабет
Міст Елізабет, починаючи з року свого будівництва (1903 р) аж до 1925 року, поставив рекорд і був найдовшим підвісним мостом у всьому світі. Свою назву міст отримав на честь королеви Елізабет, яка була дуже популярна серед угорців і була дружиною Йожефа Ференс. Цей міст був підірваний німцями в 1945 році. Свою сьогоднішню, остаточну форму, він отримав за проектами Пала Шавой в 1964 році.

пам'ятник Свободи
На честь звільнення Угорщини, в далекому 1947 році була встановлена ​​14-метрова скульптура, яка є творінням дуже відомого будівельника тих часів, Жигмонда Кішфалуді Штробля. Даний пам'ятник, що знаходиться на горі Геллерт, настільки зрісся з панорамою цього прекрасного міста, що в післявоєнний період, який одночасно став і початком Радянського Панування, його не зруйнували. У самих ніг фігури жінки, яка тримає пальмову гілку, знаходяться дві інші скульптури: одна - алегорія боротьби зі злими духами, друга - руху вперед.

парк МОМ
Житловий парк, відкритий у вересні 2001 року, розташовується на величезній території. Розважальний і закупівельний центр, отримали свою назву від Угорського Заводу Оптики, який був всесвітньо відомим свого часу, а його будівлі розташовувалися на місці парку. Кращих традицій угорського сучасного, класичного будівництва, слідували Тамаш Нолл і Антал пухкі, які були проектантами цього прекрасного парку.

Парк Святого Іштвана
Даний парк, являє собою якийсь ансамбль грандіозного за своїми масштабами, модерного будівництва міста в періоді між Першою і Другою Світовими війнами. Хоч в цілому, його зовнішність і показує одну, єдину картину, але деякі будівлі проектувалися абсолютно різними людьми, під час тридцятих років. Що стосується вестибюлів житлових будинків, то Вам обов'язково потрібно в них заглянути, бо вони проектувалися для задоволення потреб класу люкс. Виходячи з цього, багато будівельників дуже часто брали тут неординарні, елегантні архітектурні рішення, такі як: ліфти унікальних форм і виконання, мармурові стіни, приховане освітлення і багато іншого.

На березі Дунаю височить незмінне місце Державних зборів, що одночасно є найбільшою будівлею Угорщини. Вхід в нього, знаходиться з площі Кошута. За проектами Імре Штенделя, був побудований ансамбль будівель в неоготичному стилі ще в 1884-1902 р Ця споруда, включає в себе 691 приміщення і має довжину 268 метрів, а висота купола становить 96 метрів. У цьому місці Ви зможете поглянути своїми очима на найбільші приналежності і реліквії угорської коронації, такі як: булаву держави, корону святого Іштвана і знамениту шаблю періоду ренесансу.

Площа Пашареті
Дуже яскравим і цікавим місцем у Будапешті, є своєрідний ансамбль будівель виконаних в єдиному стилі, що відбувається приблизно з середини 1930-х років. Що стосується Монастиря в модерному стилі і Падуайской Церкви Святого Антала, то вони були побудовані за проектами знаменитого Дюли Ріманоцці в 1933 році. Шикарно відреставрована Вілла-Баняс, що знаходиться неподалік, також є твором Ріманоцці. Цікаві будівлі, побудовані в різноманітних стилях тридцятих років, можна побачити на вулиці Напрофорго, що знаходиться неподалік від площі.

Площа Героїв
Сама імпозантна площа Будапешта, знаходиться біля входу в міський парк. Пам'ятник тисячоліття, зустрічає всіх туристів прибувають на площу з боку вулиці Андраші. Даний пам'ятник, являє собою фігуру Архангела Габріеля, який тримає Апостольський подвійний хрест і Святу корону, а висота середньої колони пам'ятника, становить цілих 36 метрів. Праворуч і ліворуч, колону охоплює так звана колоподібна колонада. Структури великих героїв угорської історії, збудовані між колонами.

Рибальський бастіон
Вельми молоде будівлю Рибальського Бастіону, яке знаходиться неподалік від церкви Матьяша, на підставі планів Фрідерша Шулеко, почали будувати ще в 1985 році, в тому місці, де раніше знаходився середньовічний рибний ринок. Саме звідси і походить назва бастіону. Що стосується спорудження в чудовому неороманском стилі, то воно відіграє все всього лише роль прикраси, бо десятки тисяч туристів, в більшості своїй відвідують це місце через чудовою панорами Пешта, яка відкривається звідси.

Центральний ринок
Серед всіх ринків, цей виділяється надзвичайною красою і вважається найбільшим. Ринок був побудований за проектами архітектора Шаму Пеца. Після реставрації, виробленої в 1944 році, центральний ринок є самим відвідуваним і популярним місцем серед туристів, які приходять сюди за покупками. Поруч з ним, у Пештського підвалини моста, знаходиться Університет Економічних Наук.

Скульптура Святого Геллерта
Скульптура Геллерта, який помер мученицькою смертю єпископа в одинадцятому столітті, височить навпроти моста Ержибет, на південній стороні гори Геллерт. Виходячи з легенди, єпископа, який пробував звернути язичників в віру, скачали з цього місця в Дунай, в бочці з забитими в неї цвяхами. Чудову красу даної скульптури, чудово підкреслює простягнувся півколом позаду неї ряд колон, а так само природне джерело, який виривається з гори, а безпосередньо під скульптурою, переходить у водоспад.

ланцюговий Міст
Запаморочливий вид Будапештської фортеці, привертає увагу численних натовпів туристів до даної пам'ятки. Ланцюговий міст спроектований Адамом і Вільямом Кларками, в період з 1839 по 1849 роки за дорученням графа Іштвана Сечені. Перший міст Будапешта супроводжується незвичайним парадним освітленням, що також приваблює туристів. Міст також не зміг уникнути руйнування в період світової війни, проте в столітню річницю свого будівництва, в 1949 році, він був відновлений.

Церква мінорітов
Найвищою будівлею в Егері, вважається церква мінорітов, що знаходиться на площі. За словами місцевих жителів і великої кількості туристів, ця церква вважається найкрасивішою церквою в стилі бароко у всій Східній Європі. Так само дуже радує око різьблення по дереву, якої церква прикрашена зсередини. Дана церква, змогла зберегти практично всі атрибути минулого часу і на сьогоднішній день вважається чудовою пам'яткою славного міста Егер.

Просмотров: 826 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz