Суббота, 27.04.2024, 07:00
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Декабрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Декабрь » 30 » Чим лазур відрізняється від лаку і якою вона буває
01:04
Чим лазур відрізняється від лаку і якою вона буває

Лазур є лакофарбовим матеріалом, який застосовується для захисту дерев'яних виробів від обширного ряду згубних факторів. Лазур не тільки добре захищає дерево, але і забарвлює його без виникнення плівки, при цьому, доступний великий асортимент відтінків.
У чому полягає різниця між лаком і лазурем?
Лаки складаються з полімерів і смол, у міру висихання розчинник випаровується і утворюється плівка. А після застосування лазура плівка не з'являється, так як вона проникає в дерево і дозволяє йому дихати. Так як дерево дихає, воно не буде псуватися навіть після великого проміжку часу.
Також є різниця між фарбою і лазурем, обидва продукти містять фарбувальний пігмент, але фарба має плівкову поверхню і приховує природну структуру дерева, а лазур забарвлює, але так як є напівпрозорої, то не приховує текстуру. Лаки і лазур потребують періодичного оновлення.
До складу лазура входять смоли, розчинники органічного походження, водовідштовхувальні елементи і фарбувальні пігменти, які мають високий рівень стійкості до ультрафіолету. Завдяки такому складу, лазур є екологічно чистим продуктом.

Види лазура

Замовляте лазур Feidal Holzlasur за доступною ціною тут: купить лазурь для дерева.
В даний час існують такі види лазура:
Тонкошарова (до двадцяти мікрометрів). Являє собою вельми рідкий розчин, який глибоко проникає в поверхню, що фарбується. Найчастіше, цей вид застосовують для обшивок, зборів та аналогічних виробів схильних до деформації. Оскільки лазур не покриває деревину, а насичується її, для хорошого захисту від вологи і сонячних променів, покриття потрібно часто оновлювати.
Товстошарова (більше шістдесяти мікрометрів). Цей вид не глибоко проникає в дерево і формує тонку плівку. Таку лазур вигідно застосовувати при фарбуванні дверей, вікон і виробів, які не схильні до зміни своєї форми. На відміну від попереднього виду, товстошарова лазур добре захищає від вологи. Покриття частково приховує текстуру дерева і своїм виглядом схоже на лак.
Среднеслойная (від двадцяти до шістдесяти мікрометрів). Цей вид дуже добре підходить для дерев'яних виробів, які схильні до деформації середнього ступеня.
Варто так само відзначити, що лазур може бути на основі води або розчинників, прозорою або з пігментами. Крім того, вона буває з біоцидами або без них. Якщо биоцидов немає, то лазур краще захищає від вологи і сонячних променів, але гірше від грибків і плісняви. У разі, якщо потрібно отримати максимальний захист від усіх вищевказаних чинників, то перед використанням лазура варто нанести на дерево спеціальний захисний склад.
15_12_woodtech_03
Лазур наносять в декілька шарів, кожен з них повинен сохнути близько шести - дванадцяти годин. Повне висихання лазура настає через шість діб. Одного літра лазура досить для покриття десяти - сорока квадратних метрів, в даному випадку все залежить від того, який саме вид ви використовуєте.

Просмотров: 639 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz