Пятница, 26.04.2024, 08:47
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Ноябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Ноябрь » 5 » Чим корисно витягати браконьєрські сітки на лід?
01:30
Чим корисно витягати браконьєрські сітки на лід?

Напевно, у кожного рибалки, хто не раз бував на зимовій рибалці, траплявся такий цікавий випадок. Ловиш себе рибку, ловиш (плотву на мормишку або хижака на блешню — не важливо) і тут бац... зачіп. Цепляешь її рідну — рибальську браконьєрську сітку. Ту саму, які щосили продаються з рук на базарах, і яку поставив у цьому місці якийсь особливо розумний діяч, який вважає себе розумнішим за інших. В такі моменти рибака особливо злість бере. По-перше, з гуманних спонукань (більшість рибалок — все ж нормальні люди і вкрай негативно ставляться до таких «принад»). А по-друге... хоча ні, це якраз-таки по-перше: біса прикро і шкода зачепити на риболовлі приманку (а якщо ще ця улюблена приманка: уловиста, і зроблена самостійно, в одиничному екземплярі — у-у-у-у... вовком завити хочеться). І придушити того, хто цю сітку поставив.

Але... не будемо сумувати. На дворі-то у нас зима, а на річці — лід. І взимку ми можемо вчинити дуже навіть по-розумному: витягнути її. Взяти так званий отцеп (шнур з вантажем на кінці), прив'язати кріпко до нього великий трійник (замість вантажу), опустити цей шнур з трійником на дно, зачепити мережу і витягнути її на лід. І в підсумку це не розумний діяч, а ми йому погано зробимо. Взимку це зробити простіше простого — це влітку, поки будете тягти мережу до берега спінінгом, вона не за одну, то за іншу корч зачепиться. А взимку все просто: тягнемо мережа вгору, чіплятися їй нема за що. Саме тому взимку ми з мережами вам і радимо вчинити. Ну а ми зараз поговоримо про користь, яку принесе нам витягування таких мереж з їх вже звичних місць.

Будьте людьми, рибалка повинна приносити задоволення. Все для неї ви можете замовити тут: рыболовные сети.

Відкликаємо свої принади
«Чорну» вигоду (можливість привласнити рибу, застрягла там, та й саму сітку) ми не згадуємо — тут робіть так, як велить вам ваша совість. А головна нам користь у тому, що ми вивільнимо свою принаду.

Зачіп нашої приманки саме за сітку куди небезпечніше і безнадежней, ніж зачіп за будь-яку корч або водорість. Адже якщо наша приманка і зачепилася, скажімо, за корч — ми що зробили? Правильно: швиденько дістали отцеп, прикріпили його до нашої основної волосіні, опустили на дно, «побили» їм по нашій принаді — гачок і відчепився від корчі. Приблизно те ж саме відбувається при зацепи приманки за водорості. Але ось при зацепи приманки за сітку — отцеп практично повністю даремним. Скільки їм не бий по приманці — вона напевно не відчепиться (на гачок вже напевно нанизана не одна осередок сітки). Більш того, всякими посмикуваннями ми тільки ще більше заплутає в сітці трійник (або навіть звичайний гачок) нашої приманки. Так, особливо весело чіпляти блешні і балансири з трійником за сітки — трійник в них безнадійно заплутується.

І у нас вихід тільки один. Отцепляем від відчепу грузило (хоча... можна і не відчіпляти, а трійник поруч десь прикріпити), прив'язуємо міцно до шнура потужний міцний трійник. опускаємо «снасть» на дно і витягуємо сітку. І вуаля! У цій сітці знаходиться наша принада. Спокійно її звідти витягуємо. І вона не подрані, не подряпана, так і трійник у неї цілий. Ми вивільнили свою принаду — це головна цінність.

Нам доступні і чужі приманки
Але найголовніше і найцікавіше в тому, що в цій сітці... напевно ж буде й ще маса інших принад, які ця сітка назбирала за весь час свого перебування на дні. І ці всі принади теж стануть нашими. На блешні можна уваги, звичайно, не звертати (всі ці «кульки» і «мурашки» - не така вже й велика цінність). А ось донні блешні, балансири, воблери (!) - це дуже цінні і дуже навіть не дешеві приманки. І всі вони стануть нашою власністю.

Браконьєрська мережу на дні — це справжній бич у воді: гидота для всіх навколо. Мережа завдає жахливий шкоди рибам — потрапляючи в мережу, вони не можуть рухатися і гинуть. Мережа завдає шкоди річці — це сміття на дні, захаращує водойма. Мережа завдає шкоди і рибалкам — протягом багатьох років лежать деякі мережі на дні і «збирають» на собі і взимку і влітку рибальські приманки — балансири, воблери, силікон, поролон, зимові та літні блешні... А головне, часто буває так, що той діяч, який її сюди поставив... про неї й забув. По п'янці з кумом одного разу поставили її, а на ранок — їм вже ні риба, ні сітка не потрібна. Так і лежить мережа роками, і всім шкоду приносить.

Але... в даному випадку не нам. Ми цю сітку витягли. А разом з нею — і всі принади, які чіплялися на неї роками. І ось вони перед нами — всі воблери, блешні, силікон і т. д. і т. п. І більшість цих приманок (якщо, звичайно, вони там є), обіцяють бути дуже уловистыми. Адже кожен рибалка більшість часу ловить саме на свої улюблені, перевірені приманки. Лише зрідка пускається в експерименти і тестує всякі інші. Отже, якщо рибалка приманку зачепив — напевно він нею ловив свідомо, а не з чистої цікавості. А значить, напевно вона користувалася у риб попитом.

Просмотров: 1038 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz