Четверг, 25.04.2024, 03:29
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Июль 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Июль » 20 » Аджман - ЕМІРАТ, ДЕ ХОЧЕТЬСЯ ЖИТИ
23:31
Аджман - ЕМІРАТ, ДЕ ХОЧЕТЬСЯ ЖИТИ

«Все більше інвесторів і експатріантів з різних країн прибувають в Аджман, залучені стабільністю та безпекою життя в цьому північному еміраті». З такою заявою виступив недавно на Конференції з міського планування голова аджманского муніципалітету шейх Рашид бін Хумейд Аль нуеймі, додавши, що «успішна реалізація містобудівних проектів забезпечує швидкий розвиток інфраструктури, що, в свою чергу, привертає резидентів з інших еміратів і країн».

Ми сидимо за столиком ресторану «KAZAN» на головній набережній Аджмана в компанії російського підприємця і власника цього чудового закладу Ісмагил Шангареева. Затишна тераса з видом на східні апартаменти класу «люкс» (готель «Аджманскій Палац») і бірюзову гладь Затоки, вище всяких похвал меню, спокусливе стравами російської та татарської кухні, - все це налаштовує на неквапливу, докладну бесіду, яку ми і починаємо з нашим співвітчизником.

Ісмагил Шангареев

Исмагил Шангареев, будучи главою групи компаній «ШАН», куди входять дубайське і шарджінское агентства нерухомості і туризму, також успішно розвиває свою ресторанну мережу. Його бренд пізнаваний і любимо в сусідній Шарджі. Численні відпочиваючі і росіяни, що живуть там, часто заходять в ці затишні заклади перекусити, відпочити, обмінятися новинами. І ось наступний крок ресторатора - Аджман. Чому саме цей невелике північне емірат, що здається на перший погляд таким тихим і небагатолюдним, цікавимося ми у нашого співрозмовника.

Шангареев посміхається: «Думаю, кілька років тому я не зміг би з упевненістю відповісти вам, але зараз скажу твердо - мій вибір пов'язаний з хорошими і ясними перспективами. Аджман, володіючи зручним географічним положенням, своєю власною історією і чудовими природними достоїнствами, націлений на розвиток і процвітання. Тут створюється відповідна реальному часі інфраструктура, удосконалюються комунальні служби, плануються і вводяться в дію масштабні проекти, що дозволяють розширювати і різноманітити сферу гостинності в еміраті, проводиться цілий комплекс заходів, спрямованих на створення і зміцнення комфортних умов діяльності іноземних інвесторів в Вільної Зоні емірату ».

Продовжуючи розмову, Шангареев підкреслює: «Урядові структури в тандемі з торгово-промисловою палатою використовують всі наявні можливості по залученню інвестицій, і як результат цих зусиль - в даний час більше 7000 тисяч компаній і фірм успішно будують свій бізнес в Аджмане. Підтвердженням служать і значні цифри про операції з нерухомістю, загальна вартість яких зросла на 50 відсотків у порівнянні з 2011 роком і досягла в 2012 році 300 мільйонів дирхамів ».

Можливо, нашого читача зацікавлять такі факти: нині на території самого маленького з семи князівств країни в стадії будівництва знаходиться 144 проекту, серед яких кілька п'ятизіркових готелів і власний міжнародний аеропорт. Особливим попитом у покупців користується флагманська нерухомість емірату - готові житлові будівлі в центрі міста і нові, повністю інтегровані комплекси з житлових, офісних, готельних висоток і вілл «Ajman One» і «Ajman Pearl». І звичайно, на думку російського підприємця, особливо на позитивну оцінку заслуговують поточні ремонтні та благоустроітельние роботи - будівництво доріг, вулиць і мостів, розширення зелених і паркових зон, будівництво нової системи міської каналізації, обладнання новітньою технікою пішохідних переходів. Все це робить Аджман одним з найбільш безпечних та зручних для життя еміратів.

Ресторан поступово заповнюється людьми, і ми вирішуємо прогулятися по розкішній набережній Аджмана. Ми йдемо повз низки готелів, ресторанів, кафе, клубів, спортивних майданчиків. Пляжі повні відпочиваючими. Деякі приїжджають великими сім'ями, щоб провести на узбережжі кілька годин, хтось для підтримки спортивної форми робить променад. Скрізь панують дивовижний порядок, чистота, охайність.

Ми помічаємо, що основну масу гуляють і плаваючих людей складають туристи, серед яких чимало росіян. «Туризм - це теж частина урядової концепції розвитку емірату», - продовжує бесіду Шангареев. - «Ні для кого не секрет, що сучасна індустрія туризму в економіці багатьох країн є одним з ключових« прискорювачів ». І Аджман - не виняток. Влада емірату переконані, що зміцнення та подальший розвиток турсектора допоможе підняти національний дохід ».

Однак, туризм наших днів перестає бути просто подорожжю з екскурсіями і оглядом визначних пам'яток, і для залучення гостей потрібні свіжі ідеї, нові проекти. «Більш того, повністю змінилася концепція туризму», - захоплено продовжує Ісмагил Калямовіч, - «в ньому з'являються цілі напрямки, що характеризують певний стиль життя і статус сучасної людини, - культурне, наукове, спортивне, оздоровче. Наприклад, в Аджмане зараз активно розвивається медичний туризм. В одному з кращих госпіталів найбільшої регіональної установ охорони мережі GMC недавно відкрилося відділення міжнародного медичного туризму, де прийом і лікування ведуть фахівці з Великобританії, Німеччини та інших країн, що говорять на 50 мовах. Майбутні пацієнти можуть звернутися до відділення заздалегідь і отримати необхідну консультацію та допомогу в оформленні віз, перельоту, розміщення ».

Ще одне цікаве напрямок, в просуванні якого зацікавлені і влада, і жителі емірату, - культурний туризм. У цій сфері в Аджмане вже здійснюється кілька проектів. «Один з них - так звана« Село спадщини », перший етап створення якої йде повним ходом», - підхоплює тему Ісмагил Шангареев. - «Насправді це буде унікальний туристичний комплекс, що включає в себе історичні квартали Старого міста з традиційним арабським базаром і різними музеями, де гості відпочинку матимуть можливість знайомитися з еміратськими духовними та історичними цінностями. Зараз же емірат активно привертає до себе увагу, проводячи численні освітні та культурні форуми регіонального та міжнародного рівня.

Незабаром туризм зробить крок і за межі міста. На північному узбережжі почалося здійснення амбітного проекту - міжнародного туристичного центру «Курорти Аль Зора» з розміщенням в апартаментах і віллах, власної набережній, парком розваг «Мангровий світ», морським клубом і полями для гольфу. А для любителів активного відпочинку в 110 кілометрах від Аджмана створюється курортний центр «Масфут», де туристів чекають гори, красиві, родючі долини, чисті джерела ».

Ми продовжуємо нашу прогулянку вулицями маленького, але дивно живописного емірату, із захопленням відзначаючи життєрадісність і впорядкованість його кварталів, вулиць, доріг. Квітники та газони, ідеальні дороги, елегантні офісні і житлові висотки, респектабельні готелі і багатонаціональна туристична публіка стають звичним елементом життя Аджмана. І дивлячись на це, віриться, що тихий і небагатолюдний емірат, який прагне зайняти своє гідне місце на туристичній мапі світу, безумовно, доб'ється цього. Адже вже зараз у Аджмана є свій особливий і дуже привабливий імідж. А стабільність і безпеку - гарне тому підкріплення.

Наша бесіда з Ісмагілов Шангареевим переривається, але, на щастя не закінчується. Ми домовилися, що зустрінемося через деякий час і продовжимо розмову про нові проекти Аджмана, які можна сміливо назвати «будівництвом майбутнього», і перспективи цього чарівного емірату, де зручно працювати і жити.

Просмотров: 678 | Добавил: 329 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz