Четверг, 18.04.2024, 12:31
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Ноябрь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2017 » Ноябрь » 16 » Спалювання трави, листя та іншого сміття
10:38
Спалювання трави, листя та іншого сміття

Восени, пожовкла і сухе листя опадає, і, як і суха трава, що покривають ґрунт. При природному розкладанні, що знаходяться у листі і травевредные речовини утилізуються в ґрунті, переходячи в безпечну для форму, як для навколишнього середовища, так і для людини.

Навесні ж, на грунт проглядається все та ж сухе листя, неприбране сміття, сухі гілки, побутові відходи, залишені недбайливими людьми, які воліють замість того, щоб прибрати за собою, вибирають шлях більш полегшений – викинувши в «місця під рукою».

Для хліборобів: спалюванням трави, листя знищуються корисні мешканці городу – це ґрунтові мікроорганізми, дощові черви, дрібні комахи, тварини і птахи. Ви, напевно, помічали, що на місцях пала багаття трава довгий час не росте?

Слід також знати, що при спалюванні трави вогонь поширюється досить швидко і вже стає неконтрольованим, і згоряють дерева, ліси, житлові будинки, гинуть тварини і люди...

На території Курської області, включаючи Хомутовкий район, прийнятий Закон Курської області № 1 «Про адміністративні правопорушення» в Курській області від 04.01.2003 р. ст. 63 про заборону спалювання сухого листя і трави, що тягне у разі порушення даної статті адміністративне покарання. Так, спалювання сухої трави на луках, у лісоповалах, в ярах, на узбіччях доріг, біля будівель тваринницьких та птахівницьких ферм, стоговищ, 

тягне за собою накладення адміністративного штрафу на громадян у розмірі від 100 до 1000 рублів; на посадових осіб – від 2000 до 3000 рублів; на юридичних осіб – від 20 000 до 30 000 рублів.

однак багато хто з-за незнання, деякі з-за ліні (двірники, працівники підприємств) за звичкою або спеціально порушують закон, і не лише закон держави, але і закон Природи.

Читайте також: вред от сжигания опавших листьев.

Що ж робити з опалим листям і сухою травою? 

По-перше, це почвопокровный шар – готова мульча, яка захищає грунт, підвищує її родючість, завдяки повноцінному життєзабезпеченню ґрунтових мешканців.

Це матеріал для компостних куп, або просто простягнувшись, утворюється листовий перегній, — добриво для ґрунту.

У містах, районах житлово-комунальні підприємства здійснюють збір і вивозять на полігон. У деяких випадках на полігонах також використовують листя і траву для приготування добрива.
В результаті, зрозуміло, що втручаючись у Природу, порушуючи її принципи, ми робимо тільки гірше собі і своїм близьким.

Давайте зустрічати і проводжати сезонні періоди природи без диму трав і листя! 

Спалювання листя та трави небезпечно для здоров'я 

Восени у нас прийнято спалювати опале листя, навесні - торішню траву. В пік весняного і осіннього підпалів повітря в навколишньому середовищі стає важким і гірким. В останні роки спалювання сухої трави, рослинних залишків та побутового сміття перетворилося на справжнє екологічне лихо. Незважаючи на численні застереження, жителі продовжують проводити такі «прибирання», тим самим отруюючи повітря десятками найрізноманітніших хімічних сполук, які накопичуються в організмі людей, провокуючи загострення як хронічних хвороб, так і виникнення нових (у тому числі й онкологічних) захворювань.

Чим шкідливе спалювання опалого листя і сухої трави? Шкода від спалювання листя і сухої трави багатолика. На превеликий жаль, ми рідко придаємо цьому значення.

Масове спалювання листя призводить до такого забруднення атмосфери, яке можна порівняти з потужними промисловими викидами. 

Погіршується самопочуття людей, загострюються деякі хронічні захворювання, особливо у осіб, які страждають на астму.

При згорянні однієї тонни рослинних залишків у повітря вивільняється близько 9 кг мікрочастинок диму. До їх складу входять пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук. У тліючих без доступу кисню листі виділяється бензапірен, який здатен викликати у людини ракові захворювання. Крім того, з димом у повітря вивільняються діоксини - одне з найбільш отруйних для людини речовин.

На присадибних ділянках рослини нерідко оббризкують пестицидами, які також вивільняються у повітря при згорянні листя чи трави. Найбільше пестицидів містить бадилля картоплі, яке ми так рясно окропляем від колорадського жука.

Додаткова проблема полягає в тому, що з листям, як правило, горить і безліч різноманітного сміття, що суттєво посилює забруднення атмосфери. При згорянні, скажімо, поліетиленового пакету, в повітря викидається до 70 різноманітних хімічних сполук, більшість з яких отруйні для людини. 

Щільний чорний дим від тління пластикового сміття містить канцерогенні поліциклічні вуглеводні. При горінні гуми утворюються канцерогенна сажа і викликають респіраторні захворювання оксиди сірки. Особливо погано тим, хто страждає на бронхіти, бронхіальну астму, риніт або тонзилітом.

До вогнища нерідко потрапляють ДВП, ДСП, фанера. Ці матеріали містять формальдегідні смоли, до складу яких входять формальдегіди і, крім того, вони можуть бути пофарбовані масляною фарбою, що містить свинець. 

Прикро визнавати, та найчастіше біля вогнищ можна побачити дітей - дошкільного і молодшого шкільного віку, вплив диму на чиї організми особливо небезпечний. Найбільше від диму палаючих листя страждають літні люди і ті, у кого є захворювання серця або легенів.
Тому, перш ніж кинути сміття в вогонь, подумайте, як це може вплинути на ваше здоров'я і здоров'я ваших близьких.
Окрім безпосередньої загрози людському здоров'ю, спалювання листя і сухої трави призводить і до інших негативних наслідків:
- в сухому листі згорають зимуючі в них корисні комахи; 

- руйнується ґрунтовий покрив, у вогні гинуть грунтообразующие мікроорганізми; 

- вогонь знищує насіння і коріння трав'янистих рослин, пошкоджує нижні частини дерев і кущів та верхні частини їх коріння;

- знищення природної листяної підстилки призводить до збільшення промерзання грунту в 2-4 рази;

- при спалюванні трави на присадибних ділянках та стерні на полях виникає загроза виникнення степових та лісових пожеж, займання житлових будинків.

Просмотров: 541 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz