Четверг, 25.04.2024, 20:01
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Октябрь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2017 » Октябрь » 22 » ПРОХІДНИЙ ІЗОЛЯТОР
20:35
ПРОХІДНИЙ ІЗОЛЯТОР

Доброго часу доби всім, хто зараз читає цю статтю. Перш ніж розповідати про прохідних ізоляторах, я спершу хочу розповісти, що ж це таке.

Виходячи з визначення, ці пристрої призначені для того, щоб забезпечувати проходження частин, що проводять електрику, через всілякі перепони з ізоляцією їх від землі. Крім того, вони використовуються для побудови РУ на підстанціях, виконання вводів на трансформаторах, КРУ, КТП та ін.

ТИПИ ПРОХІДНИХ ІЗОЛЯТОРІВ

Армований ізолятор з фарфору (типи ІПУ, ІП, ІСЕ);
Неармований з фарфору (ІП, ІПК, ПМА);
Ізолятор, який має мідні шини та виготовлені з порцеляни (ІПУ, ІП).
Всі ці види використовують фарфор, як головний матеріал. Хоча, останнім часом, все більше використовується полімер, але фарфор, все одно, не поступається за показниками при виготовленні ізоляторів.

Що таке прохідний ізолятор

ВИДИ ПРОХІДНИХ ІЗОЛЯТОРІВ І ОБЛАСТЬ ЗАСТОСУВАННЯ

Перший вид – пристрої, призначені для внутрішньої установки. Їх використовують з метою організації високовольтних висновків з трансформаторних баків, вимикачів з масляним і повітряним діелектриком і дроти проводів крізь стіни будівель.

Складається таке пристрій з порцеляни, всередині якого проведено струмопровідний стрижень з металу (або група шин). Його кріплення здійснюється за допомогою фланця з металу, сполученого з порцеляною цементно-піщаним складом.
Замовляйте прохідний ізолятор за доступною ціною тут: проходные изоляторы.

Інша група пристроїв – пристрої, призначені для наружновнутреннего монтажу. У таких ізоляторів є ребра (або крила), які досить далеко виступають і захищають нижні частини пристрою від дощів. Вони призначаються для ізолювання із з'єднанням струмопровідних частин ЗРУ і відкритих розподільних пристроїв, або ліній електропередачі. Напруги, з якими працюють ці пристрої 10, 25, 35 кіловольт, а струми – від 400 до 10000 ампер.

Тепер я розповім про те, які ще бувають ізолятори прохідного типу і почну з тих, що називаються маслонаповненими порцеляновими.

Цей підвид пристроїв використовується для роботи з масляними вимикачами 110000-220000 вольт. Бувають вони герметичного і негерметичного виконання. Відрізняються вони тим, що масло негерметичних пристроїв має сполучення з зовнішнім повітрям за допомогою компенсатора, що має масляний затвор. Тоді як в пристроях герметичного виконання, цього повідомлення немає (масло всередині під тиском), для компенсації ж перепадів обсягу олії, служать або пустотілі сильфони, або особливі мембрани.

Крім того, існують ізолятори прохідного типу, виготовлені з полімеру. Такі пристрої здатні поєднувати і ізолювати струмопровідні частини розподільчих пристроїв закритого типу та відкритого, або з'єднувати їх з лініями ЛЕП.

У цих ізоляторів є одна важлива перевага: у них немає крихкості, крім того, вони досить стійкі до ударних навантажень динамічного типу (наприклад, від струмів замикання) і чудово справляються з роботою у сильно забрудненому середовищі. Це дозволяє застосовувати такі ізолятори для зовнішньої роботи в той час, як їхні аналоги з порцеляни здатні працювати лише в приміщенні.

ПЕРЕВАГИ ПОЛІМЕРНИХ ІЗОЛЯТОРІВ ПЕРЕД ПОРЦЕЛЯНОВИМИ

Такі пристрої здатні працювати за чверть століття (це досягнуто використанням ізоляційної оболонки з кремнийорганики, нанесеної на ізоляційне тіло).

дуже висока кислото - і щелочеупорность;
витримують сильні УФ-випромінювання;
дуже висока стійкість до ерозії;
дуже велика гідрофобність;
дуже маленька маса;
вандалостійкість;
не боїться помилок обслуги під час експлуатації;
при перевищенні руйнівного навантаження, ізолятор лише гнеться.
Хочу ще додати, що на заводі, де я працюю, є декілька живильних підстанцій, а висновки з них виконані за допомогою прохідних ізоляторів наружновнутренней установки з фарфору (пов'язано це з тим, що завод побудований досить давно і вводи харчування далеко не нові). Однак, ведуться роботи по реконструкції вводів живлення з можливістю використання полімерних ізоляторів. А, оскільки на заводі дуже велика протяжність шинопроводів, то цей спосіб, я вважаю, повинен стати самим прийнятним.

Порцелянові ізолятори прохідного типу, з великим успіхом, до цих пір застосовуються при виконанні висновків напруги трансформаторів на підстанціях, що живлять житлові мікрорайони. Пов'язано це з тим, на мій погляд, що підстанції житлових мікрорайонів, в більшості випадків, розташовані окремо від житлових будівель, що дає більший простір для дій в разі необхідності заміни деталей. Є, звичайно, і житлові будинки з вбудованими підстанціями, але про них я мало знаю і стверджувати нічого не буду.

Просмотров: 617 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz