Суббота, 20.04.2024, 07:26
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Январь 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2018 » Январь » 10 » ПІРОЛІЗНІ КОТЛИ НА ДРОВАХ
10:28
ПІРОЛІЗНІ КОТЛИ НА ДРОВАХ

Дрова – природне паливо, яке використовували ще наші предки. Цей природний ресурс не втратив свою ефективність і сьогодні. У зв'язку з тим, що газ дорожчає, багато хто замислюється про те, щоб використовувати дрова, як сировина для опалення своїх осель. Таким чином, можна зменшити витрати на опалення. Багато вже почали замислюватися про те, щоб використовувати альтернативу природному газу.

На допомогу таким людям приходить піролізний котел на дровах, який здатний виробляти тепло з дешевого палива. Під час спалювання дров, виділяється газ, що використовується для отримання енергії тепла. Давайте детально розглянемо принцип роботи такого обладнання, які у нього є переваги і як правильно обслуговувати піролізний котел.

ПРИСТРІЙ І ПРИНЦИП РОБОТИ

Піролізний дров'яної котел призначений для опалення різних будівель, шляхом спалювання дерева: полін, пресованих брикетів та різних відходів. Але, він має певну відмінність від класичного обладнання, що працює від твердого палива. Завдяки їм, ККД таких котлів значно вище. Давайте дізнаємося, як він працює.

Почнемо з того, що топка в котлі розділена на дві частини. Перший відсік – камера або газифікуючі камера завантаження. В ній, при нестачі кисню, і тліють дрова, виділяючи піролізний газ, який переходить у другий відсік і догорає там, при подачі первинного повітря. Якщо говорити простіше, принцип роботи котла наступний:

  1. Деревину кладуть у перший відсік на колосник і підпалюють. За рахунок регульованого вікна, в камеру в необхідній кількості надходить кисень, для підтримки горіння палива. Після того, як температура досягає 200 C, котел переходить в такий режим. 200 C – мінімальна температура, необхідна для процесу піролізу.
  2. Коли дрова горять приблизно 20 хвилин, котел переходить в режим газогенирации. При цьому регульоване вікно (заслінка) не дозволяє кисню проникати в тій же кількості всередину. Автоматичний регулятор пропускає кисень в обмеженій кількості. Дрова починають поступово тліти і обвуглюватися, виділяючи піролізний газ.
  3. Далі газ надходить в камеру допалювання. В цей час в котел подається вторинний повітря, потрібний для спалювання піролізного газу. Він поступає В котел холодним, але по мірі того, як він проходить першу камеру, відбувається його нагрівання до необхідної температури. Там він підтримує горіння газу. Верхній відсік має спеціальні розподільники повітря, в яких пророблені отвори. Під тиском, з них виходить вторинний повітря. Він гарантує займання незгорілих паливних газів, перетворюючи 90% дрібних частинок диму в енергію. При цьому температура згоряння в камее може досягати 1200 C

Обираєте котел?! Тоді вам сюди: пиролизный котел на опилках.

Варто зазначити, що такі піролізні котли на дровах для дому, відрізняються своєю екологічною чистотою, адже коли відбувається процес термохімічного допалювання, зводиться до мінімуму викиди в атмосферу шкідливих речовин. Зверніть увагу! Температура відпрацьованих димового газу, що має температуру 130-160 C . Виходить, що тепло, що виробляється котлом, з максимальною ефективністю передається теплоносію. Теплоносій, проходячи свій шлях по агрегату знизу вгору, отримує енергію від кожної поверхні всередині котла. Завдяки такій конструкції, досягається постійний ККД до 85%.

ПЕРЕВАГИ І НЕДОЛІКИ ПІРОЛІЗНОГО КОТЛА

Щоб вирішити, чи варто вам використовувати піролізний котел чи ні, ми розглянемо його переваги та недоліки. При цьому ми врахували відгуки користувачів і технічні характеристики агрегату. Отже, спочатку давайте поговоримо про достоїнства. Вони наступні:

Простота обслуговування і автоматизація всього процесу. Якщо відсутнє магістральний газопостачання, то це оптимальний варіант для опалення вашої оселі.
Не часта завантаження дров. Розміщати паливо в котел потрібно раз в 11-15 годин. Якщо порівнювати з іншими твердопаливними котлами, то це рівно -3 рази рідше.
Екологічна чистота, адже все згоряє практично повністю. А в димових газах відсутні токсичні продукти горіння. Коли працює газогенератор, вміст СО2 в три менше, ніж зазвичай.
Невелика кількість золи, що залишається після процесу горіння. Це полегшить вам роботу по очищенню котла, так як не доведеться часто діставати продукти згоряння.
Величезна швидкість нагріву теплоносія до температури 60 C.
За рахунок двох камер, коефіцієнт корисної дії значно збільшується (80-95%), що дозволяє економити на паливі.
Простота монтажу котла, що не вимагають серйозних модифікацій системи опалення.
Можливість регулювати його потужність в діапазоні від 50 до 105 %.
Але, незважаючи на всі плюси, котли мають і свої недоліки.

Основний мінус – висока вартість. Якщо порівнювати агрегат з традиційними аналогами, то він обійдеться вам дорожче в 1,5 рази. Хоча, враховуючи те, наскільки він ефективно використовує паливо і віддає тепло, витрати швидко окупляться. Але, факт залишається фактом.
Піролізні опалювальні апарати – одноконтурні, тому нагрівати воду для повсякденних потреб не зможуть. Вам доведеться додатково купувати бойлер.
Не повністю автоматизовані. Час від часу вам доведеться вручну виконувати завантаження палива.
Конструкція котла вимагає наявності для димососа вентилятора, який буде відводити дим. А, як відомо, такі насоси вимагають підключення до електричної мережі.
Виходячи з усього вищесказаного, можна з упевненістю сказати, що піролізний котел на дровах – стоїть альтернатива природному газу.

ТРОХИ ПРО ПАЛИВО ДЛЯ КОТЛІВ

Сировина для агрегату – деревина, що має довжину 38-45 см, а в діаметрі від 10 до 25 див. Додатково з ними можна завантажувати тирса та інші відходи деревини. Однак їх обсяг не повинен перевищувати 30% обсягу камери завантаження. Котли здатні спалювати дерево, що має вологість до 40%. Щоб домогтися максимальної роботи апарату, краще використовувати дерево, вологістю 20%. Це не тільки збільшить ККД, але і продовжить термін служби котла.

А скільки потрібно дров для піролізного котла? У порівнянні з котлами прямого горіння, витрата палива знижується до 5 разів. В середньому, на добу для якісного обігріву на кожні 100 м2 площі, потрібно 11 кг деревини. Варто зазначити, що витрата також залежить від вологості дерева. Наприклад, 1 кг матеріалу з 20% вологості за годину буде виділяти 4 кВт тепла. Якщо ж вологість становить 50%, цей показник зменшиться на 2 кВт/год. Виходить, що витрата буде збільшено в 2 рази.

ПІРОЛІЗНИЙ КОТЕЛ СВОЇМИ РУКАМИ

Коли ви не хочете переплачувати кошти на придбання вже готового котла, ви можете спорудити саморобні піролізні котли на дровах тривалого горіння. Зрозуміло, що без певних навичок та інструментів, це буде важко. Основний вид роботи – зварювальний, тому якщо ви не вмієте цього робити, краще попросити знайомого або зупинитися на купівлю готової конструкції.

Все починається з того, що вам потрібно зібрати інформацію про агрегаті і про його особливості. Заздалегідь потрібно зробити креслення, від якого ви будете відштовхуватися. Якщо ви не фахівець, можете знайти його в інтернеті, або використовувати креслення, розміщений нижче.

Залишається тільки закупити матеріал і зібрати котел. В інтернеті є багато докладної інформації про те, як його зробити самостійно. Ви можете подивитися відео, щоб на власні очі дізнатися, як швидко і легко зібрати його.

ПРАВИЛА ОБСЛУГОВУВАННЯ

Незалежно від того, купили ви котел, або зробили самостійно, потрібно знати правила експлуатації. Щоб він якісно і безперервно працював, дотримуйтеся наступних рекомендацій:

перший раз запускати агрегат потрібно вхолосту. Протягом 6 годин, топіть котел, відкривши всі засувки в режимі нагріву. За цей період, камери зможуть покритися смолянистой плівкою, що перешкоджає подальшому вигорання металу.
коли котел забезпечений точної і чутливої автоматикою, його обслуговування зводиться до мінімуму. Нагрівання теплоносія та інші завдання прилади будуть виконувати самі.
дрова – основний вид сировини для обігріву. Краще використовувати їх, так як газогенерація у них набагато вище, ніж у того ж вугілля або торф'яних брикетів. Тільки стежте за тим, щоб вони були достатньо сухими;
час від часу очищайте котел від золи і оглядайте його, щоб виявити пошкодження на ранній стадії.

Просмотров: 407 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz