Среда, 24.04.2024, 01:16
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Декабрь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2017 » Декабрь » 19 » МЕНСТРУАЛЬНА ЧАША: ЯК ЗАБУТИ ПРО КУПІВЛЮ ЗАСОБІВ ГІГІЄНИ НА П'ЯТЬ РОКІВ
01:12
МЕНСТРУАЛЬНА ЧАША: ЯК ЗАБУТИ ПРО КУПІВЛЮ ЗАСОБІВ ГІГІЄНИ НА П'ЯТЬ РОКІВ

Менструальні чаші – порівняно молоде винахід і не настільки поширене як прокладки і тампони. Але багато жінок, які одного разу випробували його, не готові від нього відмовитися. Розповідаємо про переваги та безпеки застосування сучасних менструальних чаш. 

Історія появи менструальних чаш

Перша конструкція для збору менструальної крові була винайдена і запатентована американкою Леоною Чалмерс в 1935 році. Невелику конусоподібну ємність автор запропонувала носити жінкам в нижній частині піхви. Її обсяг дозволяв дамі на кілька годин забути про незручності, а замінити її було досить просто – потрібно було витягнути чашу, промити чистою водою і встановити назад.

Здавалося б, Леона знайшла просте і економічне рішення давньої проблеми, але з якоїсь причини великої популярності це гігієнічний засіб не отримало. І навіть широка рекламна компанія, організована офіційними виробниками чаш у 1959 році, провалилася.

Жінки як і раніше віддавали перевагу тампоном (на той момент вже існували моделі зі змазаним наконечником, упаковані в спеціальну коробку) і гігієнічним прокладкам, які через 10 років були забезпечені клейкою стрічкою і стали походити на сучасні засоби гігієни.

Так би і згинуло геніальний винахід в лету, якби в 1987 році за його виробництво не взялася американська компанія TheKeeper. Саме стараннями її рекламників менструальні чаші міцно влаштувалися на ринку санітарних товарів.

Замовляйте менструальну чашу тут: менструальная чаша купить в Киеве.

Сучасні вироби екологічні (виготовляються з медичного силікону), прості у використанні і практично не мають протипоказань. За формою вони лише трохи відрізняються від винаходу Леони Чалмерс, але значно просунулися вперед завдяки відкриттю нових матеріалів.

Як використовувати менструальну чашу?

Ємність для збору крові виготовляється з еластичного матеріалу, тому встановити ковпачок у піхву дуже просто. Для цього необхідно стиснути його двома пальцями і помістити якомога ближче до шийки матки. Коли ви відпустіть чашу, її краю розкриються і упруться в стінки піхви – таким чином ковпачок фіксується на місці і служить бар'єром, що захищає від підтікання менструальної крові.

Через деякий час (чашу можна використовувати безперервно до 12 годин) її необхідно витягти з піхви, потягнувши за хвостик, спустошити і ретельно промити чистою водою. Також для догляду за чашею використовують мильний розчин або спеціальні засоби, придатні для обробки слизової. Застосовувати різні антисептики, порошок, оцет або соду не рекомендується. Після закінчення менструації капу слід покласти для зберігання в м'який тканинний мішечок.

У нічний час чаша також може знаходитися в піхву. При відсутності активних рухів менструальна кров з неї не витікає, а, якщо і з'являються невеликі патьоки, щоденні прокладки з ними цілком справляються.

За запевненням виробників, при правильній установці жінки чашу не відчувають і навіть можуть займатися сексом.

Багаторазові силіконові капи випускаються в двох розмірах: S (А або 1) та L (або 2). Існують і проміжні розміри – M і XL, але їх нечасто зустрінеш на прилавках аптек. Самий маленький ковпачок (S) рекомендується нерожавшим жінкам або жінкам з незначними менструальними виділеннями. Розмір L призначений для вже народили жінок, у яких виділення стають болючими.

Безпека застосування

Багатьох жінок турбує питання про те, наскільки безпечно тривале перебування стороннього предмета в піхву. Світовий досвід застосування менструальних чаш показує, що значного впливу на епітелій піхви вони не викликають. Принаймні, якщо порівнювати прокладки, тампони і чаші, однозначної відповіді, що корисно, а що небезпечніше, з точки зору ризиків порушення мікрофлори, вчені дати не можуть.


У 2011 році журнал women's Health опублікував результати досліджень Карукского медичного центру в каліфорнійському місті Ірика. Вчені провели доклінічне та клінічне вивчення сучасної моделі менструальної чаші з торговим назвою Softcup. Дослідження проводилося під контролем Агентство Міністерства охорони здоров'я і соціальних служб США (FDA). У проекті взяли участь понад 400 жінок, добровільно перевірили ефективність менструальних чаш.
Результати досліджень не виявили ніякого токсичного або мутагенного впливу менструальних чаш на організм жінок.

37% учасниць, які користувалися чашами протягом трьох циклів, прийшли до висновку, що капа збирає менструальні виділення краще, ніж тампони і прокладки. 34% не відчули різницю, а 29% вирішили повернутися до колишніх засобів гігієни.

Жінки відзначили комфорт, сухість і відсутність запаху під час використання менструальних чаш. 81% учасниць не зазнавали труднощів при установки і видалення гігієнічного засобу. Неприємні явища у вигляді спазмів і протікання виникали вкрай рідко, лише в 1% випадків. Вчені не виявили ніяких істотних ризиків для здоров'я і небезпеки від їх використання.

Паралельно з цим вчені з Жіночої лікарні острова Ванкувер вирішили впевнитись у тому, що менструальні чаші – це ефективний аналог тампонів. У тому ж 2011 році вони протестували 110 жінок у віці від 19 до 40 років, яких поділили на дві групи. Учасниці з першої групи протягом трьох менструальних циклів використовували тампони, а з другої – силіконові чаші.

До кінця дослідження 91% жінок, які користувалися менструальними чашами, залишилися задоволені цим методом і вирішили використовувати його і далі. У групі не було виявлено жодного випадку розвитку урогенітальних інфекцій або інших значущих наслідків для здоров'я.

Вчені прийшли до висновку, що в плані зручності і можливих ризиків тампони і менструальні чаші знаходяться приблизно на одному рівні. Але в питанні екологічності та економії бюджету силіконові капи – безумовні лідери!

І, дійсно, вкладення потрібно лише на самому початку – при доборі і покупці менструальної чаші. Далі ковпачок можна безперервно використовувати протягом 5 років. Звучить заманливо, якщо згадати, скільки коштів витрачається на прокладки і тампони щорічно.

Протипоказання

В інструкції до менструальним чашах ви не знайдете довгого списку протипоказань – їх просто немає. Але варто пам'ятати, що цей предмет вводиться всередину жіночого тіла, а, значить, при наявності запальних або інфекційних процесів у статевих органах, при пухлинних утвореннях в піхві і шийці матки користуватися силіконовими капами заборонено.

Відгуки жінок

Одного разу спробувавши менструальні чаші, багато жінок відмовляються від звичних засобів гігієни на користь них.

Марія: «Ось уже три роки чаша служить мені вірою і правдою, ніколи не підводить і допомагає насолоджуватися життям навіть у дні, не до того володіють. Про інші засоби гігієни залишилися лише неясні спогади. Повернення до них зовсім не розглядаю».

Багато хто відзначає, що позбавилися від дискомфорту, який відчували під час використання тампонів і прокладок. Ми їх всі знаємо – неприємний запах, який накопичується з кожною годиною, відчуття того, що тіло не дихає, ризик забруднити одяг...

Світлана: «Для мене чаша була відкриттям, тому що прокладки через парникового ефекту приносили дискомфорт, а коли я користувалася тампонами, весь час боялася «протекти». Ну і запах... А з чашкою основна проблема полягає в тому, що забуваєш, що в тебе місячні. І тут вже головне — це вчасно її виливати і мити не рідше 1 разу на 12 годин».

За словами деяких жінок, вони стали почувати себе набагато вільніше і при відсутності больових відчуттів і зовсім не згадують про «особливих» днями.

Олена: Я користуюся чашею вже 7 років, і абсолютно задоволена. Не потрібно слідкувати за запасом прокладок і тампонів, не потрібно носити їх з собою. А скільки грошей зекономлено, страшно уявити! Я в ній і сплю, і плаваю, і спортом займаюся, і взагалі забуваю про місячні».

Підводимо підсумки

Плюси менструальних чаш

При правильній установці — відчуття повного комфорту.

Відсутність неприємного запаху.

Шкіра залишається сухою і чистою.

Тривалий період застосування (до 12 годин).

Істотна економія бюджету (ви можете роками користуватися однією чашею).

Природна утилізація без ризику забруднення навколишнього середовища.

Дослідження не виявили суттєвих ризиків для здоров'я жінки при їх застосуванні.

Мінуси менструальних чаш

Підвищена гігієна рук зважаючи нагальної до піхви.

Вилучити і промити чашу в громадському місці не дуже просто.

Необхідність вкласти від 150 до 600 грн на етапі придбання менструальної чаші.

Непростий спосіб введення всередину чаші.

Ймовірність підтікання менструальної крові (нехай і невеликий).

Користуватися менструальними чашами чи ні – особиста справа кожного. Як показують дослідження, істотної різниці між тим, який з гігієнічних засобів ви використовуєте під час місячних, немає. Але, якщо звичні методи захисту вам не підходять, знайте – вам доступний ще одне комфортне і безпечне засіб!

Просмотров: 545 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz