Вторник, 23.04.2024, 16:02
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Апрель 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Апрель » 29 » Кроха сын спросил отца, Что такое ЖКХ
12:25
Кроха сын спросил отца, Что такое ЖКХ

Прокуратура Петрозаводська провела перевірку за зверненням пенсіонерки, яка мешкає в будинку № 39 по вул. Кузьміна. Жінка поскаржилася на підвищення тарифів на утримання спільного майна власників багатоквартирного будинку керуючою компанією.

Як випливає з матеріалів перевірки, ТОВ «Теплоавтоматика», будучи керуючою організацією в даному будинку, з червня 2013 року підвищило плату за утримання і ремонт загального майна до 14 рублів 83 копійок.

Тариф на зазначені послуги для наймачів жилих приміщень за договорами соціального найму був затверджений постановою адміністрації Петрозаводська міського округу від 05.10.2011 № 4049, в тому числі на послуги з утримання та ремонту спільного майна - в розмірі 13 рублів 28 копійок.

Что такое ЖКХ

Житлове законодавство передбачає єдиний спосіб зміни тарифів - лише шляхом проведення загальних зборів власників приміщень у багатоквартирних будинках і прийняття на ньому відповідного рішення. Або, в разі якщо житло муніципальне, необхідно застосовувати тарифи, встановлені органом місцевого самоврядування.

Оскільки заявниця є наймачем житлового приміщення за договором соціального найму (не будучи при цьому власником приміщення), вона повинна вносити плату за утримання і ремонт в розмірі, встановленому органом місцевого самоврядування, що є власником відповідного приміщення.

Что такое ЖКХ

Так як суперечка про розмір плати за утримання і ремонт загального майна багатоквартирного будинку носив характер житлових правовідносин, пов'язаних із забезпеченням права громадян на житло в муніципальному фонді, прокурор мав право звернутися до суду в інтересах жінки, що є старим людиною і інвалідом.

Что такое ЖКХ

Петрозаводський міський суд повністю задовольнив позов прокурора: визнав дії ТОВ «Теплоавтоматика» щодо встановлення плати на управління, утримання та поточний ремонт багатоквартирного будинку в частині, що перевищує встановлений міською адміністрацією розмір плати за утримання і ремонт загального майна, незаконними і заборонив організації стягувати підвищену плату.

Рішення не набрало законної сили, повідомляє Прокуратура Карелії.

ВІДПОВІДЬ:

Згідно соціологічних опитувань з питань незадоволення якістю послуг, що надаються, що проводяться серед населення Російської Федерації більше 70% скарг доводиться на сферу ЖКГ. Також не є винятком Республіка Карелія і, особливо, місто Петрозаводськ.
Це та сфера, до якої має бути прикута найпильніша увага з боку владних структур після проблем освіти. І звітують все начебто благопристойно і чинно.

А яку реальну картину управління сферою ЖКГ бачить населення насправді?

Что такое ЖКХ

1.
Функції управління сферою; житлово-комунального господарства в місті Петрозаводську, в його мерії здійснюють:

мер Галина Шіршіна (персональна відповідальність), в тому числі поєднує функції першого заступника і куратора даного напрямку,
Комітет ЖКГ,
3 муніципальних підприємства: МКУ «Служба замовника», МКП «Петрозаводська паспортна служба», МУП «Петрозаводской міський інформаційний центр».
У останніх муніципальних підприємств відзначено дублювання функцій.

Муніципальні органи влади є сполучною ланкою в спілкуванні зі споживачами послуг ЖКГ, тому відповідно до чинного законодавства на них покладається відповідальність:

Что такое ЖКХ

за своєчасне і якісне надання послуг,
за надання повної та достовірної інформації про керуючих компаніях, про порядок затвердження тарифів на житлові послуги, а також про те, які органи наділені повноваженнями в сфері житлового контролю.
Але, як показує практика і численні скарги на порушення з надання послуг ЖКГ, в даній сфері має місце розбалансованість системи управління, як наслідок некомпетентної і непрофесійної політики з боку керівництва мерії і особисто мера - Галини Шіршіной.

2. Населення міського округу не володіє повною мірою інформацією про діяльність керуючих компаній, так як в останніх відсутні сайти, де вивішувалися б хоча б звіти про виконану роботу не кажучи про перспективні плани, майбутні проекти, що є порушенням чинного житлового законодавства.

Что такое ЖКХ

3. На сайті міського округу відсутня зведена інформація по тарифам на утримання і ремонт місць загального користування в розрізі власників (найм і приватизоване житло) керуючих компаній. Звідси - довільне застосування тарифів на послуги, на що і зазначено в рішенні суду, що приводиться в даній статті.

4. В порушення чинного законодавства за рахунок коштів міського бюджету фінансується відомча програма комітету ЖКГ - «1000 будинків» по ​​ремонту місць загального користування, що припадають на приватизоване житло. Звідси - безконтрольне списання бюджетних коштів при відсутності ремонтних робіт. Наприклад, як це сталося з будинком №5 по вулиці Сортавальском (http://vedkar.ru/ekonomika/v-merii-petrozavodska-ne-znayut-kuda-ushli-600-tysyach-rublej-na-remont-doma/). В даному випадку, мерія не знає, куди пішли 600,0 тис.рублей, виділених на ремонт будинків. А адже мерія має право фінансувати тільки частку, що припадає на муніципальне житло. Багато питань виникає щодо законності прийняття даної програми, тим більше фінансування в «нікуди» в такому обсязі.

Что такое ЖКХ

Але ж ці кошти можна було спрямувати на ремонт доріг, на які в міському бюджеті не передбачено таких коштів. А це, ні багато ні мало, - 53,0 млн.руб. в 2013 році (http://vesti.karelia.ru/news/kazhdyj_pyatyj_v_prolete/).

5. Про те, що жителі не беруть участі в управлінні багатоквартирними будинками (МКД), свідчить такий кричущий факт. Мешканці будинку №11 по вул.Горького раптом дізналися, що підвал їхнього будинку проданий, хоча за утримання спільного майна вони справно платять, в тому числі, і за підвал, так як він входить до складу спільного майна (http://vedkar.ru / politika / v-centre-petrozavodske-u-zhilcov-doma-zaxvatili-podval /).
На цю ж тему: (http://gazeta-petrozavodsk.ru/content/galina-shirshina-proverit-kak-chinovnik-kumi-stal-predstavitelem-sobstvennika-byvshego-gorod).

Что такое ЖКХ

Виявляється, що чиновник комітету з управління муніципальним майном (КУМИ) став представником власника колишнього міського майна. Виходить, від справ «по землі» мерія переходить на справи «по житлу».

6. Мешканці будинку №11 по вул. Черняховського відчувають проблеми з електроенергією
(Http://gazeta-petrozavodsk.ru/content/petrozavodchane-vernulis-v-proshlyi-vek).

І це - тільки кілька фактів про порушення з надання населенню послуг ЖКГ за 31 березня 2014 року, взятих з огляду місцевих ЗМІ.

Тому на питання сина: «Що таке ЖКГ?» - Батько з Петрозаводська не зможе нічого хорошого відповісти, так як мер Галина Шіршіна, яка позиціонує всюди себе як «народний господарник», на ділі виявляє найповнішу безгосподарність.

Настав час Прокуратурі і Петросовету звернути серйозну і пильну увагу до управління сферою ЖКГ з боку мера та її команди.

Досить експериментувати над людьми! Настає пора відповідати за законом за свої дії.

Просмотров: 652 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz