Суббота, 20.04.2024, 12:30
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Ноябрь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2017 » Ноябрь » 26 » Коли і навіщо варто міняти електропроводку в квартирі або будинку?
23:13
Коли і навіщо варто міняти електропроводку в квартирі або будинку?

Питання заміни електропроводки стає актуальним, коли в будинку або квартирі виникають труднощі в пересуванні, пов'язані з постійним спотыканием про розкидані всюди подовжувачі. Або в тому випадку, коли будинок старої споруди.

Як правило, в таких будинках проводка алюмінієва або мідна, але з малим поперечним перерізом і не відповідає всім вимогам сучасного побуту. Велика кількість різноманітних електроприладів у сучасному житло, підвищує навантаження на таку електропроводку, що з часом призводить до її нагрівання і наступного виходу з ладу.

В яких випадках варто задуматися про заміну електропроводки?

В квартирі або будинку варто замінити або удосконалити електропроводку у випадках коли:

  • вона алюмінієва;
  • вона мідна, але має маленьке розтин, внаслідок чого постійно гріється, і також як і в першому випадку провокує відключення автомата (автоматичного вимикача);
  • в квартирі не достатня кількість розеток і Вам доводиться користуватися подовжувачами;
  • вона двужильная і без заземлення;
  • ви запланували капітальний ремонт, і вирішили разом усунути вищевказані причини.

Докладніше про кожному випадку.

Алюмінієва проводка

Як правило, при будівництві сучасних багатоквартирних будинків алюмінієва проводка не використовується. Так як вона в силу високої питомої електричного опору вимагає більшого, ніж мідні, поперечного перерізу проводу. Інакше вона просто гріється і приходить в непридатність. На її тлі мідна проводка виглядає привабливіше. Так як при меншому поперечному перерізі, вона значно менше гріється, маючи менший питомий електричний опір. Варто зазначити, що коли розрахунок перерізу мідної електропроводки зроблений правильно, вона прослужить довго і безпроблемно.

Читайте також: Стоимость замены проводки.

Чому при всіх недоліках алюмінієва проводка широко поширена?

Популярність алюмінієвої електропроводки полягає в тому, що цей матеріал досить широко поширений, коштує дешевше міді, і володіє меншою вагою. До того ж алюміній в меншій мірі піддається окисленню, за рахунок появи, при контакті з атмосферним повітрям, оксидної плівки на його поверхні. До слова сказати, вона ж є його слабкою стороною. Володіючи високим опором, ця плівка в місцях з'єднання проводу створює підвищену перехідний опір і, як наслідок, нагрівання. При постійних перегрівах електропроводки, її ізоляція стає крихкою. З часом це призводить до її повного руйнування, та як наслідок до короткого замикання.

Справедливості заради варто відзначити, що правильно спланована алюмінієва електропроводка може справно служити не один десяток років.

Мідна електропроводка з малим перерізом

Така проводка може зустрічатися в старих будинках, також як і стара алюмінієва, не відповідає всім пропонованим до електропроводки, сучасним вимогам. Як правило, перетин такої проводки становить 1,5 мм2, та при проведенні сучасного ремонту така електропроводка використовується для підключення освітлювальних приладів. Хоча для телевізора, комп'ютера, холодильника та інших малопотужних споживачів її цілком достатньо. З більш потужними електроприладами (пральна машина, електрочайник, бойлер і д. р.), особливо при одночасному включенні декількох з них, вона вже не справляється, Гріється, і провокує спрацьовування автоматичного вимикача. Проблема з постійним відключенням автоматичних вимикачів вирішується шляхом заміни їх на 16 амперні. Однак при цьому ви ризикуєте перегрівом проводки, коротким замиканням і спалахом. Тому для того кількості електроприладів які ми використовуємо у повсякденному житті така проводка не придатна.

В квартирі не достатня кількість розеток і Вам доводиться користуватися подовжувачами

Коли в квартирі недостатньо розеток, життя в ньому стає менш комфортною. Це змушує використовувати всілякі подовжувачі, кабелі від яких, часом, ускладнюють пересування по житлоплощі. Додатково до цього, подовжувачі не найкраще рішення і з естетичної точки зору. Разом з тим для того що б позбавитися від них зовсім не обов'язкова заміна всієї електропроводки. Іноді достатньо провести удосконалення вже наявної у тому випадку, якщо вона дозволяє це зробити.

Двужильная електропроводка без заземлення

Якщо електропроводка в квартирі двужильная, це означає, що у неї відсутній захисний провідник — заземлення. Знову-таки, найчастіше таке трапляється в старому житловому фонді.

Двужильная-електропроводка

Заземлення необхідно для зниження напруги при дотику до безпечного для людини або тварини. Звичайно, його відсутність підвищує ризик ураження електричним струмом, однак цей ризик можна мінімізувати шляхом установки пристрою захисного відключення (УЗО).

Ви запланували капітальний ремонт, і вирішили разом усунути вищевказані причини

Тут все просто. Якщо Ви запланували капітальний ремонт своєї квартири або будинку, і збираєтеся вирівнювати стіни та стелю, а вже існуюча проводка Вас чимось не влаштовує, тоді Вам просто необхідно її замінити або удосконалити. У цьому випадку, після закінчення ремонтних робіт, Ваша квартира або будинок довгий час радувати Ваше око.

Просмотров: 558 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz