Пятница, 03.05.2024, 16:48
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Март 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2017 » Март » 24 » Який магнітний сепаратор вибрати?
00:40
Який магнітний сепаратор вибрати?

В даний час багато машинобудівні підприємства в пошуках роботи взялися за випуск засобів магнітної захисту - магнітних сепараторів і колонок на основі магнітів. При цьому їх основні характеристики магнітної сепарації заявляються тільки на папері і в усній формі.Документального підтвердження заявлених характеристик у багатьох виробників просто немає.

Не приводяться дані за результатами приемычных випробувань відсутні відомості про періодичних випробуваннях, немає даних про напрацювання на відмову. Все це неодмінно «випливе» при експлуатації, але буде вже пізно. При виборі магнітних сепараторів принципово важливою обставиною є їх відповідність призначенню.

Критерії відповідності засобів магнітного захисту (магнітних сепараторів і колонок) вимогам ПБ

Магнітний уловлювач замовляйте тут: магнитная колонка.

При виборі засобів магнітного захисту на основі постійних магнітів необхідно розташовувати критеріями їх відповідності промислової безпеки.»Правила промислової безпеки для вибухопожежонебезпечних виробничих об'єктів зберігання, переробки і використання рослинної сировини» (ПБ-14-586-03, п. 5.2.24, 5.2.25) регламентують встановлення засобів магнітної захисту(сепараторів і колонок, залізовідділювачей) в технологічних схемах ОПН.
В загальному випадку засоби магнітного захисту на вибухопожежонебезпечних виробничих об'єктів зберігання, переробки і використання рослинної сировини мають 3 (три) призначення:

очищення зерна і борошна сировини від великих металомагнітних домішок при прийомі на підприємство (захист транспортного обладнання вузла прийому: прийомних норій і транспортерів).
захист дробильно-подрібнюючого та іншого обладнання вибухопожежонебезпечних технологічної схеми підприємства.
контроль готової продукції.
Засоби магнітного захисту (магнітний сепаратор і магнітна колонка), встановлені в технологічних лініях вибухопожежонебезпечних виробничих об'єктів зберігання, переробки і використання рослинної сировини, повинні відповідати своєму призначенню.

Критерії ефективності роботи засобів магнітної захисту в залежності від їх призначення

Для високопродуктивних магнітних сепараторів призначених для вилучення великих фероромагнитных включень при прийомі сировини з водного, залізничного та автомобільного транспорту, критерій ефективності роботи — витяг на магнітну систему та забезпечення «несмываемости» потоком сировини магнітних домішок крупніше 10 мм за великим лінійним розміром (домішок, здатних ініціювати аварійний стан норій і транспортерів вузла прийому сировини з водного, залізничного або автотранспорту). Значення критерію, при якому високопродуктивний магнітний сепаратор відповідає своєму призначенню і вимогам промислової безпеки — 100% витяг і забезпечення несмываемости потоком сировини зазначених домішок.
Для магнітних сепараторів, що захищають дробильно-подрібнювати обладнання (дробарки, вальцьові верстати), а також обоечные машини, вымольные машини, шелушители, преси-гранулятори, екструдери та ін потенційно вибухонебезпечне обладнання, критерій ефективності роботи — вилучення феромагнітних домішок і забезпечення «несмываемости» потоком сировини магнітних домішок крупніше 2,0 мм за великим розміром (домішок, здатних до іскроутворення). Значення критерію, що визначає відповідність засобів магнітної захисту дробильно-подрібнюючого та ін. потенційно вибухопожежонебезпечних обладнання своєму призначенню і вимогам промислової безпеки — 100% витяг і забезпечення «несмываемости» потоком сипучого матеріалу зазначених домішок.
Для засобів магнітної очистки готової продукції (контролю готової продукції), критерій ефективності роботи — якість готової продукції. Значення критерію ефективності роботи — забезпечення показників Гостів по вмісту металомагнітних домішок у готової продукції і забезпечення повної безпеки вживання цієї продукції людиною або твариною. Таким чином, при експертизі засобів магнітної захисту необхідно визначити відповідність встановлених засобів магнітного захисту їх призначенням та критеріями ефективної (надійного) роботи. При всьому існуючому різноманітті конструкцій і типорозмірів магнітних апаратів для очищення сипучих продуктів на підприємствах не завжди вдається забезпечити надійну магнітну захист дробильно-подрібнюючого обладнання та виконати вимоги ГОСТ по вмісту металомагнітних домішок у готовій продукції. За результатами наукових досліджень і повномасштабних випробувань ТОВ «Магнітна сепарація» розроблені засоби магнітного захисту устаткування і очищення сипучих матеріалів для підприємств зберігання та переробки рослинної сировини, харчових підприємств.

Просмотров: 546 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz