Пятница, 26.04.2024, 02:52
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Ноябрь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2017 » Ноябрь » 1 » Як вирощувати соняшник у своєму городі
00:22
Як вирощувати соняшник у своєму городі

Соняшник, завжди вважався символом сонця і, вирощену на своєму городі, він радує своєю красою, а пізніше своїми смачними і корисними насінням. Його висота може досягати чотирьох метрів, діаметр головки соняшника може досягати 36 сантиметрів, все залежить від сорту і правильного догляду.
Соняшник при посадці по периметру городу, закриває інші культури від вітру.
Є кілька поширених сортів соняшників, які успішно ростуть на будь-якому городі.

Гібрид Златсон, це соняшник середніх розмірів, головка виростає до 25 сантиметрів, рослина до півтора метрів. Пелюстки розташовані асиметрично і мають видовжену форму, а середина жовтий має яскраве забарвлення.

Мамонтовый сорт соняшників, вважається одним з найпоширеніших. Пелюстки у цього соняшнику яскраво-жовті, а середина коричнева. Насіння смачні і ароматні.

Осіння Красуня, має головку до 15 сантиметрів. Пелюстки червоно-коричневого відтінку, що нагадують осіннє листя. Рослина виростає до 2 метрів у висоту.

Плюшевий сорт соняшників, йдуть з маленьких сортів і ледь досягають одного метра. Зате такий соняшник дуже красиво виглядає в декоративному букеті.

Для посіву насіння соняшнику потрібні: насіння, грунт, сонячна сторона городу і сапка. Насамперед потрібно вибрати місце, де багато сонця і обробити землю. Для кращого врожаю можна внести добрива. Органічні добрива (гній), розраховуються на кожен метр по 0,5 кілограма перегною. Або 400 грам мінеральних добрив на одну сотку.
Під час зростання рослини ще раз удобрюються. Потрібно також не забувати про поливі, так як при посухи соняшнику не вистачить сил зрости.

Замовити насіння сонячника можна тут: на сайте.

Цю культуру можна висаджувати, коли земля повністю прогрілася. Робляться борозни на глибину 5 сантиметрів. Міжряддя повинні бути на відстані 30 сантиметрів один від одного. Розкладаються насіння. Насіння можна для кращої схожості заздалегідь проростити. Вони насипаються в марлю і зволожуються, через добу набряклі насіння почнуть лопатися і прокльовується.
Відстань від кожної насінини може становити від 10, і досягати 45 сантиметрів. Поруч можна класти по дві насінини. Потім засипають насіння землею. Після сходів, більш слабкі пагони видаляються, щоб вони не заважали рости сильним побратимам.

Для кращого росту соняшників, міжряддя повинні пропалываться три рази, до повного дозрівання. До дозрівання соняшника проходить від двох до трьох місяців. Коли головки починають дозрівати, їх можна сховати від птахів бавовняною тканиною або сіткою, інакше в деяких випадках врожайність може різко впасти.
Для кращої врожайності сіяти соняшник потрібно кожен рік в різних місцях, інакше грунт не зможе дати всю користь і соняшник зросте невисоким, а насіння будуть дрібні.
Також потрібно стежити, щоб соняшники не заражалися грибковими та бактеріальними захворюваннями. Якщо це трапилося, їх потрібно відразу обробити спеціальними засобами для боротьби з цією заразою.
Коли соняшник починає опускати голівку і цвітіння закінчиться, їх можна зрізати і досушувати, щоб насіння не зіпсувалися і покрилися цвіллю. Лише потім насіння можна збирати.
Зберігаються насіння в сухий і закритою від сонця і вогкості ємності. Висаджувати ці насіння можна на наступний рік, через два роки схожість цієї культури різко погіршиться.

Так що, при посадці торішніх насіння і хорошому догляді, великий урожай насіння буде нагородою за працю. Будь сорт соняшників має свої плюси і смачні і корисні насіння, з яких можна робити масло і багато смачних страв.

Просмотров: 965 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz