Пятница, 26.04.2024, 11:30
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Январь 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2018 » Январь » 18 » Як вибрати сковороду
22:07
Як вибрати сковороду

Всі господині знають, що на кухні без сковороди, ми ні як не можемо обійтися. Сковорода – це невід'ємна частина кухонного посуду. Ось всі сковороди, якими користуюся я і, це сковорода з керамічним покриттям, сковороди з нержавіючої сталі і чавуну, якими я цілком задоволена.

Як вибрати сковороду, щоб вона служила довго і щоб не завдавала шкоди здоров'ю?
В даний час сковороди представлені в широкому асортименті. Наші бабусі і мами готували на чавунних і алюмінієвих сковородах. У нас вже вибір побільше, тому прийшовши в магазин задаєшся питанням, як вибрати сковороду? Адже при покупці дуже важливо вибрати сковороду, яка буде не тільки зручна в процесі приготування їжі, але і та, на якій буде безпечно готувати. Нам сьогодні не важливо, якого розміру або кольору буде сковорода з кришкою або без, нам важливо, з якого матеріалу вона виготовлена і не буде вона приносити шкоду нашому здоров'ю. Це найголовніше, інше відходить на другий план.

Звичайно всім нам хочеться придбати сковороду, яка буде служити довго, а мами та бабусі зможуть передавати їх дочкам і онукам.

Обираєте сковороду?! Замовляйте її тут: Сковороды для блинов.

Сковорідка повинна бути важкою, з товстим дном і з товстими стінками, це дозволяє рівномірно нагрівати їжу, що благотворно впливає на якість її приготування.

Розглянемо переваги і недоліки деяких видів сковорідок.

Чавунні сковороди

Чавунними сковорідками користувалися наші бабусі і мами. Я до сих пір користуюся старенькими чавунними сковорідками, наприклад піку яблучний пиріг. Вони досі в хорошому стані, хоча їм вже більше 50 років. Ще мама на них готувала. Після них у мене побувало безліч різних сковорідок, які давно вже вийшли з ладу і ми з ними попрощалися, а чавунні все ще з нами.

Чавунні сковорідки сильно нагріваються і довго зберігають тепло, що нам і потрібно при приготуванні їжі. Так як чавун пористий, на дні і стінках сковороди утворюється жирова плівка, природне антипригарне покриття, тому на них їжа рідко підгорає. Щоб чавунні сковороди не прийшли в непридатність, їх бажано не мити миючими засобами. Їх треба промити холодною водою і прожарити на вогні. У чавунних сковорідках не рекомендують зберігати готову їжу і залишати їх вологими, для того щоб вони не іржавіли.

Мінус чавунних сковорідок, це їх вага та велика крихкість. Не кидайте її і не наливайте в гарячу сковороду холодну воду, вона може розколотися.

Якщо ви вирішите придбати чавунну сковороду, відразу на ній не смажте, її треба підготувати, тобто промити, висушити, змастити всередині жиром і прожарити в духовці або на плиті, в результаті чого утворюється антипригарне покриття, яка і не дозволити підгоряти їжі.

Сковороди з нержавіючої сталі

Я вважаю, що сковороди з нержавіючої сталі, це кращий вибір.

Якщо ви вирішите купити таку сковороду, не пошкодуйте грошей, купіть її обов'язково з товстим дном і товстими стінками. У мене дві сковороди фірми «Цептер». Я жодного разу не пошкодувала, що заплатила дорога. Вони відмінно зберігають тепло, навіть після закінчення варіння, це дозволяє нам зменшити час приготування їжі. Їжа перебуваючи в такій сковороді (при закритій кришці), продовжує нудитися, як в російській печі, в результаті чого їжа виходить набагато смачніше. Якщо у вас немає каструлі з нержавіючої сталі з товстим дном і з товстими стінками, можете сміливо приготувати в такій сковороді яку кашу, вона не пригорить. Як тільки каша загусне, вимикаємо плиту, накриваємо кришкою і каша сама доходить.

Така сковорода не передасть жодних шкідливих речовин приготовленої їжі.

Деякі кажуть, що на неї погано смажити, але якщо сковороду попередньо добре прогріти, то їжа не буде пригорати. Я смажу на своїх сковорідках всі страви, а чи гарні вони ви можете подивитися у мене на сайті.

Вибирайте якісні сковороди з нержавіючої сталі, приготовані страви буде смачні і готувати вам буде комфортно.

Сковорідки з керамічним покриттям

Порівняно недавно з'явилися сковорідки з керамічним покриттям. Виробники спробували зібрати всі плюси і уникнути всі мінуси при їх виготовленні. У них це вийшло. На мій погляд і я думаю, що багато господинь зі мною погодяться, сковорідки з керамічним покриттям – це те, що нам треба.

Сковорідки з керамічним покриттям міцні, не бояться подряпин, витримують високу температуру, а найголовніше безпечні при приготуванні. Мінус таких сковорідок можливість сколювання. Тому поводьтеся з ними дбайливо, а також не мийте розпечену сковороду холодною водою.

При купівлі сковорідки з керамічним покриттям вибирайте її з товстим дном, які добре тримають тепло, а також краще брати кольору мармуру, в світлих змінюється з часом колір.

Алюмінієві сковорідки без покриття, а також сковороди з тефлоновим покриттям не рекомендую купувати. По-моєму це вже вчорашній день.

Так як дно алюмінієвих сковорідок тонке, їжа приготовлена в них часто пригорає, а це впливає на якість приготовленої їжі.

Сковороди з тефлоновим покриттям мають ряд переваг, в них можна смажити без жиру або масла, їжа в них не пригорає. Але є серйозні недоліки, які важливіші переваг, це те, що при нагріванні, тефлонове покриття виділяє токсини, які дуже шкідливі для здоров'я.

Вибір сковороди звичайно залежить від ваших фінансових можливостей, але купивши один раз гарну сковороду ви будете користуватися її багато років і не будете піддавати себе та своїх близьких на небезпеку використовуючи дешеві і неякісні сковороди. Є гарна приказка «скупий платить двічі». Якщо я згадаю скільки сковорідок я поміняла і скільки грошей на них я витратила, то краще б я відразу купила дорогу, якісну сковорідку і думаю, це було б дешевше.

Тому зараз у мене відмінні сковороди з нержавіючої сталі, сковорідка з керамічним покриттям і мої старенькі чавунні сковорідки, якими я користуюся і дуже задоволена.

Може бути вам допоможе ця інформація при виборі нової сковороди, коли у вас виникне питання, як вибрати сковороду.

Просмотров: 622 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz