Четверг, 25.04.2024, 09:02
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Апрель 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2018 » Апрель » 30 » Як вибрати пряжу для в'язання
19:33
Як вибрати пряжу для в'язання

Різноманітність ниток для в'язання просто величезна, тому перш ніж почати вибирати пряжу для майбутнього виробу, бажано ознайомитися з особливостями тих чи інших ниток і принципами їх вибору.

В першу чергу хочу сказати про те, що існують два типи волокон, з яких можуть складатися в'язальні нитки. Це – натуральні і хімічні волокна. Натуральні в свою чергу поділяються на тваринні і рослинні волокна. Наприклад, волокна тваринного походження виготовляють з вовни верблюдів, кролів, овець і кіз, або з коконів тутового шовкопряда. А рослинні волокна виготовляють з льону, бавовни і т. п.

Хімічні волокна також бувають двох типів: синтетичні і штучні волокна. Вони виготовляються шляхом хімічної переробки природних речовин того чи іншого типу. Наприклад, для отримання капрону використовують вугілля, газ і нафтопродукти, для отримання віскозних ниток – деревину і т. д.

Замовляйте пряжу на сайті: пряжа хлопок.

Найбільш вдалим вибором для в'язання різних речей є бавовняні і вовняні нитки.

Якщо ви не впевнені, який вид пряжі знаходиться перед вами, це легко перевірити. Щоб це зробити, необхідно підпалити нитку. Вовняна нитка буде плавитися у грудочку, горіти повільно. Бавовняні нитки навпаки – будуть швидко горіти без полум'я, при цьому від них залишиться сірий попіл, а під час горіння такі нитки будуть махнути дружиною папером. При цьому взагалі не горять синтетичні нитки. Після підпалу вони починають плавитися і, швидше навіть, танути.

Основні властивості ниток для в'язання
Серед основних характеристик, властивих в'язальних нитками, можна виділити такі як: пружність, крутка, товщина, рівність, довжина, міцність.

Потрібно зауважити, що такі показники, як міцність і пружність, є доповненням один одного, і вони не можуть існувати окремо. Тобто якщо нитка пружна, то це означає, що вона досить міцна, а значить, пов'язане з неї виріб не втратить свою форму після прання. Але якщо вибрані вами нитки виявилися неміцними, то це не значить, що доведеться від них відмовитися. В такому випадку можна поєднати їх з бавовняної, вовняної або інший міцною ниткою.

Нитки, які сильно скручені, бажано використовувати для таких виробів, як сумки і т. д., так як будь-які пов'язані із них речі виходять досить жорсткими, тому одяг з таких ниток не в'яжуть.

Якщо ви збираєтеся в'язати візерунки начебто букле, то вам краще підібрати нерівні нитки. Дуже гарного результату можна добитися, якщо з'єднувати кілька різних кольорів ниток при в'язанні.

Що стосується того, яку товщину ниток, то це повністю залежить від того, який виріб ви плануєте в'язати. Наприклад, для дитячих речей частіше набувають тонку пряжу, для светрів та інших зимових речей – товсту і т. п.

Просмотров: 481 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz