Пятница, 29.03.2024, 03:55
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Сентябрь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2017 » Сентябрь » 8 » Як вибрати накладної вентилятор для витяжки
23:25
Як вибрати накладної вентилятор для витяжки

Система вентиляції, що працює на основі природного припливу повітря, далеко не завжди ідеально справляється зі своїм завданням. Щоб не допустити неприємних запахів, підвищеної вологості і появи на стінах цвілі, варто подбати про те, щоб вибрати підходящий вентилятор.

Кращим і недорогим рішенням є побутові вентилятори накладної конструкції. Вони прості в монтажі, т. к. їх можна встановити в вентиляційний канал, на стіну або стелю, і прості в експлуатації. Пропонований асортимент настільки великий, що будь-який покупець вибере для себе модель з необхідним набором функцій або привабливим зовнішнім виглядом, щоб витяжка максимально «вписалася» в інтер'єр кімнати. Ціна на найпростіші моделі починається від 350 рублів.

Про те, яку модель вибрати, як розрахувати продуктивність і які функції бувають у сучасних побутових вентиляторах, піде мова в даній статті.

Вентилятор для ванної кімнати

Основне джерело підвищеної вологості в квартирі. Тому для неї призначаються моделі з таймером і датчиком вологості. Такі вентилятори самостійно включаються, коли рівень вологості перевищить заданий межа, і відключаються, провентилировав приміщення. Для невеликих ванних кімнат підходять вентилятори діаметром 100 і 125, для приміщень більше 8 м2 — 125 або 150.

Дуже важливо, щоб вентилятор для ванної був безпечним і захищеним від вологого середовища.

Вентилятори, призначені для установки у ванних кімнатах, володіють додатковою гарантією безпеки і надійності. В нашому рейтингу десяти кращих вентиляторів для ванної зібрані самі надійні моделі з відгуками користувачів.
Ні в якому разі не слід встановлювати у ванній вентилятори, які не мають захисту від вологи. Слід звернути увагу на відповідність приладу стандартам якості, перевірити гарантійні документи і маркування, які вказують на рівень захисту.

Якщо потрібен промисловий вентилятор за доступниою ціною, то вам сюди: промышленный вентилятор Украина.

Вентилятор для туалету

Для туалетної кімнати призначені вентилятори з таймером затримки відключення. Ці моделі здатні відпрацювати ще до 25 хвилин після того, як Ви покинете приміщення, а потім самостійно відключитися. Для туалетів площею до 5-ти метрів підходять вентилятори діаметром 100, а якщо площа більше, ми рекомендуємо встановити вентилятори серії 125 або 100 Турбо.

Вентилятор для кухні

Ця частина вашої квартири, де брак вентиляції відчувається особливо гостро. Концентрація шкідливих речовин біля працюючої газової плити, навіть при включеній витяжці вище, ніж в атмосфері автомобільної пробки. Спеціально для кухні розроблені вентилятори, в яких є резервна сітка, що забезпечує вентиляцію приміщення навіть при вимкненому вентиляторі. Також для кухні рекомендується використовувати вентилятори, які оснащені захисною сіткою від комах і зворотним клапаном.

Для невеликих і середніх кухонь ми рекомендуємо використовувати вентилятори серій 100 і 125.
Розрахунок продуктивності вентилятора

Для точного вибору вентилятора потрібної продуктивності, необхідно розрахувати кубатуру кімнати і визначити об'єм повітря, який потрібно перекачати за певний проміжок часу.

Наприклад, розмір ванної кімнати дорівнює 1,7х1,7 м, а її висота (h) — 2, 65 м., то потужність вентилятора розраховується за формулою:

V=A*B*H

Де a — довжина приміщення, і b — ширина приміщення, h — висота приміщення.

V приміщення (довжина х ширину х висоту) = 1,7*1,7*2,65= 7,66 м3. Обсяг кімнати дорівнює 7,66 кубічних метрів.

Округливши отриманий результат в більшу сторону, отримуємо 8 м3. Потім обсяг приміщення потрібно помножити на число, що показує, скільки разів за одну годину повітря в ньому повинен бути замінений на свіжий. При збільшенні об'єму приміщення на кратність повітрообміну в годину буде визначена необхідна потужність вентилятора.

При обчисленні коефіцієнта продуктивності важливо враховувати, скільки людей проживає в квартирі і як часто використовується ванна кімната. Так, для сім'ї з трьох чоловік цей коефіцієнт повинен бути не нижче 6. У тому випадку, якщо в квартирі живе більше людей або якщо від сусідів через вентиляцію лунають сильні неприємні запахи, коефіцієнт продуктивності повинен бути не менше 8. При цьому не варто забувати, що занадто висока продуктивність вентилятора може стати причиною протягів і шуму, що особливо неприємно будинку.

Безшумність — важливий параметр сучасних вентиляторів


Зараз на ринку існує багато підходящих моделей з шумозаглушенням, наприклад, Soler Palau серії SILENT, Elicent (Elegance), Maico. У двигунах таких моделей передбачені спеціальні віброізолюючі елементи. Вони поглинають вібрації, що є головним джерелом шуму. Також важливу роль відіграє вибір матеріалу грати — від цього залежить опір повітря, — і особлива конструкція підшипників. Крім безшумності, такі підшипники відрізняються підвищеною надійністю і не потребують змащення.Роблячи розрахунки, не варто випускати з уваги, що потужні моделі споживають більше електроенергії і іноді сильно шумлять при роботі. Для невеликого приміщення краще вибрати компактний вентилятор з мінімальним значенням рівня шуму. Для квартир допустимий рівень не повинен перевищувати 40 децибел, але, зрозуміло, краще вибрати найменше значення.

Вибираючи вентилятор, варто звернути увагу на додаткові функції

Дуже часто вентилятор, крім звичайних функцій, володіє вбудованими системами управління і різними датчиками. Ось деякі популярні елементи, якими доповнюються вентилятори:

Одним з найбільш корисних доповнень є вбудований таймер. З його допомогою можна задати час вентиляції. Провітривши приміщення, вентилятор вимикається.

Ще одне зручне доповнення — гідростат, або датчик вологості. Такий вентилятор буде автоматично вмикаються при піднялася вологості і відключаться, як тільки потреба у вентиляції відпаде.

Не можна забути і про вентилятор з вбудованим датчиком руху. Цей вентилятор включається, коли у ванну кімнату входить людина, і відключається після того, як той іде.

Існують вентилятори з вбудованими годинами, відзначають час, проведений у ванній і моделі, самостійно регулюють потужність.

Проста модель з вимикачем, встановленим перед входом у ванну, зручний для приміщень з хорошою природною вентиляцією. Такий вентилятор можна включати тільки після прийняття душу або ванни.

У той же час існують вентилятори, оснащені функцією постійного провітрювання. У звичайному режимі вони працюють з мінімальною потужністю, але якщо вологість повітря збільшується, переключаються на максимум.

Додатково при установці вентиляторів монтуються спеціальні системи контролю та управління, які дозволяють здійснювати регулювання роботи вентиляторів в залежності від існуючої потреби. При цьому пульти управління виводяться зазвичай у легкодоступних місцях.

З безлічі моделей завжди можна вибрати ту, що підходить найкраще

Брати вентилятор дорожче з більш гнучкими параметрами роботи або обмежитися бюджетним варіантом – кожен вирішує сам. Одне не повинно викликати сумнівів – необхідність встановлення витяжного вентилятора.

Так якого ж виробникові віддати перевагу? Вибір дуже великий.

Вентилятори серії Soler & Palau безшумні і багатофункціональні, і крім того, відрізняються підвищеною надійністю за рахунок особливої конструкції підшипників. Серед їхніх недоліків можна назвати високу ціну.
Вентилятори серії Electrolux володіють великою потужністю. Їх варто вибрати при інтенсивному використанні санвузла. Ці вентилятори прості в обслуговуванні, надійні, але не безшумні.
Вентилятори VENTS дуже економічні, надійні і недорогі. Включаються за допомогою звичайного кімнатного вимикача, хоча можливі й автоматизовані рішення. Найпопулярніший вентилятор цього виробника — Vents 100M.
Вентилятори CATA мають стильний сучасний дизайн, надійні і досить безшумні.
Вентилятори Gorenje прості в установці, володіють потужною силою всмоктування і додатковими зручними функціями.

Просмотров: 619 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz