Четверг, 18.04.2024, 22:30
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Май 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2017 » Май » 31 » Як вибрати міжкімнатні двері
10:58
Як вибрати міжкімнатні двері

Незважаючи на те, що сьогодні зустрічаються такі інтер'єри де міжкімнатні двері не є обов'язковим елементом, в більшості випадків вони просто необхідні. Приміщення де зроблений хороший ремонт здається якимось недоробленим, якщо в ньому не передбачено міжкімнатні двері. Це свого роду природний роздільник будинку або квартири, яка служить захисним бар'єром від несанкціонованого доступу в ту чи іншу кімнату. Саме тому при виборі міжкімнатних дверей необхідно враховувати не тільки те наскільки вони естетичні. Головними критеріями тут буде їх функціональність і практичність, зносостійкість, стійкість до несприятливих умов, екологічна безпека.

Сьогодні виробники міжкімнатних дверей пропонують просто величезний вибір своїх виробів. Вони можуть відрізнятися формою, зовнішнім виглядом, якістю матеріалу і навіть способом відкривання. Наприклад, розсувні двері можуть нічим не відрізнятися зовнішнім виглядом від орних, тим не менш істотно економити місце в приміщення. Принцип відкривання розсувних дверей такою ж, як і в шаф-купе. Полотно на спеціальних коліщатах катається по направляючої відкриваючи або закриваючи вхід в кімнату. Така двері – просто незамінне рішення для невеликих приміщень.
Замовляйте міжкімнатні двері за доступною ціною тут: купить двери дешево.

Двері-гармошка 
Іноді трапляється так, що розсувні, а вже тим більше розпашні двері встановити неможливо. В деяких випадках це не дозволяє зробити планування приміщення або не передбачено дизайном. Тим не менше виникає необхідність якось ізолювати кімнату. У такому випадку на допомогу може прийти універсальне рішення двері-гармошка. Її конструкція схожа на систему жалюзі – сполучені пластин з МДФ, ПВХ, скла, дерева або інших матеріалів відкриваються і закриваються за допомогою роликів, при цьому складаючись за принципом гармошки.

Така двері буває різноманітною кольорів і фактур, тому легко вписується в будь-який інтер'єр. До того ж двері-гармошка коштує недорого, легка і практична, її неважко відремонтувати або замінити самостійно. Єдиний мінус цих міжкімнатних дверей — низька звукоізоляція. Саме тому таку двері рідко використовують у спальні, вітальні або дитячої, однак, для кухні або гардеробної це буде одне з найбільш практичних рішень.

Міжкімнатні двері з масиву дерева
Найдорожчими є міжкімнатні двері з масиву натурального дерева. Їх вартість в першу чергу залежить від породи дерева. На ціну також впливає спосіб обробки деревини, можливі доповнення, наприклад, склопакет і фурнітура. Остання має, мабуть, найбільший вплив на ціну готового виробу, адже одна ручка від надійного виробника, може коштувати більше ніж дверне полотно разом з рамою.

Найпрестижнішими міжкімнатними дверима прийнято вважати вироби з цільного масиву. Вони виробляються переважно на замовлення. Більш дешевим, але не менш практичним варіантом вважається двері з клеєного масиву дерева. Таку систему ще називають євробрусу. Тут виріб виготовляється з склеєних між собою шматків дерева. У більшості випадків така система дуже довговічна, склеєна деревина не боїться перепадів температури і вологи практично ніколи не тріскається і не розсихається.

Натуральний шпон — альтернативне покриття
Шпоновані міжкімнатні двері виготовляють із звичних матеріалів – масиву менш цінного дерева, наприклад, хвойних порід, або ДСП. Технологія шпонування – це покриття поверхні виробу тонким зрізом деревини цінних порід дерева – дуб, бук, червоне дерево і т. п. Завдяки такій технології вдається виготовляти недорогі міжкімнатні двері, які зовні будуть мати схожість з виробами з цінних порід дерева. Незважаючи на те, що такі вироби займають значну частку ринку, вони мають багато недоліків. В першу чергу можна визначити що ховається під шпоном. Це може бути неякісне ДСП, в якому погано тримаються шурупи, або ще гірше, матеріал просочений смолами, у багато разів перевищують допустиму норму.

Можливо ДСП?
Більш дешевий варіант міжкімнатних дверей, який використовується повсюдно – вироби з дерево-стружчатих плит. Такі двері найчастіше бувають повністю з ДСП або комбінованими з деревом. Як правило, такі двері покривають ламінатом, плівкою ПВХ, а іноді і папером. ДСП відноситься до досить міцних матеріалів стійким до механічних пошкоджень. Тим не менше в його склад входять шкідливі смоли, такі як формальдегід. Тут багато залежить від виробника. Якщо для виготовлення дверей використовується якісна ДСП Е-1, то такі двері цілком придатні для експлуатації в житлових приміщеннях. Якщо ж виробник недобросовісний і використовує ДСП низької якості, то такі двері можуть стати не тільки причиною поганого самопочуття, але і багатьох інших проблем зі здоров'ям.

Міжкімнатні двері з ДВП або ХДФ
Найдешевшими варіантами міжкімнатних дверей вважаються вироби з ДВП або ХДФ. Це, як правило, вироби де каркас дверей тонкий дерев'яний брус або смужки ДСП, обшиті дерево-волокнистої плитою. Внутрішність таких дверей може бути порожньою або заповненої паперовими сотами. Про якість таких дверей додати нічого. Незважаючи на те що ДВП або ХДФ покриті спеціальним вологонепроникним покриттям такі двері навряд чи прослужать довго. При будь-яких змінах вологості в приміщенні вони можуть перестати закриватися, деформуватися і т. п.

Ми розглянули найпопулярніші варіанти міжкімнатних дверей. На ринку існують і інші, але це вже окрема тема. На яких би дверях ні зупинився ваш вибір намагайтеся придбати їх у перевіреного виробника. Двері, виготовлена де-небудь в підпільному цеху, яку можна купити на ринку або по оголошенню рідко виявляється якісною.

Просмотров: 505 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz