Четверг, 25.04.2024, 14:25
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Декабрь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2017 » Декабрь » 14 » Як вибрати мінітрактор?
00:18
Як вибрати мінітрактор?

Якщо ваша спина вже не готова брати на себе все навантаження від виконання сільськогосподарських робіт, то саме вірне рішення - придбай мінітрактор. На сьогоднішній день ринок мінітракторів переповнений моделями, починаючи від самих економічних, закінчуючи навороченими агрегатами. Вони розрізняються по вазі, потужності двигуна та передачами, та іншими елементами. 

Коли мова заходить про вибір першого трактора, вибір може виявитися складним, тому в даній статті ми будемо раді надати вам інформацію, яка допоможе зробити цей нелегкий вибір. 

1. Почніть з основ

Мінітрактор варто розглядати як тягне / штовхає пристрій, агрегат для кріплення навісного обладнання та інших інструментів, які дуже різноманітні і не обмежуються лише роботою з землею. Вартість економічного мінітрактори буде варіюватися від 2 000 $, моделі з більш широким функціоналом від 20 000 $ в залежності від їх номінальної потужності, розміру, коробки передач і гідравлічної системи.

Перше, що необхідно врахувати – це потужний економічний дизельний двигун, елементи управління, наявність/відсутність валу відбору потужності (ВОМ), наявність гідравлічної системи (яка допоможе піднімати і опускати навісне обладнання). Більшість тракторів можуть оснащуватися приводом на два або чотири колеса (не завжди обов'язково купувати на всі чотири, так як це додаткова опція).

Потрібен міні трактор?! Тоді вам сюди: вот сюда.

ВОМ

Один з перших питань, на які потрібно відповісти в пошуках ідеального трактора відноситься до потужності і наявності ВОМ (валу відбору потужності). Вибір потужності двигуна безпосередньо залежить від ділянки та характеру виконуваних робіт, а також на кількість видаваної потужності для ВОМ і можливості підключення більш складного обладнання. Наявності ВМО в минитракторе дозволяє підключати весь спектр обладнання, яке вимагає передачі крутного моменту (косарки, мотопомпи, снігоприбирача). Номінальна потужність ВОМ буде визначати розмір косарки або культиватора з яким можна ефективно працювати. Якщо необхідно косити 183 сантиметрової по ширині косаркою, буде потрібно більше кінських сил минитракторе для ВМО, ніж потрібно для косарки з шириною 120 див. Як правило, для більшості фермерів, потужності в діапазоні від 10 до 50 л. с. повинно вистачити.

Вага

Чим більше важить мінітрактор, тим краще буде його прохідність по ділянці. Це особливо необхідно врахувати при складній і кам'янистому ґрунті. Також важкий мінітрактор володіє більшою тяговитостью порівняно з легкими моделями. Тому необхідно розглянути вага знарядь і інших пристроїв, які необхідно буде тягнути з. Як правило для сельскохозйственних угідь досить трактора вагою 500-700 кг, для роботи в комунальній службі від 700 кг відповідно.

Елементи управління

Багато виробників сучасних мінітракторів вийшли на новий рівень, створюючи сільськогосподарські машини, якими можна керувати автомобілем. Крім того, мінітрактори випускаються з кермом, дзеркалами переднього та заднього виду і з закритими кабінами. Але, як правило, для роботи на присадибній ділянці достатньо мати стандартний набір передач - три важеля перемикання - один контролює діапазон швидкостей (висока / низька), один швидкість (з першої по четверту передач), і окремий важіль управління «човник» (вперед / назад).

Варіація на педалях також зазнала змін - нова варіація на педалі є безступінчатим трансмісією (CVT), яка використовує механічну швидкість модуляції замість гідравлічного потоку, стара версія використовує одну або дві педалі, щоб контролювати швидкість і напрямок. Як правило, це теж впливає на вартість.

Гідравліка

Якщо планується робота у багатьох напрямках, з використанням різних швидкостей, то більш ефективна робота здійснюється з плаваючою гідравлікою (передбачає підняття навісного обладнання вгору/вниз/вправо/вліво). Але, якщо гроші відіграють велику роль, ніж зручність і час, то можна придбати трактор з традиційної прямої зубчастою передачею ( підняття вгору і вниз). Робота з нею буде не менш ефективною. Вам потрібно буде зупинити зчеплення і зробити перемикання передач для зміни напрямку.

Колеса

Малюнок протектора і вибір шин в минитракторе впливає на зчеплення коліс з покриттям, відвід води з місця зіткнення коліс із дорогою, швидкість гальмування. Сьогодні найбільш поширені шини – це АГ протектор, агресивні ребристі сільськогосподарські шини.

Шини з малюнком R-4 також домоглися значних успіхів на ринку міні-тракторів за рахунок хорошої тяги на бездоріжжі, зручності і довговічності при роботі на твердих поверхнях.

Найменш агресивний малюнок шини виглядає майже як у позашляхового пікапа, він дає менше зчеплення при поїздці на дорозі після дощу, але забезпечують гладку поїздку по великому ділянки з травою, не залишаючи слідів на газоні. 

Де купити

Не бійтеся порівнювати бренди, ціни і особливості міні-тракторів, вибираючи кращий. Найкращий варіант придбання – це купівля від офіційного дилера ( інтернет-магазин Agrotema.by є офіційним дилером марки Shtenli). Так як після неї не буде проблем в пошуку запчастин, аксесуарів та інвентарю. Крім того, ви будете забезпечені гарантією в разі поломки. 

Після того, як ви зробите вибір трактори і зробите покупку, прочитайте інструкцію з експлуатації, зробіть безпеку пріоритетом № 1 і перетворіть всю цю роботу на фермі в задоволення!

Просмотров: 625 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz