Суббота, 04.05.2024, 11:13
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Октябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Октябрь » 19 » Як вибрати ліжко?
23:18
Як вибрати ліжко?

Як стверджують вчені, 30% життя ми проводимо уві сні. Тому від правильного вибору ліжка багато в чому залежить психічне і фізичне здоров'я людини.

Комфортне положення тіла під час відпочинку забезпечує правильну роботу організму, допомагає піклуватися про поставу і стані хребта, знімає м'язову напругу і дозволяє прокинутися повними сил і енергії для нового дня.

Все це дає право вважати ліжко одним з головних предметів в будинку, до вибору якого необхідно підходити з повною відповідальністю.

 

Які бувають ліжка?

Сучасний меблевий ринок готовий запропонувати широкий асортимент ліжок, що відрізняються один від одного за різними критеріями:

Залежно від віку людини, якій призначено спальне місце, ліжка бувають дитячі та дорослі. Дитячі моделі в свою чергу поділяються на колиски, ліжка для малюків і підлітків. Різниця буде не тільки в розмірі спального місця, а й в загальному дизайні і матеріалі виготовлення.

Одинарні, полуторні і двоспальні ліжка своєю назвою вказують на кількість спальних місць. Відповідно до цього їх розміри варіюються то 70 до 200 см по ширині. При бажанні можна замовити модель з урахуванням індивідуальних потреб замовника.

Зверніть увагу на форму. Вона може бути не тільки звичної прямокутної. Сучасні дизайнери пропонують круглі, овальні й квадратні варіанти спальних місць. Для дитячих кімнат передбачені двоярусні ліжка різних конфігурацій.

Якісні ліжка за доступними цінами замовляйте тут: http://lider-mebeli.ru/.

Відрізняються ліжка матеріалом, формою і висотою головах. Воно може кріпитися безпосередньо до каркасу, а може і зовсім відсутні. В якості прикраси спинки часто використовуються різні балдахіни або фігурні стійки.

Залежно від матеріалу виготовлення ліжка бувають дерев'яні, металеві, виконані з ДСП або МДФ. Ця характеристика багато в чому впливає на міцність виробу і відбивається на ціні даного виду меблів.

Конструкція і кріплення каркаса поділяють ліжка на моделі на ніжках і без. Другий тип, так звані ліжка-подіуми, як правило оснащені вбудованим ящиком для зберігання білизни.

Ліжка побутові та ліжка спеціалізованого призначення відрізняються місцем використання. Перші є домашнім варіантом, а другі обладнані і пристосовані для спеціалізованих установ, зокрема лікарень.

Ексклюзивні моделі від іменитих майстрів і ліжка масового виробництва - дві великі різниці. Ліжко від дизайнерського дому обійдеться в рази дорожче ліжка, купленої в магазині і виготовленої на звичайній меблевій фабриці.

 

Особливості конструкції ліжок

Міцність і довговічність ліжка багато в чому залежить від особливостей її каркаса. Всі моделі ліжок можна розділити на 2 основних види:

з передньої і задньої опорними спинками, з'єднаними бічними панелями;

з одного навісний спинкою-узголів'ям і чотирма бічними панелями (царгами).

У тих моделях, які не передбачають наявність опорних спинок, як опора використовують ніжки, коліщатка або інші пристосування. Існують ліжка з додатковим місцем для зберігання білизни. Вони, як правило, оснащені підйомним механізмом або висувними ящиками.

При виборі ліжка враховуйте деякі особливості конструкції:

найбільш довговічними вважаються каркаси, виготовлені з натурального дерева або металу;

каркаси, виконані з меблевої плити, вважаються економ варіантом і термін служби у таких ліжок менше, ніж у металевих, або дерев'яних.

 

Щоб не розчаруватися в покупці і забезпечити собі комфортний сон на довгі роки, не варто економити. Дешева ліжко прослужить не більше 5 років. Постійний ремонт і заміна що вийшли з ладу кріплень обійдуться значно дорожче, ніж спочатку куплене якісне ложе.

При покупці звертайте увагу на підставу ліжка
Каркас є несучою конструкцією, в той час як підстава ліжка забезпечує опору спального місця. Важливо, щоб його рама була виготовлена ​​з міцного матеріалу. Найкращим варіантом можна вважати використання металу або натурального дерева: сосни, дуба, горіха, берези. Пластикові або дерев'яні ламелі служать для підтримки матраца і кріпляться до рами. Від їх кількості і відстань між ними, багато в чому залежить надійність всієї конструкції.

Великою популярністю в даний час користуються ліжка з підйомним підставою. Встановлений спеціальний механізм забезпечує плавний підйом, відкриваючи просторий ящик для зберігання подушок, ковдр і постільної білизни. Підйомний механізм може бути:

вертикальним (піднімається тільки одна сторона ліжка, як правило, протилежна узголів'я);

горизонтальним (матрац піднімається повністю паралельно підлозі і основи ліжка).

 

Якщо ви хочете, щоб ваш матрац прослужив якомога довше, необхідно забезпечити йому гарне провітрювання з усіх боків. Експерти радять вибирати ліжка з вбудованими ящиками тільки в тому випадку, якщо в квартирі дійсно недостатньо місця для розміщення речей. З цією метою ліжко-подіум буде ідеальним варіантом.

Вибираємо необхідний розмір ліжка
Як правило, розмір ліжка визначається в залежності від її ширини спального місця. З огляду на це все моделі діляться на односпальні, полуторні, двоспальні і сімейні. Визначтеся, скільки людина буде спати на одному ліжку, і виберете ідеальний варіант:

Ширина спального місця односпальним ліжка від 70 до 90 см, що є цілком достатнім для однієї людини, як дитину так і дорослого.
Полуторне ліжко підійде для повних людей або для тих, хто любить спати більш просторо. Ширина спального місця «полуторки» становить 100-135 см.
Двоспальні ліжка призначені для двох, тому ширина повинна бути достатньою для комфортного сну. Мінімально допустимі параметри - 140 см, однак в ідеалі слід вибирати спальне місце шириною не менше 160 - 170 см. При покупці двоспальному ліжку враховуйте розміри готових матраців. В Європі та Америці ліжко шириною більше 2-х метрів називається «королівської». Пам'ятайте, що розміри спального місця і розміри ліжка можуть досить значно відрізнятися, тому при покупці слід обов'язково уточнити у продавця-консультанта цей момент.

Для сімей з маленькими дітьми знахідкою може стати сімейна ліжко з шириною спального місця від 180 до 200 см. На ній точно поміститься вся сім'я.

Довжина матраца стандартна - 190 - 200 см. Якщо ви настільки високого зросту, що ці параметри вам не підходять, меблеві фабрики пропонують додатково збільшити довжину підстави відповідно до потреб клієнта. Як правило, такі модернізації відбуваються за додаткову плату. Матрац теж доведеться замовляти індивідуально.

Вибираємо узголів'я ліжка
Вибір спинки-головах залежить в першу чергу від дизайну спальної кімнати. В даний час у продажу є безліч варіантів, здатних догодити навіть самим вимогливим покупцям. Вибираючи ліжко, враховуйте загальний стиль спальні, дизайн інших предметів меблів, а також функціональність задньої спинки.

Купуючи ліжко в дитячу, подбайте про те, щоб на спинках не було гострих кутів. Металеві або дерев'яні головах можуть травмувати дитину, адже діти бувають такими активними і люблять стрибати на ліжках. Ідеальною для малюка стане ліжко з м'яким тканинним узголів'ям з поролоновою прошарком у формі півкола.

Любителям подивитися телевізор або почитати лежачи в ліжку слід звернути увагу на м'які спинки. Ліжка з таким узголів'ям ніколи не виходять з моди і здатні прикрасити і доповнити інтер'єр в класичному або сучасному стилі. Все буде залежати від кольору оббивної тканини, обраного принта і кількості декоративних елементів.

 

Узголів'я, оббиті натуральною або штучною шкірою, виглядають дуже вишукано і розкішно. Але не варто забувати, що це досить холодний матеріал, тому можуть знадобитися додаткові подушки.

Традиційні дерев'яні спинки вписуються в інтер'єр будь-якої спальної кімнати. Досить підібрати їх в тон до решти меблів, щоб отримати гармонійний ансамбль.

Любителі мінімалізму і сучасного хай-тека можуть сміливо встановити в своїй кімнаті ліжко з металевою спинкою-гратами. Це виглядає ультрасучасному і незвично.

Як правильно поставити ліжко в спальні


Місце в спальні, куди ви поставите ліжко, здатне впливати на якість відпочинку. Деякі поради допоможуть вибрати правильне розташування спального місця для безтурботного і спокійного сну:

Не варто встановлювати ліжко узголів'ям до вікна або дверей. На думку психологів, таке розташування здатне викликати психологічний дискомфорт і почуття тривоги.

Близьке розташування до батареї або каміну не забезпечує комфортну температуру під час сну.

Фахівці в області парапсихології стверджують, що не слід встановлювати ліжко навпроти дзеркал. Цей містичний предмет здатний поглинати енергію. Прокинувшись, ви будете відчувати втому і слабкість.

Для повного внутрішнього комфорту узголів'я ліжка має розташовуватися максимально близько до стіни.

Якщо в кімнаті стоїть інша меблі, ліжко не повинна перешкоджати її відкриванню. В ідеалі відстань між шафою, комодом і ліжком має відповідати ширині відчинених дверцят плюс тридцять додаткових сантиметрів.

Широке спальне місце не повинно стояти впритул до стіни. Це ускладнить прибирання ліжку і зробить незручним підхід до неї. Таке розташування підійде для односпальним ліжка в дитячій кімнаті або в спальні з маленьким метражем.

Не забувайте, що якою б красивою не була ваша ліжко, основне її призначення - забезпечувати вам зручність і комфорт під час сну!

 

Просмотров: 681 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz