Пятница, 19.04.2024, 22:09
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Октябрь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2017 » Октябрь » 20 » Як вибрати електрочайник: 13 важливих параметрів
23:08
Як вибрати електрочайник: 13 важливих параметрів

Що складного в тому, щоб вибрати чайник?

Якщо ви прийдете в магазин побутової техніки або відкриєте інтернет-магазин з товарами для дому, вас просто зіб'є з ніг різноманіття вибору. Чайник в стилі хай-тек, в традиційному китайському стилі, з пластиковою ручкою, зі свистком і т. д. І як тут вибрати?

Всі чайники здатні кип'ятити воду. Але це, звичайно ж, не означає, що вони всі однакові. Пропоную вам відповісти на кілька простих запитань, які суттєво полегшать ваш вибір.

Що потрібно знати, щоб вибрати електрочайник?

1. Яка загальна ємність чайника?

Більшість моделей вміщують 1,5 літра. Для багатьох людей цього достатньо. Якщо ж ви зазвичай кип'ятіть воду на 1-2 чашки чаю, то вам вистачить навіть одного літра. А ось якщо у вас велика родина або часто збираються в гості друзі-шанувальники чаю, то краще вибирати чайник більшого обсягу.

2. Швидкість кипіння

Наскільки швидко закипає вода в чайнику — один з найголовніших параметрів. Чому? По-перше, ви навряд чи будете раді 3-годинного очікування чашки чаю. А по-друге, тривале очікування — це зайві витрати електроенергії.

Зазвичай чайнику потрібно 3-4 хвилини, щоб закипіти. Якщо ви знайдете модель з меншим часом, це буде тільки плюс. Тому при виборі чайника уточніть, за скільки закипає літр води і скільки часу потрібно на мінімальну кількість води.

3. Шум

Гучні чайники дратують так сильно, як електричні дрилі. Серйозно. А вам вистачає і сусіда — фаната дрилі, навіщо тримати вдома такий же чайник? Тому звертайте увагу на такий параметр.

Потрібен електрочайник?! Значить вам сюди: http://www.aks.ua/catalog/yelektrochainik/.

4. Як чайник довго залишається гарячим?

Ще одна важлива і зручна особливість — здатність чайника зберігати тепло після закипання. Деякі моделі можуть підтримувати температуру води на бажаному рівні протягом приблизно 30 хвилин -1 години, що дуже зручно, погодьтеся. Адже не доведеться підігрівати воду, якщо вам раптом захотілося ще одну чашку чаю.

5. Автоматичне відключення захист від загоряння

Зізнайтеся, хоч раз, але забували вимкнути чайник. У мене як-то була модель, в якій зламалася функція автоматичного відключення при закипанні. Я не особливо турбувалася з цього приводу. Ще не відволіклася на розмову з подругою по телефону і не забула про те, що поставила воду кип'ятити. Думаю, не потрібно розповідати, чим справа закінчилася. Добре хоч до пожежі не дійшло.

Тому автовідключення — дуже важлива (а іноді і життєво необхідна) функція безпеки. Обов'язково переконайтеся, що вона передбачена в моделі і що працює належним чином.

6. Не проливається чи носик?

Ви вирішили зробити собі чашку чаю. Але поки ви заливали заварку окропом, навколо чашки утворилося невеличке озерце ... Знайомо? Таке явище небезпечне. Вода може потрапити на шнур, розетку або ваші руки.

У більшості моделей чайників є невикористані носики, які захищають від цього ризику. Обов'язково звертайте увагу на цей параметр.

7. Яку мінімальну кількість води можна кип'ятити?

Якщо ви хочете заварити 1 чашку ранкової кави або зеленого вечірнього чаю, то навряд чи вам потрібен повний чайник води. При виборі чайника зверніть увагу на те, яку мінімальну кількість води в ньому можна закип'ятити. Це допоможе вам заощадити на електроенергії.

8. Функція вибору температури

Деякі моделі мають функцію вибору температури. Вона дозволяє вибирати, наскільки сильно гріти чайник.

Навіщо це потрібно? Наприклад, цінителі чаю точно знають, що температура заварювання чорного і зеленого чаю різна. А для заварювання кави краще всього підійде вода, температура якої 90-95 ° C. Тому така функція допоможе вам приготувати «правильну» напій.

9. Зручна ручка та температура поверхні чайника

Ручка — це найважливіша частина чайника, і просто необхідно, щоб вона була зручною і неслизькою. Адже якщо під час використання чайник вислизне з руки, наслідки можуть бути сумними. Сьогодні більшість моделей мають ергономічні ручки з гарним зчепленням.

Також важливо звернути увагу на те, ручка стає гарячою. Якщо вона нагрівається, це може призвести до опіків і викликати проливання води. Тому не варто недооцінювати цей параметр.

10. Нагрівальний елемент на поверхні або прихований?

Між моделями цих двох типів немає особливої різниці. Але нагрівальний елемент може зменшувати обсяг, який ви могли б використовувати для води. Крім того, вам доведеться часто чистити цей елемент від накипу, що також не дуже зручно. Якщо ви вибираєте модель з відкритою спіраллю, стежте, щоб вона повністю була вкрита водою.

11. Розмір і вага

Електричний чайник ви, ймовірно, будете використовувати кожен день. А моделі, які важкі й погано збалансовані, можуть стати справжнім тренажером для рук.

Якщо ви відчуваєте, що чайник досить важкий, навіть коли порожній, краще залиште його на полиці магазину.

12. Матеріал фільтра

На носиках часто встановлюють фільтр-сіточку. Вона буває декількох типів. Найпопулярніша — нейлонова. Вона недовговічна і на ньому швидко утворюється наліт. Друга за популярністю — металева. Вона більш довговічна. Сіточки з позолотою збирають на своєї поверхні менше накипу.

13. Матеріал корпусу

Самий популярний матеріал — пластик. Він є різних кольорів і рівнів прозорості. Ледь не самий міцний матеріал, але досить дешевий. Однак якщо в моделі був використаний неякісний пластик, чайник з часом втрачає колір і стає крихким.

Другий за популярністю матеріал — метал або нержавіюча сталь. Красиво виглядають на будь-якій кухні. Такі чайники міцніше пластикових, але на них видно будь-які забруднення і відбитки пальців. Тому їх доведеться часто протирати.

Скляні моделі — одні з найбільш оригінальних. І вони вважаються найбільш безпечними для здоров'я. Але з таким чайником потрібно поводитися дуже обережно, тому що скло не зазнає ударів

Просмотров: 436 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 1
1 Debenyuk  
0
https://mobi-aks.com.ua/

Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz