Суббота, 20.04.2024, 17:09
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Апрель 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2018 » Апрель » 18 » ЯК ВИБРАТИ ДРИЛЬ ДЛЯ ДОМУ?
23:36
ЯК ВИБРАТИ ДРИЛЬ ДЛЯ ДОМУ?

Дриль, поза всяким сумнівом, є найбільш затребуваним і найпопулярнішим інструментом будь-якого домашнього майстра. З її допомогою можна й повісити полицю, і меблі полагодити, і вкрутити пару саморізів. Однак для всього цього потрібен відповідний і надійний інструмент. Так як ринок інструментів наповнений найрізноманітнішими моделями всіх кольорів і назв, правильний вибір може стати справою нелегкою. Для того, щоб купити дійсно хорошу дриль для ремонту і будинку в цілому, навіть якщо Ви будете її використовувати як шуруповерт, міксер або ж як ударну дриль, рекомендуємо спочатку ознайомитися з основними тезами про те, як же правильно вибрати цей інструмент. Давайте для початку розберемося, які дрилі бувають і в чому полягають основні відмінності між ними.

Безударна Дрель

Цей інструмент призначений для різання акуратних отворів за допомогою свердління в самих різних матеріалах. Будь то деревина, метал або пластик. Завдяки тому, що ненаголошені дрилі володіють невеликими габаритами і вагою, можуть забезпечити максимальну точність у виконанні своїх завдань.

Ударний дриль

Цей інструмент по своїй суті є певним гібридом ненаголошеній дрилі і перфоратора. Крім стандартних функцій свердління ударний дриль володіє режимом свердління з ударом. Завдяки йому користувач зможе проробляти отвори в твердих матеріалах, таких як камінь, бетон і цегла.

Замовляйте ударний дриль на сайті: https://lainer.com.ua/catalog/instrument/elektroinstrument/dreli/.

Дриль-міксер

Міксери є більш вузькоспеціалізованими інструментами. В їх функції крім свердління входить також змішування різних будівельних сумішей. Виходячи з цього, дрилі-міксери у своїй більшості є професійними інструментами і рідко купуються для домашніх потреб.

Перфоратори

В принципі це не дриль. Однак багато домашні майстри для домашніх робіт набувають саме перфоратори, тому я не можу оминути їх своєю увагою в цій статті. Якщо головне завдання дрилі – свердління точних отворів, то завдання перфоратора – руйнування. За допомогою перфоратора легко можна зробити отвір у бетонній стіні або за допомогою ударного режиму зруйнувати цегляну стіну або пробити паз під електропроводку. Однак слід чітко усвідомлювати те, що перфоратори не призначені для точного свердління. Намагаючись зробити таке отвір перфом, користувач просто ризикує зіпсувати матеріал і поверхню. Тому задаючись питанням, що краще вибрати дриль або перфоратор, усвідомлюйте те, що це інструменти в принципі різні за призначенням.

Коли ми розібралися в типах дрилів та їх призначення, давайте перейдемо до основних функцій і показниками, на які необхідно звертати увагу при виборі дрилі.

Потужність двигуна

Найважливіший показник в оцінці загальної продуктивності дрилі. Від цього показника залежить те, з якими за складністю завданнями Ви зможете впоратися. Однак при цьому не можна не враховувати той фактор, що чим більшою потужністю володіє двигун – тим великим за вагою він є, і весь інструмент відповідно теж. Тому для свердління звичайних отворів не варто купувати занадто великі по потужності дриля. Для ненаголошених моделей цілком достатньо потужності 500-600 Ватів. Для ударних – 600-1200 Ват. 

Швидкість обертання та її регулювання

Для того, щоб зробити точний отвір у різних матеріалах необхідно, щоб дриль володіла достатньою швидкістю обертання. Більш того, для роботи з різними матеріалами бажано, щоб на дрилі можна було ще й точно регулювати швидкість обертання. Наприклад, алюміній і деревину найкраще свердлити на низьких обертах. Тому при виборі конкретної моделі дрилі віддавайте перевагу не тільки максимальному числу оборотів, але і наявності регуляторів цих самих зворотів. Звертайте увагу на те, щоб дриль мала регулятором обертів. Звичайно їх встановлюють на кнопці включення і виглядають вони у вигляді невеликого коліщатка.

Тип патрона

Дрилі у своїй масі володіють двома різновидами патронів. Ключовий патрон фіксує свердло за допомогою закручування його за допомогою спеціального багатогранного ключа. Швидкозажимний патрони використовують ту ж технологію фіксації, однак при їх закручуванні не потрібно використовувати ключ, оператор закручує патрон рукою. Ключовий патрон є більш надійним пристосуванням, однак зміна робочих насадок в ньому здійснюється досить повільно. Швидкозатискний патрон може значно скоротити час зміни насадок, однак багатьма майстрами вважається не таким надійним як ключовий. Крім того, окрему увагу слід приділити типами патронів встановлюються практично на всі сучасні перфоратори – патрони системи SDS. Їх головна перевага – швидка зміна насадок і ефективність в ударних роботах. Однак є одне величезне "але". Розхідники, що підходять під патрон SDS, виробляються тільки для робіт з твердими матеріалами (бури по каменю та цегли та бетону). Ви не зможете встановити свердло по металу або дерева в патрон SDS. 

Сила удару (для перфораторів)

Найважливіший показник ударної функції – сила удару. Чим вона більше, тим легше буде справлятися інструмент з роботами по руйнуванню. Вимірюється сила удару в Джоулях. Для того, щоб зробити отвір у цегляній або бетонній стіні цілком достатньо, щоб перфоратор володів силою удару в 2 Джоуля. Однак якщо Ви націлилися штробіть або руйнувати стіни, сила удару буде потрібно побільше. Великі перфоратори мають енергію удару в 5 і навіть більше Джоулів. Ось такі апарати зможуть легко впоратися зі своїми ударними завданнями.

Наявність додаткових функцій

Вони не обов'язкові, але можуть зробити роботу значно простіше. В першу чергу звертайте увагу на наявність реверсу – можливості обертати робочі насадки в обидві сторони. Ця опція може дуже стати в нагоді, якщо Ви захочете використовувати дриль в якості шуруповерта а також в моменти клина свердла. Крім того, в роботі відмінно допоможуть наявність додаткової рукоятки, глибиноміра і блокування кнопки включення.

Враховуючи все вищевикладене, ми щиро сподіваємося на те, що дана інформація допоможе Вам вибрати відповідний інструмент. Якщо ж Ви ніяк не можете визначитися з вибором, у Вас завжди є можливість зв'язатися з нашими менеджерами по телефону і отримати докладну консультацію.

Просмотров: 867 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz