Пятница, 27.04.2018, 01:53
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Март 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2018 » Март » 25 » Як отримати студентську шенгенську візу
23:54
Як отримати студентську шенгенську візу

Освіта в країнах Євросоюзу сьогодні стало доступне багатьом (завдяки різним програмам і великій кількості видів навчання). У 2017 році за статистикою, найбільш популярними у бажаючих отримати закордонні дипломи є Франція, Німеччина, Іспанія, Фінляндія, Швеція.

Якщо ви вирішили відправитися в одну з країн-учасниць шенгенської угоди для навчання, то перед вами — в першу чергу — постають питання: «Як отримати студентську візу? Щоб оформити шенгенську візу для студентів, які документи потрібні?» Адже лише такий дозвіл на перетин кордону дозволить втілити свою мрію в життя. Наша стаття розповість вам все про студентське шенгенській візі (її також називають навчальної).

В яких випадках потрібна студентська віза?

Більшість людей вважає: навчальний шенген видається тільки тим, хто поступить в якийсь вуз, фінансований і в деякій мірі контрольований державою. Однак це не так. Ви будете вважатись студентом, якщо будете зараховані на курси, що забезпечують підвищення кваліфікації, при відвідуванні шкіл з мовним ухилом, за участю в ряді спеціальних програм, наприклад, обміну учнями. Критерій, важливий для посольства, – це наявність у навчального закладу акредитаційного посвідчення і ваше обґрунтування необхідності навчання саме в Євросоюзі. На жаль, багато хто бажають перебувати за кордоном тривалий час і роблять для цього все можливе, включаючи і такий варіант, як студентська віза.

Вчитися можна і по туристичній візі, якщо час дозволяє вам це зробити (наприклад, у вас мультивіза терміном на рік).

Проте навчальний шенген має ряд переваг. Серед них звільнення від сплати візового збору, можливість перебування за кордоном кілька місяців безвиїзно і навіть дозвіл на роботу (правда, строго обмежена кількість годин).

Плануєте отримувати візу?! Тоді вам сюди: http://homo-tour.by/.

Які плюси навчання в країнах Євросоюзу?

Престижну освіту у відомих вузах Європи, що мають багатовікову історію.
Відвідування мовних курсів, спортзалів, участь у конференціях, семінарах, симпозіумах і т. п. за мінімальну суму або зовсім безкоштовно.
Спілкування з носіями мови і – як наслідок – володіння іноземною досконало, причому не тільки в писемній, а і в розмовній формі.
Численні знижки та пільги.
Можливість їздити по всім країнам шенгену за візи для студентів.
Якісний мед обслуговування та лікування за недорогою студентської страховці.
Можливість стажування в ЄС протягом або після навчання.
Можливість працевлаштування в державах Єврозони, отримання робочої візи, дозволу на проживання.
Отримання відстрочки від армії відповідно до законодавством РФ.

Як можна оформити навчальну візу?

Для отримання шенгену є кілька способів.

По-перше, ви можете зробити це самостійно, звернувшись в консульський відділ при посольстві тієї країни, в яку ви збираєтеся поїхати з метою навчання, або в консульство (для жителів регіонів).

По-друге, ви можете оформити студентський шенген в візовому центрі (врахуйте, з вас візьмуть додаткові гроші).

По-третє, є можливість довірити все професіоналам з акредитованого спеціалізованого агентства (вже вони-то точно знають, як отримати візи студентам).

Які типи шенгенських віз для студентів існують?

Можна виділити два типи студентських віз:

короткострокова (до 90 днів);
тривала (понад 90 днів).
Однак необхідно пам'ятати, що це не просто 3 місяці за кордоном, а тільки протягом півроку. Саме такий максимальний термін, який допустимо для не резидентів.

Також варто знати, що отримати короткострокову візу легше і швидше. Тоді як запит на довгострокове дозвіл може розглядатися до трьох місяців.

Є відмінності і в наборі документів (точний список краще дізнаватися на офіційному сайті посольства).

Який перелік документів потрібен для студентського шенгену?

Вам знадобляться наступні папери:

закордонний паспорт, дійсний ще три місяці після повернення з поїздки і має три вільні сторінки;
анкети на отримання шенгену, заповнюються мовою тієї країни, куди ви їдете вчитися;
фотографії встановленого зразка;
медичний міжнародний поліс з мінімальною сумою страхового покриття в 30 тисяч євро;
офіційний лист з вузу з печаткою;
квитанція про оплату навчання та – у разі неповної оплати – гарантійний лист;
мотиваційний лист із зазначенням мети навчання (це може бути бажання роботодавця, можливість кар'єрного просування, переїзд за кордон у майбутньому);
довідка з місця роботи за згодою роботодавця надати вам відпустку з метою навчання або відмітка про постійному доході із зазначенням його джерел;
бронь готелю, договір оренди кімнати або квартири; у випадку наявного запрошення від приватної особи – даний документ в оригіналі;
підтвердження фінансового добробуту, наприклад, виписка з банку чи спонсорський лист;
підтвердження бажання покинути країну після навчання (наприклад, наявність в РФ сім'ї, власності тощо).
Це, звичайно, не весь список, так як кожна держава Євросоюзу встановлює свої вимоги до переліку паперів.

Крім того, якщо вам потрібна довгострокова студентська віза, то ви повинні будете додати автобіографію, копії дипломів у перекладі і т. д.

Додаткові документи з вас зажадають і в тому випадку, якщо виїжджає неповнолітній.

Скільки оформляється студентська віза?

Розгляд документів на шенген з метою навчання проходить у середньому протягом 14 — 30 днів. Термін залежить від країни в'їзду, від типу візи, від пори року, коли ви подаєте папери. Так в туристичний сезон (влітку, перед новорічними канікулами) час очікування затягнеться. Також варто враховувати, що беруться тільки робочі дні, а не вихідні або святкові. Хоча можливо і термінове оформлення візи для студентів (1-2 дні).

У яких випадках вам можуть відмовити в видачі візи для навчання?

Для цього є кілька причин:

ви неправильно заповнили документи, представили неповну їх комплектацію або вказали невірні відомості;
у вас недостатньо грошей на рахунку;
у співробітників виникли питання про надійність запрошуючої сторони;
графік навчання не відповідає типу запитуваної візи за терміном: навіщо, наприклад, перебувати за кордоном цілий рік і при цьому відвідувати заняття раз на тиждень;
ви не відвідували заклад, хоча вам вже була видана студентська віза і невідомо з якою метою ви бажаєте отримати повторну;
у вас не було досвіду поїздок в ЄС чи, навпаки, ви отримали відмову у візі від якогось посольства;
у вас вже є дійсний шенген, тому навчальна віза видана бути не може без анулювання попередньої.

Пам'ятайте, що причини відмови вам пояснювати не повинні. Однак не турбуйтеся: проаналізуйте всі свої дії, виправте помилки і подавайте документи на візу повторно. Можливо, проконсультуйтеся з фахівцями. Якщо такий досвід у вас вже був, прикладіть роздруківку листування з співробітниками консульського відділу подаються до паперів.

Просмотров: 18 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz