Четверг, 25.04.2024, 17:59
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Май 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2017 » Май » 13 » Як і яку вибрати кавоварку?
01:08
Як і яку вибрати кавоварку?

Чашечка гарячої та запашної кави рано вранці допомагає не тільки прокинутися від сну, але і, безсумнівно, приносить задоволення і піднімає настрій. Звичним кави для всіх став швидкорозчинний, але ніхто не буде сперечатися, що це не найкращий варіант. Справжній зварений кави набагато смачніше і корисніше, і справжні любителі цього напою готові навіть раніше прокинутися, щоб зварити його в турці. Однак даний спосіб приготування кави вимагає навичок і постійного спостереження за процесом варіння. Найкраще рішення – це, звичайно ж, кавоварка. Але яку вибрати кавоварку, щоб влаштовувала, і ціна і якість?

Вибір кавоварки для дому. Краплинні кавоварки.
Правильний вибір кавоварки, також як і вибір блендера можна зробити тільки вивчивши всі типи приладів. Найпростішим видом кавоварок є краплинні. Принцип роботи такого типу кавоварок описує саме слово «краплинна»: вода, нагріта до необхідної температури, капає на заздалегідь перемелені зерна кави. І таким чином, передає смакові і ароматичні якості. Начебто, ось вам і справжня кава, але його смак не буде таким насиченим, як, наприклад, кава, яку готують у кафе. Все тому, що насиченість смаку виходить досягти тільки завдяки ефірним маслам, які утворюються при проходженні води через кавові зерна під сильним тиском. А в крапельних кавоварках вода просто капає на зерна і виходить кави «американо». Слід зазначити, що ціна таких кавоварок починається від 500 рублів.

Потрібна кофеварка?! Тоді вам сюди: coffeebuy.pro.

Яку вибрати кавоварку — ріжкову?

Для любителів кави «еспрессо» підійдуть ріжкові кавоварки (їх ще називають кавоварки-еспресо). Аналогічно, принцип роботи полягає в самій назві: еспресо означає під тиском, «під пресом». В ріжок засипаються вже перемелені зерна кави, і нагріта до необхідної температури вода під тиском проходить через каву.
Традиційною нормою приготування еспрессо вважається далвение 15 бар і температура 92о С, тому купуючи ріжкову кавоварку, не знаючи точно, яку вибрати кавоварку, зверніть увагу на цей показник. Крім того, важливий і матеріал, з якого виконаний ріжок – віддавайте перевагу рожку з металу. У хороших ріжкових кавоварок є функція вибору міцності напою, а деякі здатні навіть запам'ятати вибраний режим. Іноді присутній і функція підігріву чашок, що важливо, оскільки вважається, що від великого перепаду температури смак кави може зіпсуватися.

Ріжкові кавоварки готують і капучіно (капучіно – це той же еспрессо з молочною піною) з допомогою капуччинатора, який у свою чергу може бути автоматичним і ручним. При ручному капуччинаторе потрібно самому опустити соломинку в склянку молока, а при автоматичному просто залити молоко в потрібний відсік кавоварки і включити функцію капучіно.

Вартість непоганих ріжкових кавоварок або по-іншому кавоварок еспресо починається від 3000-3500 рублів.

Яку вибрати кавоварку — капсульну?

Капсульні кавоварки стали дуже популярними останнім часом. Не треба молоти зерна і засипати їх в кавоварку. Необхідно лише придбати готові капсули з кавовим порошком в магазині. 1 капсула – це одна чашка кави, причому представлена велика кількість смаків. Оскільки капсульна кавоварка, то кава готується тільки з капсул і ніяк інакше. Капсульні кавоварки до того ж досить дорогі. Ціни варіюються від 7000 рублів до 30.000 рублів, причому навряд чи ви зможете знайти якісну капсульну кавоварку дешевше ніж за 15.000-17.000 рублів.

Більш того, доведеться постійно купувати капсули, від 200-250 рублів за 10 штук. Популярність капсульних кавоварок дуже сумнівна з такими постійними витратами, і схоже, що це просто черговий маркетинговий хід.

Яку вибрати кавоварку — комбіновану?

А як бути, якщо один член сім'ї любить каву еспресо, а інший – американсько? Яку вибрати кавоварку для дому? Не купувати ж дві кавоварки. Рішення є – комбінована кавоварка, яка приготує обидва виду напою. У деяких приладах є і функція капуччинатора, так що це самий оптимальний варіант, на думку кулінарного порталу Delikates.me. При бажанні, можна знайти комбіновану кавоварку від 5000 рублів.

На превеликий жаль, асортимент комбінованих кавоварок не так великий, але коли точно знаєш, яку вибрати кавоварку, у плані її найважливіших якостей: потужність, тиск 15 бар для еспресо, температура нагріву, ємність чаші не менше 1-1.2 літри, наявність функції капуччинатора, то правильний вибір забезпечений.

Просмотров: 428 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz