Пятница, 29.03.2024, 17:55
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Май 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2017 » Май » 10 » 10 фактів про натяжних стелях, які Вам потрібно знати.
23:12
10 фактів про натяжних стелях, які Вам потрібно знати.

Сьогодні при обробці стель найчастіше використовуються натяжні полотна. Вони дуже зручні і практичні, при цьому дозволяють реалізовувати фактично будь-дизайн-ідеї. Однак незважаючи на таку популярність, навколо натяжних стель раніше виникає маса питань. І в першу чергу вони пов'язані з самим поняттям натяжних стель.
 Власне, натяжна стеля – це ідеально рівна поверхня, утворена спеціальної ПВХ-плівкою (або особливим тканинним полотном). Іншими словами, це высокоэстетичное декоративне покриття, за допомогою якого можна швидко і без особливих трудовитрат сформувати абсолютно рівна стеля. Іншими способами обробки домогтися такого результату набагато складніше.
1. Чому варто вибрати натяжні стелі?

Причин для такого рішення.
 По-перше, отримання естетичної, ідеально рівній поверхні. Жоден повноцінний ремонт квартир не обходиться без стельової обробки, а за допомогою натяжних стель цей етап можна провести з мінімальними витратами і максимальним результатом.
 По-друге, натяжні стелі можуть бути не тільки ідеально рівними. За допомогою ПВХ (або тканинних) полотен можна створювати будь-які багаторівневі конструкції, в тому числі і самих хитромудрих конфігурацій. А значить, немає ніяких обмежень для дизайнерської фантазії. Крім того, натяжний полотно може бути будь-якого кольору, в тому числі і з фоторисунком. Монтують плівкові і тканинні перекриття і в приміщеннях складної архітектури (з арками, колонами, шафами-купе тощо)
 По-третє, на таких стелях не утворюється конденсат, вони практично не «притягують» пил та інші забруднення. То є їх зовнішній вигляд незмінним на протязі довгих років. Як наслідок, догляд за такою стелею не потребує особливих зусиль.
 По-четверте, натяжні полотна дуже міцні, вони успішно протистоять затоплень і побутовим впливів. По суті, єдине, чого бояться такі стелі – це порізи, точкові перегріви і сильно підвищені/знижені температури. Дуже високі температури викликають розтягнення і розплавлення ПВХ-плівок, морози – промерзання і розтріскування.
Потрібні натяжні стелі?! Тоді вам сюди: натяжной потолок цена.

2. Як вибирають натяжнe стел.?

 Вибирати полотно потрібно виходячи з декількох чинників. По-перше, це фактура. Сьогодні випускаються матові, глянцеві і сатинові стелі. Матові полотна шорсткуваті, за своїм зовнішнім виглядом вони максимально нагадують текстуру побілки. Такі стелі не блищить і не відображають світло, це потрібно враховувати при оформленні інтер'єру.
 Глянцеві полотна володіють яскраво вираженим, практично дзеркальним, блиском. Вони візуально розширюють простір і відрізняються більш багатою оттеночной гамою. Стеля ж з сатинового полотна має легкий, малопомітний блиск і гладку поверхню. Він нагадує фактуру водоемульсійною фарби.
 По-друге, повинні враховуватися висота і площа приміщення. Чим нижче стелі, тим більш акуратно потрібно вибирати декоративні перекриття. Якщо у просторих кімнатах можна облаштувати стелі будь-якої колірної гами і складності, то в невеликих приміщеннях краще застосовувати більш прості конструкції, які не будуть візуально «обважнювати» обсяг.
 По-третє, не варто забувати і про освітлення. По суті, з натяжними стелями можна використовувати будь-які світильники, єдине обмеження – їх потужність. Справа в тому, що дуже потужні лампи викликають перегрів полотна, що приводить в кращому разі до руйнування стелі, у гіршому – стає причиною загоряння. Тому потужність ламп розжарювання не повинна перевищувати 60ВТ, галогенових світильників – 35Вт. Виконувати електромонтажні роботи по розведенню освітлення треба до встановлення декоративних стель.
 Ще один фактор – звукоізоляція. Треба пам'ятати, що натяжні полотна лише позбавляють від незначних акустичних ефектів (наприклад, луни), шумопоглинаючими властивостями вони не володіють.

3. Де можна встановлювати натяжні стелі?

По суті, використовувати ПВХ або тканинні стелі можна скрізь.
Торгові та розважальні центри, офіси та адміністративні будівлі, лікувальні, освітні та дитячі установи, квартири і котеджі, - цей перелік далеко не повний.
Існує лише кілька обмежень, пов'язаних головним чином з температурним режимом.
 По-перше, натяжні стелі можна використовувати в холодних, неопалюваних приміщеннях, повітря в яких охолоджується нижче 0ºС. Гаражі, балкони, веранди, тераси, - якщо приміщення взимку промерзає, застосовувати в ньому натяжна стеля не можна.
Єдине виключення – тканинні морозостійкі варіанти, але їх вартість досить висока, тому, наприклад, для необогреваемой тераси це не самий вигідний варіант.
По-друге, потрібно пам'ятати, що плівкові полотна не виносять перегріву і високих температур. Це означає, що ставити їх в сильно перегреваемых приміщеннях також не можна.

4. Що таке «шовні» і «безшовні» стелі?

Багато фірм, що займаються монтажем натяжних стель, активно рекламують так звані «безшовні» варіанти, позиціонуючи їх як найбільш якісні і довговічні перекриття. Зрозуміло, і вартість таких стель озвучується більш висока, ніж для «шовних» аналогів. Насправді поняття «безшовний натяжна стеля» досить умовно і часто зовсім неупотребимо.
 По-перше, все залежить від площі приміщення. Адже будь-натяжний полотно має певну ширину, тому якщо розмір кімнати перевищує цей параметр, освіта стикувального шва неминуче.
Іншими словами, справжній безшовні стелі можливий лише у відносно невеликих кімнатах. У цьому випадку полотно викроюється за розміром приміщення і не нагрівається при монтажі.
 По-друге, шов, що утворюється при зварюванні полотен, практично непомітний. Його товщина становить лише 0,2 мм, візуально помітити таку тонку смужку на стельовому перекритті, по суті, нереально. Крім того, згідно з правилами стикувальні шви розташовують перпендикулярно світловому потоку, що зводить ймовірність його виявлення до нуля.

5. Наскільки опуститися рівень стелі?

Прийнято вважати, що натяжні стелі «з'їдають» висоту приміщення. Це не так. Звичайно, стеля опуститься, але лише незначно, причому величина крадіжки буде залежати від декількох факторів.
 По-перше, від стану чорнової стелі. Якщо сам стелю і кутові стики зі стінами рівні, то рівень знизиться лише на 3см. Це мінімальна відстань, необхідне для установки кріпильного багета.
Якщо при монтажі натяжної стелі необхідно заховати будь-які комунікації (наприклад, вентиляційні короби) або дефекти перекриттів, то нова висота буде розраховуватися індивідуально.
 По-друге, рівень декоративного стелі залежить від типу використовуваних вбудованих світильників. Існують спеціальні моделі, призначені саме для натяжних полотен. Вони відрізняються невеликою цоколем і знижують висоту приблизно на 5см. В цілому зниження рівня визначається висотою «ніжки» світильника і може досягати 10см.
 По-третє, потрібно пам'ятати, що якщо використовуються 9-12-вольтні точкові світильники, то вони вимагатимуть додаткової установки трансформатора. Він розміщується над натяжним полотном, що також треба враховувати. Крім того, при поломці трансформатора потрібно частковий демонтаж полотна для її усунення.

6. Може натяжна стеля лопнути при затопленні?

 Незважаючи на те, що натяжні полотна набагато краще інших декоративних перекриттів протистоять затоплень, вони також можуть зруйнуватися від надмірного впливу. Тому за глобальними сантехнічними роботами сусідів зверху все ж варто доглядати.
По-перше, такі стелі розраховані на навантаження до 100кг (відповідно – 100л води) на метр квадратний. Якщо затоплення дуже сильний або тривалий, то навантаження перевищить допустиму норму і полотно просто прорветься.
 Але якщо кількість води буде менше граничного, то стелю не постраждає. В цьому випадку він просто провисне під вагою води.
Щоб ліквідувати наслідки такого потопу, потрібно викликати бригаду фахівців-монтажників. Вони акуратно зіллють воду, не пошкодивши при цьому полотна. Самостійно намагатися впоратися з наслідками не варто.
По-друге, потрібно пам'ятати, що натяжні ПВХ-полотна не люблять перегрівів. Якщо вода дуже гаряча, то вона може «проплавити» стеля при обсягах, менших критичної маси.
 По-третє, ще одна можлива небезпека – це неякісні шви. Якщо установка стелі була виконана непрофесіоналами, то шви можуть легко розійтися під тиском мас води.

7. Як встановлюють натяжні стелі?

Процес монтажу натяжних полотен виглядає досить складним і трудомістким, особливо при багаторівневих і криволінійних конструкціях. Однак насправді він протікає досить швидко і практично не вимагає спеціальної підготовки приміщення. У середньому установка простого стелі в кімнаті площею близько 20 м2 займає лише близько 2 годин.
 По-перше, для натяжних полотен не треба готувати чорнові перекриття. Єдині вимоги – на базовому стелі не повинно бути обсипаються фрагментів штукатурки, ліпнини або іншої декоративної обробки.
В іншому випадку відшаровуються елементи будуть падати на полотно, що неминуче призведе до його пошкодження.
 По-друге, при монтажі немає необхідності виносити з кімнати меблі. Цілком достатньо просто зрушити її в центр приміщення, щоб забезпечити вільний доступ до стін і стелі. Якщо виконується ремонт кухні, а стінові шафки вже повішені, то, можливо, навіть не буде потрібно їх знімати. Все залежить від відстаней між шафками і стелею. Меблі потрібно буде просто захистити від неминучої монтажної пилу. Однак потрібно пам'ятати, що кожне приміщення індивідуально, і остаточні рекомендації може дати тільки майстер безпосередньо перед установкою.
 По-третє, при монтажі, незважаючи на використання нагрівальних елементів, температура в приміщенні підвищується незначно. Справа в тому, що використовується точковий нагрів полотен, а значить, на меблі і інші елементи оздоблення впливу не буде. Єдина умова – кімнатні квіти все ж краще винести, оскільки вони можуть виявитися чутливими навіть до незначних перепадів клімату.
 По-четверте, встановлення натяжних стель, по суті, можна виконувати на будь-якому етапі ремонтно-оздоблювальних робіт. Хоча зручніше спочатку завершити малярні та штукатурні роботи, потім змонтувати стелю і лише потім обклеювати або фарбувати стіни. Справа в тому, що при монтажі кріпильного профілю неминуче висвердлювання отворів по периметру кімнати, а це призводить до утворення пилу, яка буде осідати на стінах.

8. Як доглядати за натяжними стелями?

 Питання догляду за натяжними полотнами хвилює багатьох. Адже який сенс витрачати кошти на монтаж декоративного перекриття, яке доведеться постійно очищати і підтримувати в первісному вигляді? З ПВХ і тканинними полотнами цього не потрібно.
По-перше, натяжні стелі не потребують частого очищення. На них майже не осідає пил, вони не жовтіють і не покриваються шаром кіптяви, не вбирають неприємні запахи. До речі, саме тому такі полотна є ідеальним варіантом для кухонь.
 По-друге, якщо забруднення все ж утворилися, їх можна легко видалити за допомогою звичайного мильного розчину і губки. Головне – не використовувати абразивних засобів і агресивної побутової хімії. Також неприпустимі металеві щітки та інші засоби, які можуть порізати плівку.
А якщо зник блиск глянцевого полотна, то у мильний розчин потрібно додати трохи нашатирю, протерти ним і відполірувати поверхню сухою тканиною.
 По-третє, натяжні стелі досить протирати від пилу м'якою сухою тканиною) пару раз в рік. Частіше поверхню обробляти їх просто немає сенсу. Зрозуміло, для догляду за стелями можна використовувати і спеціалізовані засоби.
Іншими словами, ПВХ та тканинні стелі невибагливі у догляді, але при цьому вимагають дбайливого поводження. Ще одна умова – їх ні в якому разі не можна обробляти лакофарбовими матеріалами.

9. Необхідність в ремонті натяжної стелі

 Ремонтні роботи натяжних стель – це цілком реально. Успіх такого процесу залежить, звичайно ж, від різних факторів – наприклад, ступеня пошкодження натяжних стель і виду системи кріплення натяжної стелі. Саме тому ми настійно радимо добре подумати при виборі даної системи, особливо коли Ви знаєте, що в приміщенні ще будуть проводитись установчі та ремонтні роботи.
 Фактично, ефективний ремонт натяжної стелі можливий лише у разі використання для натяжної стелі типу ПВХ гарпунної системи кріплення. Акцентуємо ще раз на тому, що тканинні натяжні стелі, як і ПВХ варіанти з штапіковою системою кріплення, насправді є «одноразовими», так що повторне зняття-установка в цьому випадку просто неможлива.
Якщо ж Ви заздалегідь зробили правильний вибір, і віддали перевагу варіант ПВХ стелі з гарпунної системою кріплення, ремонт повинен проводитись наступним чином:
гарпун слід вийняти навпаки порізу з профілю;
затеем його потрібно переклеїти трохи вище порізу або розриву;
далі зайве полотно, яке з'явилося в результаті вищеописаних дій, разом з діркою необхідно акуратно відрізати;
після цього полотно потрібно розігріти для того, щоб надати йому еластичність, і заново натягнути.
 А тепер дуже важливий момент: пам'ятайте, що розтяжка полотна має певні обмеження. Тому ремонтні роботи будуть ефективні лише якщо поріз або інше ушкодження знаходиться недалеко від стіни, так як ушкодження середини полотна може бути виправлене лише латкою – але виглядати все це буде зовсім не дуже – або безпосередньо заміною.
Фактично, латку Ви можете оформити у вигляді декоративного елемента, який гармонійно впишеться в загальний інтер'єр приміщення. Але, як правило, зробити це дуже складно, особливо якщо кімната мінімально декорована.

10. Як виготовляються натяжні стелі?

Всі натяжні стелі спочатку являють собою рулонні матеріали. Тому виготовлення перекриття в кожному конкретному випадку залежить від складності конструкції і типу полотна.
По-перше, рулонна ПВХ-плівка або тканинне полотно викроюються по розмірам приміщення.
Якщо стеля буде складатися з декількох частин, то потрібно виготовлення декількох полотен, які згодом будуть з'єднані за допомогою спеціального обладнання.
 По-друге, при монтажі стель використовується особлива кріпильна система. Найчастіше це гарпун кріплення, оскільки вони відрізняються більшою практичністю і універсальністю. Система «гарпун» дозволяє без праці багаторазово демонтувати і монтувати стелі навіть в самих важкодоступних місцях. Це означає, що при виникненні яких-небудь проблем (протікання, проблеми з проводкою і т. д.) проблем з їх усуненням не буде.
 По-третє, якщо приміщення дуже просторе (більш 50м2) при монтажі використовуються додаткові кріпильні елементи. Вони дозволяють не допустити провисань полотен і забезпечують їх надійну фіксацію. Таким чином, натяжні стелі можна монтувати в будь-яких кімнатах і залах.

Просмотров: 545 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz